Maalismasut 2009

Heips!!

Aika tosiaan kulkee nyt vielä nopsemmin ko on töissä. Luen kyllä päivittäin, mut tää kirjotuspuoli jääkin sit vähemmälle. Tähän kun täytyy oikeen keskittyy :D

Meen on neiti tänään 1 vuotta :heart: ja on hänestä kyllä kasvanu oikeen tänttärällä :D

Lauantaina käytiin kuvassa, mut se meni vähän niin ja näin, koska korvat ilmeisesti taas vaivana :/ toivottavasti nyt ees muutama hyvä kuva ois tullu. Kamerasta katsottuna oli kyllä mutama ihana :heart:

Upupa, ihanaa kun pääsette reissuun. Mun tekis kans mieli ihan hirveesti, mut mies ei oikeen innostu lasten kanssa reissaamisesta (miksköhän B) ) ja mä tykkäisin ottaa muksut mukaan reissuun. Ni on sit jääny... Taisin muuten 5.3 kulkee teen ikkunan ali iltasella kun olin elokuvista lähdössä kotiinpäin. En siis uteliaisuuttani kyttää :whistle: :ashamed: mut satuin vaan katselemaan kulkeissani ikkunoihin, joissa oli valoa. Ni etkö sä siinä ikkunan liki taitellu jotain vaattetta (mun mielestä). Oisin soittanu tai viestitelly, mut kotona odotettiin jo iltatissiä :p

Neuvolassakin tänään käytiin ja komiasti oli kasvanu; 74cm ja 9960g tai 9690g, meillä oli neuvolakortti kotona, joten mitään dokumenttii ei jääny. Edelleen menee 68 kokosii vaatteita :eek: Mites muilla vaatekoko nykyään?
Niin ja nyt su ois sit synttärikahvitus. Katotaan ollaanko terveinä. Ikävä juttu Marza ettei teen suunitelmat toteutunu. Mut eiks teen pitäs pian päästä omaan kotiin ni voihan sen kahvituksen järjestää sit silloin. Meillä kahvitettiin viime keväänä kaikki ristiäisissä kun ovat näin keväällä syntyneet.

Mut nyt on treffit Michael Scofieldin kanssa :whistle: :p B)
 
Päksy apuva :ashamed: :ashamed: :ashamed: :ashamed: Oon varmaan tosi kukkeena ottanu pyykkejä narulta pois :D Toivottavasti et traumatisoitunu :LOL:

En mäkään tiedä miten sitten reissataan, kun Mimo on isompi. Nyt kun on vielä sen ikäinen, että kulkee mukana ja on tyytyväinen ku on puhtaissa vaipoissa, maha täynnä ja äiskä vieressä. Parin vuoden päästä ei varmaan riitä edellämainitut :kieh: Mutta esim. se Portugali oli sellainen paikka, johon menis kyllä mielellään lasten kanssa. Paljon puuhaa muksuille, ei liian kuuma ja siellä on tosi turvallistakin.

Vaatteet meillä on nyt pääasiassa 80cm, koska monista seiskanelosista on hihat liian lyhkäset. Mimosalla on tosi pitkät ja isot kädet ja jalat. Jotain 74cm vaatteitakin on. Kuuskasit on olleet varastossa jo hyvän tovin :)

Nyt tarttis alkaa valmistautua lähtemään englannin kirjallisiin, olis elämäni viimeinen yo-koe =)

upupa ja Mimosa
 
Hellurei! Tänää se nukuttikii meitä tyttöjä oikee makiasti ja Emppukii tyytyväisenä imutti maitoo :)
Maanantaina Emppu maisteli maitojuoma plussaa,ja eilen ihan tavan maitoo =) välil iski semmone tissin kaipuu että! Haluún viel ainaki synttäripäivänä imettää,kattoo sit rauhallista lopetusta..en taija iha viel olla valmis siihe..
Eile pestii pyykkiä ja käytii pihalla leikkii. Kiillotin keittiön tiski altaan ja siivoilin muuta pientä. Tänää se pitää ainakii imuroija. Empun synttärit on sillo 25p,mut kax kummii ja niitten tyttö ja poika tulee jo huomenna Empun synttäreille :D pääsee leipoo juustosarvia ja muffinsseja :p ,ne on huomisen päivän synttäritarjottavat. Tarkotus on keritä ne tehä enne ku vieraat tulee,ja jotai keksiäkii kaapista löytyy,niitä ostellaa sit lähempänä synttäreitä. Jossai vaiheessa aattelin et vois leipoo mustikkapiirakan. Miun äippä kuulemma tuo jätskikakun mukanaan :)
Jossai vaiheessa nappasen ite kännykällä Empun synttärikuvat ja aattelin viel semmosenkii mis on Minni kans :) Ensviikolla räpsin ne kuvat.
Loppuviikolla täs onkii tekemistä, tänää lämmitetää sauna, to tulee synttärivieraat, pe mennään grillailee grillikatoksee, la lähetää mummin synttäreille ja ollaan yötä. Ens viikon ke miun pitää mennä työkkäriin.
Emppu halii paljon,ihana jos ei haluu sylistä lattialle ku kysyy ni sit käy halimaan :heart:
Viel ei ota askelia ku kävelyttää,kovasti nousee kontillee mut ei viel konttaa,pepullaan kyl mennään hirmusta vauhtii! Onx Emppu meijän lapsosista ainut kuka hiihtää pepullaan??!!??
Tääl vaatekoko on 86, osa 80 viel käy, 74 on jo pien.
Imettääkö muut??
Onnea kaikille 1v täyttäneille :flower:

