Maalismasut 2009:stä vauvautuneet *talviketju*

|O huomenta vaa kaikille..kaffetta täs juon. Minni kattoo lasten ohjelmia ja Emppu leikkii lattialla. Kokeilin taas pitkästä aikaa liberon housuvaippaa,toivottavasti ei fuskaa.
Tänää vois askarrella korttia ja vaikka virkata nappikaitaletta neuletakkii,,mite nyt kerkee.
Danjuska :flower: kokonaisesta yöstä! Ompa ollu ihanaa nevola toimintaa! Parane pian!

~Marsu ja siskit~
 
Heippa vaan kaikille! =)

Ensinnäkin kaunis kiitos kaikille jotka töiden aloituksen kanssa tsempannu. :flower: Paremman mielen olette tälle mammalle saanut, vaikkakaan huonoa omaa tuntoa ja "jännitystä" hoitoon viemisestä ei taida mikään poistaa :) Mut jospa se tästä kun alkuun päästään!

Päksy: Ensinnäkin helposti kummasti lukea tuo sun teksti, jotenkin olit kirjoittanut niin asiaa et tuli heti parempi mieli itselle tuosta hoitoon viemisestä. :) On kivempi ajatella et arvotelijat ovat vaan kateellisia, kuin että olisivat oikeassa vaikkei asia välttämättä niin olisikaan! :LOL: Tiedän niin tuon sun tunteen tuosta töiden aloituksesta ja hoitohommista. Itseä jännitti hirveästi ekat työpäivät kun työ on minulle itselle vielä niin uutta ja yksityisellä en ole ollut kuin harjoittelussa kerran eli paljon on opeteltavaa. Mut kyllä sitä jostain selkäytimestä ne perusasiat vain muistuu mieleen ja onneksi aina on työkaverit joilta kysyä neuvoa tiukanpaikan tullen :) Pitäisi vaan muistaa ettei heti vaadi itteltänsä liikoja, kun kyllä ne asiat lähtee rullaamaan kun ensin vähän saa "käynnistyä" ;)
Nyt jo vähän helpompi mennä töihin kun muutaman päivän siellä olen käynyt, mutta edelleen saan lähes jokapäivä palata kouluaikaisiin muistiinpainoihin/kirjoihin tarkistamaan ja syventymään kun uusia juttuja tulee eteen! Tsemppiä vain sinullekkin, eiköhön se hyvin mene :flower: =) Yleensä asiat tuntuu ajateltuina paljon pahemmilta kuin ne sitten todellisuudessa edes on :D

Cadillac: Tuo on kyllä ihan totta tuo et on tosi P...stä jos hoitaja sairastuu ja siksi päiväkoti olisi parempi. Mut itseä hirvittää se lasten paljous ja vilinä päiväkodeissa. Ajattelen että pph:lla on rauhallisempaa ja kun heillä ei saa olla kuin yksi pieni/ryhmä niin silloin meän pikkuinen saa olla se ainut huomionkohde :) Ja pidän sitä niin tärkeänä että Saagalla on se yksi täti kenet oppii tuntemaan ja kehen luottaa kun äiti on poissa. Jos sairastumisia tulee niin eihän sille mitään voi, mutta toivottavasti silloin päästään tutustuun varahoitajaan joka on jo tiedossa. Josku mietimme sitä vaihtoehtoa et vuorollaan mun vanhemmat/mummut hoitais Saagaa kun iskä on koulussa, mut tulimme silloin siihen tulokseen että jos hoitajia on monia niin se vain sekoittaa Saagaa kun aina eri-ihmisen huomassa on. Päiväkodeissa on myös kasapäin enemmän liikkeellä tartuntatauteja, joten siksikin pidän pph:ta meille parempana ratkaisuna! Mutta en todellakaan tuomitse päiväkotiin vieviä, hyvinhän ne pienet sielläkin on kasvanut ja kehittynyt, puhun vain nyt ihan omasta päätöksestäni ja sen perusteista! Meidän elämäntyyliin ja kasvatustapaan perhepäivähoito on paras ratkaisu niin kauankuin Saaga on vielä pieni!

Kaa :flower: Kiva että ultrassa sintillä kaikki hyvin! =)

Muty Piti sanomani että ihana nimi teän typyllä :)

Danjuska Ihana, että teillä yöt parantunut ja olette saanut kaikki nukuttua! Toivottavasti olisi löytynyt maidosta, niin jatkossakin saatte nauttia paremmista öistä! (ei siis ole hyvä jos maitoallergia, mut hyvä jos syy löytyi :D ) Ja todella asiallista toimintaa neuvolalta!