Terkuin Marsu ja siskit
 
Eilisen ja tämän päivän sankareille eli Kaan ja Minean poitsuille sekä Päksyn typylle paljon onnea!!!

Vaatekoko Siirillä 74 cm. Sukkikset ja muutamat housut 80 cm, kun on pitkäsäärinen. Bodyissä saa kyllä siirtyä kohta kokoon 80, kun hiat jää lyhkäsiks. muuten kasikymppiset normivaatteet on leveydeltään turhan reiluja meidän 8-kiloiselle :heart:

Marsu meillä ei Siiri myöskään ota askeleita kävelytettäessä. Eikä tykkää eikein seisoakaan tukea vasten. Toki koitetaan harjoitella seisomista päivittäin, mutta ei tahdo innostua siitä. Polviseisonta riittää toistaiseksi.
Lopetin imettämisen helmikuun alussa, kun Siiri oli 10 kk ikäinen. Meni kyllä tosi kivuttomasti tuo lopettaminen enkä ole kaivannut takaisin itsekään. Viimeiset pari kuukautta söi rintaa vain öisin ja rupesin olemaan niin rikki jo siihen yösyöttämiseen. Siiri kyllä edelleen juo pullosta kerran yöllä :ashamed: Ei oo jaksannu vierottaa pullosta, kun yöllä tulee niin kaamea huuto, jos pulloa ei tipu.

Uhmaa ja kiukkua esiintyy täälläkin! Aika hyvin saa kyllä vielä talttumaan, kun ohjaa kiinnostuksen johonkin muuhun.
 
Huomenta kaikille! Tääl ollaan aamukaffeella ja kohta alkaa juustosarvien ja pätkismuffinssien leipominen. Vieraat tulee joskus viien maita ni hyvi kerkii.
Eile piti Minnille peppuruiske laittaa et kakki tuli..nyt ku sais piettyy ettei mee kovax,sitä enne kakki tuli sunnuntai aamuna.
Emppu o nukkumassa ja Minni kattoo pikku kakkosta,mie hörppäsen tän kahvin ja sit leipomaa :D ..vähä on kyl väsy |O ,,mut kyl se tästä kohta!
Mukavaa päivää kaikille! :flower:

~ Marsu ja siskit ~
 
Meillä myös oli kolme viikkoa sitten oksennustauti koko perheellä paitsi minulla. Minun piti yhtenä päivänä jäädä töistä kotiin hoitamaan perhettä joka oli kipeänä. Mieskin kuumehoureissa ja oksennellen ei voinut hoitaa kolmea kipeää lasta. Mutta onneksi töissä ymmärretään ja ei ole ongelmia tällaisten tilanteiden kanssa ollut ainakaan vielä.

Tyttö on kyllä niin menevää sorttia, ettei tahdo perässä pysyä. Kiikkuu joka paikassa, kävelee tukea vasten ja seisoo ilma tukea. Sohvalta ollaan muutamaan otteeseen tiputtu ja huulihan siinä auenut ja nokka mustana oltu.

Oltiin koko vuosi sitä mieltä ettei pikku-neidin kanssa voi matkustaa kun on reilun vuoden ikäinen. Ruoan kanssa on vaikeaa matkoilla. Mutta niin vain päätettiin kokeilla miltä se reissaaminen tuntuu ja varattiin toukokuun lopuksi matka Turkkiin. Otettiin sellainen, johon kaikki ruoat ja juomat kuuluu mukaan, jotta isompien lasten kanssa on helpompaa. Jännittää kyllä jo että miten tuo matka menee.

Meidän tyttö on kova hoitamaan nukkeja. Taputtelee niitä, ihmettelee silmiä ja paijailee. Aivan ihana seurata vierestä :)

Lotta ja neiti 1v


 
Moi!

Oikein paljon onnea tämän viikon synttärisankareille!! =) :flower:

Mäkin sain vihdoin aikaseksi varata 1-vuotiskuvauksen ja se olis sit ensi viikon torstaina. Täytyy nyt vaan penkoa likan vaatekaappia, et onko siellä mitään nättiä mekkoo, vai pitääkö lähteä mekko-ostoksille. :D

Vaatekoko meillä on nyt pääasiassa 74 cm, mutta esim. sukkikset on 60 senttisiä ja pari bodya on 80 cm. Ensi talveksi ostin alesta likalle kahdet toppahousut kokoa 86 cm. Toivottavasti ovat silloin sopivan kokoisia.

Tavallista maitoa on annettu nyt noi kuukauden ajan tuttelin seassa. Pari kertaa oon antanut pullollisen pelkkää lehmän maitoa, eikä mitään oireita ole tullut. Pitäis vissiin pikkuhiljaa luopua tuttelista kokonaan.

Me ollaan vihdoin myös aloitettu pottailut. =) Tosin kertaakaan pottaan ei ole mitään tullut. Joka aamu ollaan tyttö viety potalle ja istutettu siinä niin kauan kun viihtyy (eli yleensä n.10 min) ja heti kun tytölle on laitettu vaippa, niin kakat on tullut vaippaan. :kieh: Päivisin oon muutaman kerran vieny potalle, mutta tää elämä tuntuu nyt niin hektiseltä, etten ehdi tajuaan et tyttö tekee kakkaa, ennen kun se on jo vaipassa. :D

1-vuotissynttäreitä päätettiinkin viettää Himoksella maaliskuun vika viikonloppu. Ollaan menossa sinne minilomalle kavereiden kanssa ja lapset tulee mukaan. Yhteensä meitä on siellä 9 aikuista ja 6 lasta ja likan kummitkin on paikalla. Mä leivon sinne kakun ja ja juodaan kahvit likan kunniaksi. Ja nyt oikeenä synttäripäivänä eli sunnunataina mennään ensin mun porukoille likan synttärilounaalle ja sen jälkeen miehen porukoille synttäriklahville ja sinne tulee sit lasten serkutkin. Että ihan hyvin nää nyt järjetyi vaikkei meillä mitään paikkaa olekaan.

Päksy, tuo onkin hyvä idea pitää kunnon kahvitukset sit kun meidän talo on valmis. Vois pitää lastenkutsut, kun meillä on tosi paljon kavereita joilla on lapsia, eikä tuonne Himokselle tule kuin murto-osa. Kiitos vinkistä. =)

Kaatjuska; meillä myös syödään edelleen öisin. :eek: Yleensä noin kerran, mutta joinakin öinä kaksi kertaa. Mäkään en ole jaksanut vierottaa, mutta kaipa viimestään tossa kesällä pitäis senkin touhu lopettaa.

Riksun Kallelle pikaista paranemista!

Nyt meen kattoon joku meidän nakkikeitto olis valmis.

marza
 
Hei,

Piti tuossa kysäistä että onko jollakin teistä ollut samanlaista ongelmaa tai onko hyviä ehdotuksia?

Meillä ei tyttö millään ala juomaan tavallista maitoa. Heti kun ottaa hörpyn niin sylkee maidon pois suusta. On kokeiltu kevyt maitoa, hylamaitoa ja täysmaitoa. Sama lopputulos. Kun haluaisin lopettaa jo imetyksen ja siirtyä kokonaan tavalliseen maitoon, niin sitten on tällainen ongelma.

Lotta ja neiti 1v
 
vihvi
nopeesti vaan kommentoin tuohon lotan ongelmaan, meillä oli myös alkuun ettei tavallinen maito kelvannut pelkästään, mutta nannin seassa kelpas ja tavallisen maidon määrää lisäsin koko ajan enemmäksi ja sitten alkoi kelpaamaan pelkästäänkin. ootko sä imettäny vaan vallan? eli jos on tottunu vaan tissi maitoon niin mitäs jos pumppaisit osan omaa maitoa sinne sekaan tai sit korviketta koska sekin on hiukan makeempaa kun tavallinen maito, tuli vaan mieleen..

kommentoin paremmalla ajalla ihan ajatuksen kanssa muita juttuja!
 
Huomenia taasen! Tääl aamukaffeella =)

lotta-75 Miullekkii tuli mieleen toi et ootko kokeillu sekottaa maitoja? Minnin kanssa sillo sekottelin omaa maitoo ja rasvatonta maitoo alux ku ei oikee maistunu muute. Empulle on kyl noi maistiaiset maistunu oikee hyvi :)