Kaatjuska: Omatahto nostaa päätään täälläkin :wave: jos erehdyt kieltämään neitiä "liian" tiukasti niin alahuuli työntyy metrin alaspäin ja ilme on niin pettyneen surullinen että äitin sydän sulaa sekunnissa. Samassa sitten alkaakin ihan lohduton itku :heart: :saint: Myös jos kädestä jotain ottaa pois niin itkuhan siittä yleensä tulee :D joko teillä on saatu alkaa Siirin perässä kulkea kun ryömimisvaihe löytyi? ;)

Aplo: Meillä Saaga myös yks kaks kekkas miten noustaan ylös. Ensin nousi pinniksessä kun heräsi ja nyt viikon aikana on kehittynyt nousemisessa niin että nousee jo suht ketterästi idin housun lahjetta, tuoleja ym. vasten seisomaan. Minkäänlaista omaa järkeä tuossa hommassa ei ole vielä nähtävissä kun ilmeisesti kuvittelee ittestään vielä vähän liikoja :LOL: Saattaa yhtäkkiä hoksata kauempana jonku kivan jutun ja lähteä sen perään ja unohtaa samassa pitää kiinni... Joten varmistaja saa olla koko ajan takana, muuten kolisee...! Alastuloa on nyt eilisestä asti vähän alkanut harjoitteleen, tähän asti on aina lottanut siihen että joku on selän takana että voi päästä vaan irti ni joku laskee alas :D

Työt siis on alkanut ihan kivasti. HIRVEÄSTI alkuun jännitti ja tuntu että isot pölykasat on tuolla aivojen sopukoissa fysioterapiatiedostojen päällä, mut kyllä ne sieltä hiljalleen on alkanut kaivautumaan käyttöön asti ;) Hoitoon neiti ole vielä joutunut. Eilen käytiin paikkaan tutustumassa ja olin ihan tyytyväinen. Siellä on vain kaksi 3v. poikaa Saagan lisäksi sekä 1.luokkalainen joka käy vain aamulla ja ip:llä. hoitajalla on itsellä kolme lasta,joten turvallisin mielin Saagan sinne jätän vaikkakin kovan ahdituksen kanssa :LOL: Ensi viikolla olisi ekat hoitopäivät. Onneksi miehellä on ainakin maaliskuun loppuun to ja pe AINA vapaata eli maksimissaan neiti joutuu viikossa olemaan 3pvää hoidossa, mutta yritän itselle aina alkuviikon järkätä vapaaksi/lyhyemmiksi niin hoidossa ei tarvisi kovin paljoa sitten olla!

Mutta nyt alkaa olla taas maraton viesti kasassa, taas varmaan tuhannella kirjoitusvirheellä höystettynä :D Antakaa anteeksi :) Niin harvakseltaan ehdin kirjoittamaan vaikka JOKA IKINEN päivä on kuulumiset käytävä lukemassa, niin sitten asiaa ois vaikka ja kuinka :saint: :D

Mut nyt kivaa torstaipäivää kaikille

T: Huomenna velallisten joukkoon liittyvä Viola ja Saaga EILEN 10kk!!!!!!
 