Eile käväs ekat synttärivieraat,Empun kummit ja niitten lapsukaiset :heart: Emppu sai kortin, tupperin nokkamukin ja mekko setin jos on body ja pikku myy mekko :D aivan ihania lahjoja!! Tyssit samalla virpaskii jo ja Emppu sai hedelmä sosetta ja Minni sai hello kitty suklaamunan =)
Tänään askarrellaan kans virpomavihta ku synttärit jatkuu :D onnex jäi viel tarjottavia, tänää tulee Empun kummi ja Minnin kummi synttäreille ja muuteskii iltaa viettää,syyvvää ja saunotaan =)
Minni eile kyseli et mix tuommosella risukepillä huijotaan Empun synttäreillä :LOL: :heart: siin sit koitin selitellä et ei ne liity miteskää yhtee :D
Nyt hörppäsen kahvin loppuun ja sit käyn pika pikaa hakee pajun oksan,jos löytys vaikka tosta pihasta ni ei tarviis tyssejä pukee mukaan.
Mies tulee tänää jo ruokatunnilla kotio jos vaa pääsee,sit makkaran ja maissin paistoon grillikatoksella :) ois kyl ihana,et oltas koko perhe tekemässä jotai yhessä.

Mukavat päivän jatkot!

~Marsu ja siskit~
 
taas perjantai. meneepä nämä viikot nopsaan.
ja onnea kaikille uusille 1-vuotiaille :flower:
vaatekoosta meillä käytetään 92 mutta jotkut 86 menee vielä. se niin riippuu merkistä. esim. yhdet 92 farkut on todella reilut vielä kun taas verkkarit on sopivat.
meillä ollaan nyt jätetty pullo kokonaan pois ja ei ole jere sitä kaipaillut. maitoa juo hyvin nokkamukista.
tuttia en edes vielä yritä ottaa pois.
pottailun kanssa edetään todella rauhallisesti. jospa kesällä siinä istuminen rupeisi kiinnostamaan enemmän.
ei vaan vieläkään ole se flunssa tullut mikä pari viikkoa kohta on tehnyt tuloaan.
mun tuurilla se nyt viikonlopuks iskee :snotty:
jerekin nyt sitten oppinut uuden keinon nousta ylemmäs. hän hakee kaapista muovikippoja ja nousee niiden päälle jotta pääsee ylemmäs. kyllä joku kerta sattuu vielä pahasti :headwall:
sitten jo heräiltiinkin :wave:
 
moiks

unohtui kyllä totaalisesti mitä piti kommentoida...

Meilläkin on taas vähän ryhdistäydytty pottailun kanssa ja useat pisut päivässä sinne tuleekin. Mutta mitään kiirettä ei asialla kyllä ole.

Vaatekoko Jennalla on pääasiassa 74-80cm. Taitaa joku yöhaalari olla vielä 70cm, mutta joku vk sitten sai taas raivata vaatekaappia ja lähtikin paljon vaatetta!!

Cadillac: Toivottavasti ei flunssa sinne tietään raivaa vaan väistyy.

Jotta ei elämä kävis liian helpoks niin Jennalla päivittäin nousee punoitusta ja näppyjä :headwall: on ihan sen näköistä "ihottumaa" kun ois nokkospuskassa pyörähtänyt.
Soitinkin taas vaihteeks lääkärille ja oli sitä mieltä että voi johtua jostain ulkoisesta tekijästä ( eikä siis ruuasta ). ja toiset kuulemma voi reagoida herkästikkin esim. jos hikoaa tms.. Nyt illastakin nousi toiseen poskeen ja jonkun ajan päästä laski. päivällä olo alaselassä vaipan alla... jennaa ei näytä uo haittaavan, eikä kutia, mutta itse haluaisin selvyyden että mikä ois se ekijä.. en vaan ole osannut yhdistää mihinkään. pää leviää!

Ja kolmatta päivää sisällä lasten kanssa vietän kun esikoinen edelleen vielä vähän toipilas.. olen niiiiin iloinen että viikonloppu alkaa ja mies on kotona.
puh, tulipas natinaa :ashamed: :/
poitsu päätti ottaa päikkärit klo 18.30 alkaen ja nukkuu niitä päikkäreitään edelleen :whistle: sen verran äsken herätin että otti vähän jugurttia ja mehua. Moneltakohan on aaamulla sitten herätys :kieh: No ei, toki saa nukkua kun kipeä on. Ei ole onneksi enää kuumetta tms, mutta tuo oksentaminen vei vaan voimat niin totaalisesti että väsyi iltaa kohti. Kuitenkin tänään jaksanut jo leikkiä ja värittää ( pääsi äitikin värityskirjan kimppuun sen varjolla ;) :LOL: )

ehkäpä lähden nautiskelemaan lasin viiniä ja telkun pariin.
jospa se päivä paistais vielä risukasaankin B)
 
Pikaisesti vaan

Danjuska voisko näppylät aiheuttaa joku kemikaali? Herkimmät ihmiset voi saada reaktioita ihan sallituista pitoisuuksista tiettyjä aineita, joita on esim. muoviastioissa, ulkovaatteiden ja kankaisten huonekalujen pinnoitteissa, pesuaineissa yms. Toivottavasti keksisitte, mikä nuo näpyt aiheuttaa. :hug:

Meil olis kaikki kamat kasassa, huomenna ollaan tähän aikaan jo lentoasemalla... Yritän tässä just maanitella kelloa kulkemaan hiukan nopeampaa etiäpäin :LOL:

upupa ja Mimosa lomatunnelmissa
 
Moikka taas pitkästä aikaa! Miten voikin olla näin vaikeaa kirjoitaa tänne vähän useammin. Monta kertaa se aina käy mielessa mut ei vaan saa aikaiseksi. Lähes päivittäin käyn teidän juttuja kuitenkin lukemassa. Nyt oon mutenkin niin roimasti vähentänyt koneella oloa, kun ettei aikaa oikein ole.