Käytiin muuten tiistaina lasten neurologilla kontrolleissa. Uudet 10kk mitat oli 9410g ja 73,4 (8600g 71,5) Eli hyvin oli kasvanut, painoakin tullut hienosti! Lääkärit, hoitskut ja jumppari olivat aivan sulaa vahaa tuon meän neiti aurinkoisen ympärillä. Saaga sai siis osakseen paljon kehuja ja äiti hyvän mielen niitä kuunnellessa :heart: Motoriikka on kehittynyt täysin ikätasoisesti. Hienomotoriikka ja sosiaaliset taidot olivat kuulemma jopa ikätasoa paremmat! Etusormella osoittelu on kuulemma vasta vuotiaitten taitoja :) Lääkäri muuten sanoi pinsetti otteesta että vaikka se onkin motorinen taito niin se katsotaan myös olevan "henkinenmitta" eli kertoo lapsen hyvästä henkisestä tasosta... Tiiä nyt sitten :LOL: Ja mitäs vielä... Kovasti lääkäri ihmettel että Saaga ymmärtää jo puhetta niin hyvin, lääkäri puhui jotain ja sanoin keskellä lauseeessa että taputtaa niin Saagahan alkoi taputtaa :LOL: Ja osaa myös pyynnöstä osoittaa lamppua jne. Lopuksi lääkäri totesikin että raju oli alku, mutta on ihana saada todeta että kaikki näyttäisi olevan hienosti ja mallillaan kun joskus tilanne on täysin toinen :heart: :saint: :) Hyvä ettei tämä äitee taas sitten itkua siinä tirauttanut :)
Lääkäri muuten käski ostaa sadaalit tytölle välittömästi. Sanoi että hän suosittelee sitä kaikille 8kk tai viimeistään 10kk ikäisille, jotta jalka opii heti olemaan oikeassa asennossa ja se tukee pystyasentoa huomattavasti paremmin ja olikohan muitakin perusteita. Käski kyllä pitää niitä KOKO VALVEILLA olo ajan, mutta tätä en aio noudattaa ihan oman koulutukseni pohjalta, koska välillä tekee hyvää olla ihan ilman kenkääkin! Mutta siis onko teillä muilla jo käytössä ensiaskel kengät? En oo iite niitä tosiaan älnnyt vielä es hankkia kun oon jotenkin ajatellut että meän on vielä niin pieni ettei niitä vielä tarvi, mut kovastihan tuo pystyyn jo nousee ja siinä askelia ottaa, eli kai se äitinkin pitää huomata et vauva on pian jo taapero :heart:

Mutta nyt lähen kahvin keittoon, plärään vähän koulupapereita ja valmistautuun illaksi pariksi tunniksi töihin :)

:wave:
 
Moikka!

Pikaisesti käyn huikkaamassa LIHAPULLIEN ohjetta? Ellen väärin muista, niin Marais oli ainakin Leolle jonkinlaisia pullia tehnyt. Mulla odottaa jauheliha tuolla jääkaapissa, mutta ei oikeen oo ohjetta...

Pitää vielä kommentoida, että oli kiva Viola lukea sun kirjoituksesi. Mukava, että työt on alkanut hyvin! Tsemppiä jatkoon! Itsekin mietin, josko alkaisin nyt keväällä tekemään keikkahommaa, niin mukava kuulla työn aloituksesta, kun se itseäkin mietityttää=)

Pikaisesti vaan tässä piipahtanut Eka
 
Pikaisesti Ekalle vastailen, meillä nääs nyt toinen flunssa ja korvatulehdus perään, en ole ehtinyt muuta kuin aina välillä lukaisemaan.

Eli lihapullista: Ihan pelkästä lihasta pyörittelin pieniä marmorikuulan kokoisia palleroita, ja keitin ne sitten kattilassa, n. 10 min. Kannattaa yksi halkaista ja kokeilla, onko kypsä. Jos haluaa, niin taikinaanhan voisi lisätä esim. valkopippuria, persiljaa tai bonan maissisosetta. Mut ihan hyviä tuli pelkästä lihastakin!

T.Marais ja Leo
 
Moikka!

Meidän likka tulee tänään 10kk. :heart: Miten aika meneekin niin nopeesti. :eek:
Kotiuduttiin juuri 10 kk:n neuvolasta, mikä oli ryhmäneuvola. Meitä tais olla noin 7 äitiä lapsineen, ja istuttiin piirissä neuvolan aulassa. Oli jännä kun meitä oli 4 äitiä, ihan näiltä samoilta kulmilta, mutta ei ikinä olla törmätty. Kaksi terkkaa oli paikalla ja kertoivat aluksi kaikkea yleistä, mm. hapanmaitotuotteiden aloittamisesta, syömisistä ja ja nukkumisista. Lopuks juteltiin niitä näitä ja kaikki kävivät vuorollaan punnituksessa ja mittauksessa. Viola tuolla aiemmin juuri kirjoitti että lääkäri on suositellut kaikille 10 kk:n ikäisille sandaaleja, kun meillä terkka taas sanoi tänään että nykysin suositus on se ettei lapsella tarvitsisi käyttää mitään jalkineita sisällä ollenkaan. Ainoastaan kunnon kengät ulkoilua varten. Lapsen jalan pitää antaa muotoutua omassa rauhassa, ja ainoastaan jos lapsi alkaa astua linttaan, kenkiä suositellaan käytettäväksi myös sisällä. Jännä miten nääkin asiat eroaa näin paljon riippuen siitä kuka ohjeita antaa. :eek: Myös Kuoman kenkiä ja tietty muitakin "saapasmalleja" näin pienillä terkaa neuvoi välttämään. Ne eivät tue nilkkaa ja jalkaa tarpeeksi, ja aiheuttavat virheasentoja.
Meidän likan 10 kk mitat oli 9040 g, 71,7 cm ja 43,6 cm. Hienosti kasvaa omalla käyrällää, hieman keksikäyrän alapuolella.

Violalta piti vielä kysyä että tiedätkö onko tuo ihan laissa ettei pph:lla saa olla pieniä hoidossa kun yksi kerrallaan? Ja mikä luetaan pieneksi? 1-vuotias? Tiedän nimittäin että tässä lähellä on yksi perhepäivähoitaja jolla oli toissa syksynä hoidossa 3 alle vuoden ikäistä lasta ja yksi 4-vuotias. Ja mun anoppihan on myös pph, ja kyllä hänellä on välillä ollut montakin pientä samaan aikaan. Meidän likka menee muuten syksyllä anopille hoitoon, mutta luultavasti esikoinen laitetaan päiväkotiin. Se on jo niin "isi" et kaipaa ihan erilailla leikkikavereita kun 1-vuotias. Oli aika helpottavaa saada tietää ettei meidän tarvitse laittaa tyttöä vieraalle hoitoon vaan hän pääsee mummun hyvään ja luotettavaan hoitoon. Ja anopin kanssa on paljon helpompi sopia hoitoaikoja, sillä mulla on aika paljon vuoroja esim klo 13-21 enkä tosiaan halua viedä lasta jo aamusta hoitoon vaan vasta kun itsekin menen töihin. Päiväkotiin ei kai päiväuniaikaan saa lapsia mielellään viedä... Ja jos taas joskus menee työpäivä pitkäksi ei tarvi kauheella panikiilla ja kiireellä hakea lasta.

Eka; mä olen tehnyt likalle lihapullataikinan näin; 400 g paistijauhelihaa, 1 kananmuna, 1 kermaviili, sipulia, yrttejä (esim. persiljaa, tilliä), pippuria, jauhelihamaustetta ja paprikajauhetta. Ja jos taikina on kauheen löysää lisään sekaan korppujauhoja. Ja noita mausteita oon laittanut tosi vähän.

Ja vielä kenkä-asiasta, mä olen ostanut likalle Pionin ensiaskelkengät, kun alesta löysin. Kokeiltu on mutta ei ole vielä käytetty ja ne on tosiaan semmoiset kevät/syyskengät, eli niissä on ohut karvavuori.

Nyt meen kahvinkeittoon. Illalla olis tarkoitus väsäillä kaverin kanssa kutsuja meidän yhteisille kolkytvuotissynttäreille, joita odotan jo innolla. =)

marza ja likka, tänään tasan 10 kk!
 
Danjuska : Ensi viikon keskiviikkona putkitus. Vähän aikaa jo näytti että vointi parempaan suuntaan mutta viime yönä alkoi taas räkäisyys.. :( nenä ihan tukkonen ja hengitys rohisee..Miksu on ruvennut taas pulauttelemaan mutta se on oikeastaan vain limaa..

Tänään oli neuvola, 10kk mitat oli 11,340g ja pituutta jo 78 cm :)

tää oli nyt vaan tällänen pika päivitys..kesken tunnin ei ehdi hirveitä kirjottelemaan.. :)
 
pikaisesti kommentoin. kohta lähtö tytön luistelukouluun.
:hug: kaikille sairastelijoille ja piikkuinen89 toivottavasti teilläkin auttaisi ne tuubien laitot korviin. meille ne näytttää auttavan. maanantaina olis tarkastus onko kaikki hyvin.
viola-85 tuo on totta perhepäivähoitajista että on pienemmät ryhmät. meille vaan sattui todella huono hoitaja. kokoajan joku vaivasi että taas oltiin sairaslomalla.
silloin kun vanhin poika oli pph hoidossa osui meille todella hyvä hoitaja ja harmittaa tosi paljon etten vienyt tyttöäkin hänelle. luulin ettei hän tehnyt enään niitä hommia.
jere sitten sai pipin sormeen tänään ja sitä verta tuli todella paljon. oli vahingossa kaapissa monitoimikoneen osa missä oli terä sisällä ja viilsi sitten peukalon siinä.
sitä verta tuli ja tuli. kolme tolloa siihen pistin mitkä kaikki repi pois ja taas oli verta pitkin lattiaa. neljänteen pistin kumihanskasta yhden sormen päälle niin ei saanut sitä pois. nyt onneksi nukkuu jos vaikka veren tulo on rauhoittunut.
eipä tästä kauaan aikaa taaksepäin kun mie viilsin sormeni samaisen koneen terään.... :whistle:
 