Oikein paljon onnea kaikille 1-vuotiaille :flower:
Meillä vietetään ensi viikolla synttäreitä. Tänään lehdessä oli tytön kuva onnittelujen kera. Meinasin alkaa vetistelemään, kun näin kuvan lehdessä. Oli jotenkin niin liikuttavaa!

Upupa Oikein ihanaa reissua teille. Toivotaan oikein mahtavia ilmoja loman ajaksi.

Danjuska Mulla kävi mielessä, että voiskos toi ihottuma johtua esim. pyykinpesuaineesta tai huuhteluaineesta? Vaikea näin miettiä, mistä vois johtua mutta tuo tuli ekana mieleeni.
Hyvä, että teillä aletaan olla paranemaan päin.

Pottailua meillä ei vieläkään ole aloitettu. Me ei edes omisteta pottaa. Toivoin tytölle pottaa synttärilahjaksi. Miten te muut käytätte potalla, päikkäreiden jälkeen vai ruokailujen jälkeen? Itselläni ei kyllä ole hajuakaan miten pottailu pitäisi aloittaa.

Vaatekoosta Pääasiassa meillä on käytössä 80-86cm.Housuissa on pakko olla jo 86 cm kun tytöllä on niin pitkät jalat. Ainut vaan, että ne on sitten vyötäröltä ihan liian isoja. Pitänee vissiin hommata henkselit :D Joistain paidoista menee vielä 74cm mutta niistä kyllä alkaa olla hihat liian lyhkäiset.

Kaa Onnea teille toisesta pojasta :heart: Teillä tuleekin sitten olemaan ukkovalta :D Toivottavasti istukka vielä siitä siirtyisi ylemmäs, niin saisit synnyttä alakautta. Tulehan kertomaan, mitä kuulumisia saat kontrolliultrasta.

Me saatiin tytölle uudet rattaat, kun "vanhat" yhdistelmävaunut olivatkin aika surkeat rattaina. Kerkesin niitä vajaa vuoden käyttää, kun alkoivat jo hajoilemaan. Nyt meillä on Emmaljungan Nitro Cityt, sellaiset mustat nahkaiset. On kyllä niiiin hienot, että tekisi mieli koko päivä niiden kanssa vaan ulkona kävellä :LOL: Tyttö sai ne siis minun porukoilta synttärilahjaksi.

Jeps, eiköhän tässä nyt ollut tarpeeksi tällä erää.
 
Hoh, eipäs ole tullut joulun jälkeen täällä käytyä. Hurjasti on tullut tekstiä, ei pitäisi olla yllättynyt, ja uusi ketjukin. :) Onneksi löysin tänne. ;)

Meillä on mennyt talvi tähän saakka hyvin, ollaan pysytty terveinä ja neiti senkun kasvaa vain. Itse aloitin joulun jälkeen laihdutusurakan, kesään mennessä pitäisi 10kg saada alas ja nyt on lähtenyt 6,5kg jo pois. Jos tämä vauhti jatkuu, niin olen hyvinkin ennen kesää saanut raskauden jälkeiset kilot pois. :)
Meillä on nyt viikon ollut potta mukana touhuissa mukana. Joka aamu herättyämme ja päikkäreiden jälkeen myös mennään potalle istumaan ja sitten liharuoan jälkeen kakalle, kun silloin on "normaalisti" kakka-aika. :) Yhdesti on tullut aamupisu ja kakka melkein joka päivä, kerran on tehnyt vaippaan. Että sinällään ihan hyvin on lähtenyt pottailut käyntiin täällä. :)
Vaatetuksesta sen verran, että meillä pidetään 74cm vaatteita, pääosin. Mahtuu toki vielä 68cmn paidat pituuden puolesta päälle, hihat on ehkä hiukka liian lyhyet. Pikkuruinen neiti. <3
"Oikeita" maitotuotteitakin ollaan pikkuhiljaa otettu mukaan ruokavalioon, aluksi tavan maidosta tuli vähän löysäksi vatsa, mutta ei ole enää sekään ongelmana. :)