meillä alkoi tyttö oksentaa :x mikään ei pysy sisällä ja sylissä koko iltapäivän ja illan nuokkunut. Nyt äkkiä suihkuun kun vaunuihin nukahti.. kohta taas pari lusikkaa nestettä herätettävä ottamaan.
Olipas jonkinlainen lykky kun poitsu lähti mummolaan. olis kiipeilly seinille kun pakkasta -24 ja äiti vaan siskoa hoitaa. Nyt voi rauhassa keskittyä hoivaamaan tyttöä ja tietää samalla että poika on mielissään kun on touhua ja väkeä ympärillä =) vaikka ikävä iski heti kun pihasta lähtivät :heart:
 
Kivoja kuvia!

Meillä on unikoulu menossa, jätetään yötissittely pois ja opetellaan takaisin omaan sänkyyn, jossa pienempänä nukuttiin ihan kivasti. Hampaita tulee ja niitä itketään. Kaikkea vasten noustaan seisomaan ja tukia pitkin kävellään. Osoittamaankin opittiin ihan juuri. Etusormi ja peukalo on päistään yhdessä, söpöä!

Ensiaskelkenkiä suositeltiin neuvolasta, pitäisi kuulemma pitää 10-15min/päivä. Ei olla vielä hommattu, mut kai hommataan.

Omaa tahtoa on. Ilmaisee ruokahaluttomuutensa/täysinäisyytensä pitämällä suun visusti kiinni, heittäytymällä syöttötuolin selkänojaan tai läppäsemällä lusikkaa. Käy mullaamassa kissan ruokakipot ja hiekka-astian, katsoo ensin ja vähän saattaa hidastaa liikettä, kun komennan. Heittäytyy kaarelle taaksepäin, kun otetaan kylvystä pois.

Ekakertalainen:
Onpas mukava lukea, että sihtikurkkuja on muitakin! :) Meillä on kaupan sileät samettiset soseet käytössä. Mun omatekemät on karkeampia, mutta tarjoan niitä silloin tällöin sinnikkäästi. Pikkuhiljaa on kokeiltu pieninä palasina raejuustoa, vesimelonia, keitettyä porkkanaa & kukkakaalia ja raaputettu lusikalla kiiwistä hedelmälihaa. Ja meilläkään ei ole aamulla oikein aamupala maittanut. Neuvolasta sanottiin, että yöimetyksestä johtuu, eikä haittaa. Mutta nyt ollaan oltu noin viikko ilman yösyöttöjä, kun jätetään se tarkoituksella pois.

Pikkunen89: Voih, meille on ehdotettu myös putkia. Meillä on menossa kolmas kuuri, nyt 10 päivän antibiootti ja jännitän seuraavaa lääkäriä, joko olisi tulehdus häipynyt... Muuten, annathan maitohappobakteereja? Vaikka itsekin niitä annan, niin pojun kakka haisee tämän kuurin aikana ihan järkyllle ja on vetelää! En haluaisi putkia, vaikka olen kyllä kuullut paljon kokemuksia, että sen jälkeen ei ole tulehduksia tullut. Mutta kun lähipiirissäni on 4v lapsi, jolle on ehdotettu jo kolmansia putkia ja siis korvatulehduskierre hänellä jatkuu aina vaan. :/ Mä olen koittanut kaikenlaista. Sipulia ja valkosipulia murskana harson sisällä korvien päällä tai niskassa. Valkosipulia kantapäissä ja nenäliinan sisällä korvassa. Aloeveraa korvan suulla. Homeopaattista Pulsatillaa. Nyt aloitin hänellä sisäisesti aloe juoman, kun aloitin itsekin. Vyöhyketerapiakin kiinnostaisi... Voimia sinulle! Ja muuten, kivat 10kk mitat! :)

Meillä on pää myös kovilla. Aina se tömähtää johonkin. Mummu ehdotti pehmokypärää, mutta ei kait sentään!

Danjuskan tytölle paranemisia!