Mukavaa kevättä kaikille! Jospa lumentulo jo lakkaisi ja alkaisi kinokset sulamaan. :)
 
heipä hei pikaisesti

Meillä ei edelleenkään olla terveitä :'( eilen illalla poika ensin huusi yks kaks huoneestaan että oksettaa ja heti perään Jenna laatotti oman sänkynsä :x En voinu uskoa todeks että jennakin toiselle kierrokselle lähtis :'( nyt reppana kuumeessa eikä mikään pysy tuntia kauempaa sisässä.
Ei kyllä illalla paljon naurattanut kun molemmat lapset yltäpäätä oksennuksessa, tilavaatteet, lattia jne. ja mies töissä.. tuntu että ei jaksa enää. Kuitenkin sitten sain raivon tätä saamarin tautia vastaan ja klo23 hinkkasin vielä alakerrassa joka ainoan senttimetrin vyötärön korkeudelta alaspäin, mihin ois voinut oksennusta roiskua. yö meni vähän väliä heräillessä ja niin menee ensi yökin.


Upupan perheelle ihanaa reissua!!
poika onneksi parempana ja ihan virkku. Luultavasti eilen illalla maha vaan ärtyi kun söi niin hyvällä ruokahalulla, sama oli tänä iltana :/

Upupa/Aplo: Tuota olen itsekkinmmiettinyt että olisiko joku aine mille olisi.. Mutta Jennan vaatteet pesen pesupähkinöillä, jotka käy herkällekkin iholle. Toki voihan pesuainejäämiä olla meidän muitten vaatteissa ja jos sitten kosketuksesta reagoi... ihmetyttää vaan että miten se nyt alkoi..

Outius:
Meillä poika oli päiväkuiva n. 1v7kk Ei ole oikein mitään vinkkejä antaa, mutta me tehtiin vaan niin, että kun oli sisäistänyt että pissi tehdään pottaan, annettiin olla ilman vaippaa mahd. paljon ja aina säännöllisesti käytettiin potalla ja toki myös kyseltiin että pissittääkö. Tokihan vahinkoja tuli alkuun useita, mutta siitä se lähti. Alkuunsa huomasikin/muistikin hädän vasta sitten kun ois pitänyt olla jo potalla ;)
Kannattaa lapsen ehdoilla mennä ja liika kiirettä asian suhteen välttää.

poika uinahti joten suihkuun ja miehen viereen sohvalle.
 
Huomenta!

Nyt on sitten kummankin tytön synttäreitä juhlittu oikein urakalla viikonloppuna. Nuorempi täytti muutama viikko sitten vuoden ja iso-sisko eilen 10 vuotta. Yhteissynttärit olivat lauantaina, jolloin tuli mummit ja kummit ja eilen sitten isomman kaverisynttärit. On ollut sellaista haipakkaa että ihan poikki tällähetkellä ja pirteästä maanantaiaamusta ei voi puhuakkaan. Mutta ei saisi valittaa koska mukavaa oli. Mutta en varmaan enää järjestä tällaista koko viikonlopun mittaista maratoonia.

Tämä viikko töitä ja sitten olisi lomaviikko edessä. Ihan odotettu loma kyllä. Ulkoilua ja yhdessä oloa tiedossa.

Me ostettiin vihdoinkin peg peregon matkarattaat. Ne on helppo kasata ja saada käyttö valmiiksi. Mutta kalliithan ne oli. Mutta ajateltiin että on myös helpompi reissata ja matkustaa. Entiset Gragonit myydään pois. Ne olivat niinkauan hyvät kun kaukalo oli käytössä jolloin kuskaaminen kauppaan oli helppoa. Nyt tarvitaan kevyemmät ja vähemmän tilaa vievät.

Pottaharjoitteluja ei olla täällä vielä aloitettu. Ehkä sitten kesällä kokeillaan. Mutta ei pidetä kiiretää tämän asian kanssa.

Pitäisi laittaa päiväkotihakemus menemään. Elokuussa tytön pitäisi mennä päiväkotiin. Ja minä olen jo ihan murheellinen asiasta.

Lotta ja neiti 1v
 
Moi kaikille taas!

Aika on taas vierähtänyt ja meilläkin täytetään viikon päästä 1 vuotta! Onnittelut kaikille jo vuoden täyttäneille :flower: Aika on kyllä mennyt nopsaan, ikinä ennen ei ole näin nopeasti vuosi vierähtänyt. On ollut kyllä ihana muistella vuoden takaista aikaa ja katsoa sitten, että ihana iso tyttö jo on tuossa vieressä :heart: Oon myös alkanut ajatella tulevaisuuttakin eri tavalla, kohtahan nämä meidän muksut on jo 10 v, niinkuin Lotan vanhempi lapsi! Jotenkin ihana ajatella, mitä kaikkea on vielä edessä=)

Pottailua meilläkin on vasta kokeiltu muutaman kerran. Saalista ei ole saatu, mutta Aku Ankan taskukirjaa on kyllä luettu kovasti=) Ei muuten saa tyttöä siinä potalla istumaan!

Vaatteita käytetään tällä hetkellä kokoa 74-80, kuten Zoen Ronikin. Tilasin nyt H&M:ltä kesäksi jo kuitenkin kasikutosia. Siellä ne on kyllä jotenkin suht pientä kokoa, että osa sopii jo nytkin.

Upupan porukalle mukavaa lomaa! Siellä jo taidatte ollakin...
Danjuskalle tsemppiä allergioiden kanssa!!! Voi vaan kuvitella, että mitä kamppailua tuo on.

Omia kuulumisia sen verran, että oon nyt 5 vrk SA-Intin toimesta yksinhuoltajana, kun mies on kertausharjoituksista. Päivät on onneksi mennyt hyvin, vaikka Sonja on välillä ollut vähän kiukkuinen. Liekö tekee taas hammasta... (Mun yleisin arvaus kiukkuisuuden syyksi) Tosin yötkin on olleet nyt pari viikkoa taas levottomia, kun neiti oppi kävelemään taaperokärryllä 9.3. Hänellä menee kaikki uudet taidot uniin ja sitten ollaan sekä äiti että Sonja väsynyneitä. Lisäksi nyt on harjoituksissa seisomaan nousu suoraan lattialta ja ilman tukea seisominen. Niitä harjoitellaan myös yöllä. Yksi yö tyttö nousi klo 0400 ja valvoi tunnin seisoen sohvan vieressä lelu suussa. Ei siinä tosiaan juuri muuta tehty... Huvittaa vähän, että pitää jopa yölläkin hommaa nousta harjoittelemaan =) Yöllä ei kyllä juurikaan huvittanut... |O
Mun äiti kaatui männä viikolla ja hänellä todettiin lantionmurtuma. On niin kipeä, ettei pysty liikkumaan juurikaan. Hän kotiutuu tänään sairaalasta, niin olis tarkoitus tänään lähteä mummolaan vähän kokiksi ja avuksi isälle äidin hoitoon tänään.

Kiitoksia kaikille vertaistuesta vauva-aikana! On ollut tosi mukava lukea kaikkien kirjoituksia! Jatketaan nyt juttua täällä taaperoissa=)

Sanna ja Sonja viikkoa vaille 1 v

 
Moikka!

Täällä on tytön 1-vuotissynttärit takanapäin. Eilen juhlittiin ensin mun vanhemmilla ja sitten anoppilassa. Ensi viikonloppuna olis sit kekkerit kavereiden ja kummien kanssa. Tyttö sai eilen kovasti lahjoja mm. vaatteita, palikoita, kengät, nukenvaunut ja muutaman muunkin lelun. Prinsessakakun leivoin ja lisäksi oli jäätelökakkua ja keksejä. Hurjaa ajatella että meidän pikkuinen prinsessa on jo vuoden vanha. :heart: Tosrtaina mennään sit 1-vuotiskuvaan ja keskiviikkona 1-vuotisneuvolaan.

Aplo, muistanko väärin mutta ettekös tekin ollut tamperelaisia? Taisin siinä tapauksessa nähdä teidän synttärisankarin kuvan lauantain lehdessä. =) Itsekin piti tytöstä kuva laittaa kun esikoisestakin oli kuva 1-vuotiaana lehdessä, mutta pahaksi onneksi meillä hajos torstaina tietokone ja saatiin vasta perjantaina iltana miehen työkone tilalle. En sit ehtinyt lähettää kuvaa lehteen. :( Vähän harmittaa, mutta ei sille mitään voi. Ensi vuonna sitten.

Lieko johtunut rankasta synttäripäivästä, mutta tyttö nukkui viime yön erittäin huonösti. Ja nyt oon aivan väsynyt. |O Täytyy kohta laittaa tyttö päikkäreille, jos sitä itsekin pääsis esikoisen kanssa vä
hän lepäileeen sitten.

Mutta nyt meen antaan tuolle pikkuneidille ruokaa ennen päikkäreitä.

marza ja prinsessa 1 vuosi, 1 päivä :heart:
 
Onnea taas kaikille synttärisankareille! On kyllä ihan uskomatonta ajatella, että meidän lapset on jo vuoden vanhoja.
Yhdyn täysin ekakertalaiseen, koskaan aikaisemmin ei ole vuosi vierähtänyt näin nopeasti.

Justiinsa tulin terveyskeskuksesta sokerirasituksesta. Kylläpä oli tuskaa istua se kaksi tuntia paikallaan näläisenä ja olla piikitettävänä. No onneksi se nyt ohi. Seuraavan kerran taas kesällä :(

Marza Väärin muistit :D Me asutaan täällä Kymenlaaksossa, eli et tainnut nähdä meidän tyttöä :)
Meidän tyttö ja Zoe-F:n Roni kyllä oli samassa lehdessä, taisi olla samalla rivilläkin ;)
 
Zoe-F Lauantain kymärissä oli. Ainakin luulin, että on teidän Roni, kun näytti ihan samalta ja sit siinä luki, et viettää syntymäpäiviä 20.3. Eikös teidän Ronilla silloin ne synttärit ollut?
 
Piitkästä aikaa. Oon kyllä lukenu teidän kuulumiset säännöllisesti, mutta muistankohan kommentoida kaikkea kun ei ole tapana pistää mitään ylös vaan luottaa omaan lahopäähän :D

Ekaks Danjuskalle paljon jaksuja :hug: :hug: Kuulostaa kyllä kauhealta tuo teidän sairastelukierre. oletteko jo parempaan päin? Noista Jennan näpyistä en kanssa osaa sanoa mitään. Nouseeko niitä aina samaan aikaan päivästä?? Jos niin, ni sitten olis ehkä vähän helpompi lähteä jäljittämään syytä. Meillä kallelle tuli yhdestä vaippapaketista näppyjä pyllyyn, eikä ollu väliä vaikka vaippoja kuinka tuuletti (että ne hajut mitkä valmisvaipoissa on niin lähtis) Tai, olisko mahdollista että teidän asunnossa olis hometta tms. ja Jenna reagois sitte herkkänä siihen?

Marzan tytölle onnea eilisen synttäripäivän johdosta!

Lotta: Ihanaa että uskaltaudutte reissuun (nim. ei olla koko vauvavuonna käyty mummolaa kummemmissa paikoissa :) ) Olen itse ollut Turkissa juuri tuohon aikaan ja on ihanaa kun kaikkialla on vielä ihan vehreää eikä kasvillisuus ole vielä ehtinyt kuivua niin kuin loppukesästä.

Kaalle
onnea pojasta :flower: :flower:

Upupa on kai juuri nytten reissussa, on varmaan mukavaa!

Vaatekoko on meilläkin 80/86.

Pottaa ei meillä ole vielä lainkaan. Mennään varmaan tonne kesän korville, sitten sisältä matot pois ja poika saa viipottaa kesäpäivät ilman vaippaa, pissata ulos tai sisällä pottaan ja katotaan syksyllä kuinka epämukavalta poitsusta vaippa tuntuu josko siitä sitten alkais päiväkuivuus meillä. Kuulostaapa helpolta kun sen tähän kirjotin, mahtaa totuus olla jotain aivan muuta :LOL:

Meillä miehellä on enää tämä viikko töitä ennen lomaa/hoitovapaan alkua. Ja mulla olis ensimmäinen työpäivä ens viikon torstaina ja sitte täys tohina pääsiäisen jälkeen päälle. Meinaa jännittää jo aika lailla. Ja miestä jännittää kanssa miten niillä lähtee pojan kanssa arki rullaamaan.
Me ollaan nyt siirrytty yksiin päikkäreihin ja niin että Kalle nukkuu ne sisällä. Oli tuo sairastelu sellainen paikka että pojan sai siinä opetettua nukkumaan sisällä kun ei muuta vaihtoehtoa ollut.

Aurinkoista maanantain jatkoa

riksu ja Kalle 1v3pv
 
Aurinkoista päivää kaikille!

Aplo, taisin sekoittaa sut Agdaan... Sorge. :D

Raskaana olijat, ootteko muuten kirjoitellut tuolla odotuspuolella vauvan la-kuukausiketjuun? Mä oon välillä käynyt lukemassa, mutta jotenkin en pääse niihin juttuihin sisään samalla tavalla kun täällä. =) Meillä on täällä kyllä ihana porukka. :heart:

marza
 
iltoja

kyllä täällä pikku hiljaa parempaa päin, kiitos kysymästä Riksu.
Eilen ei enää Jennakaan oksentanut, mutta tänä aamuna sitten kun uskaltauduin lenkille lasten kanssa niin kesken unien vaunuun pulautti :x Luulen että söi itsensä vähän liian täyteen ja siks tuli huono olo. Jo aikaisemmin tuli huimattua että masu ei todellakaan kestä kuin mini annoksia, mutta aika vaikee viedä ruoka pois nenän alta kun ruokahalua kuitenkin ois :whistle: Mutta kuumeton on ollut eilisen ja tämän pv:n ja koska ei muuten koko päivänä oksentanut, uskaltauduttiin lenkille koko perheen voimin illalla. jenna nautti manducassa olosta ja poika juoksenteli ihan tohkeissaan ees taas :D Ihmisten ilmoille ei kyllä vielä olla tohdittu.. ensi viikolla vasta kerhoihin nin ei ainakaan muita tartuteta.

nyt tuli ihan vaan omanapainen teksti...
 

Yhteistyössä