Soraya ja poju 10 kk 20 pv
 
Moiks!

Tytön nuhaisuus alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Tämä päivä oli jo paljon parempi, tuntuu vaan et toinen väsyneempi kuin yleensä. Toisaalta voihan se johtua siitä, ettei ole saanut nukuttua sisällä kunnon päikkäreitä. Ulos en ole nyt pariin päivään vienyt kun ei ilmeisesti osaa siellä nukkua kovissa pakkasissa.
Päätettiin miehen kanssa, ettei enää anneta tytölle siinä klo 5-7 välillä maitoa, vaan koitetaan että söisi vasta aamupuuron. Oletettiin, että siksi ei aamupala maistu kun juo vajaa 3dl maitoa tuossa aamuyöstä/aamusta. Hyvin meni viime yö. Piti ottaa viereen tossa puoli kolme kun ei pitkän hyssyttelyn jälkeen rauhoittunut nukkumaan omaan sänkyyn. Vähän ennen seitsemää tyttö alkoi öhistä siihen malliin, että olisi vissiin maito kelvannut. Ajattelin, että pistän vielä silmät kiinni jos tyttö antaisi vielä hetken nukkua. Seuraavaksi kun avasin silmät niin kello oli 9. Eli ihan hyvin siis pärjää ilman tota aamumaitoa. Ajattelin että nyt sitten varmasti aamupala maistuu, vaan väärässä olin. Ei syönyt paljon mitään. Huomenna pitää sit kokeilla viiliä. Pakkohan sen on jotain pitkän yön jälkeen syödä. Ei tajua!
Nyt sit vaan pitää toi määrä maitoa saada jotenkin päivällä menemään. Siitä voikin tulla ongelma kun on päivisin huono maitoa juomaan.

Outius Meidän tyttö tekee tota ihan samaa, että kallistelee päätään ja hymyilee. Se on kyllä ihanan näköistä kun toinen oikein keimailee kesken ryömimisen ja syömisen. Mikäköhän juttu toi oikein on?
Ja meillä on myös tota et lähdetään karkuun kun pyydetään luokse esim. vaipanvaihtoon. Muutaman kerran ollaan leikitty silleen et oon lähtenyt kontaten tytön perään, niin tyttö lähtee ihan kamalaa vauhtia karkuun. Hassu!

Danjuska ja Marais Paranemisia teille!

Meillä vietetään huomenna ekoja nimppareita. Porukat tulee kakkukahville. Meillä on aina ollut tapana kahvitella sillai pienesti nimipäivinä. Uskonpa, että tyttö saa nimpparilahjankin.

Aplo ja Eini
 
Heippa!

Tytöllä nousi sitten eilen kuume; 39,4. :/ Räkäinen on ollut jo muutaman päivän ja aika kovaa yskää, ja nyt sit kuumettakin. Mutta aamulla oli jo ihan terveen oloinen. Kumma kun aina oireet tulee illalla ja päivällä ei mitään. Nyt tyttö nukkuu tuolla meidän makkarissa vaunuissaan, kun en viitsinyt viedä tuonne pakkaseen kipeenä nukkumaan. Piti viedä tänään lapset mummilaan hoitoonkin, et päästään miehen kanssa raksahommiin, mutta katsotaan nyt millä tuulella tyttö on kun heräilee. Ei sitä kipeetä lasta viitsis hoitoon viedä, vaikka tuttu ihminen hoitaakin. Toisaalta taas raksalle olis pakko päästä, että saadaan talo pian valmiiksi. =)

Me päätettiin nyt miehen kanssa et mies nukkuu tytön kanssa olohuoneessa ja mä pojan kanssa makkakrissa. Tytön heräämiset on alkaneet olla sitä luokkaa, et oon ollut aamuisin ihan zombie. Toissa yönäkin sain nukuttua ainoastaan 3 tuntia kun tyttö oli koko ajan vaatimassa jotain ja nukkui levottomasti. Tyttöhän on nukkunut mun vieressä öisin. Huomattiin sit että kun mä en nuku tytön näkyvillä, se ei heräilekään niin paljoa. Viime yönäkin tyttö heräsi vaan kerran syömään ja toisen kerran tarkistamaan missä äiti on. Ja kun äitiä ei näkynyt, tyttö vaan jatkoi uniaan. :D Nyt siis yritetään lopettaa yösyomiset täysin samalla ja saada tyttö nukkumaan paremmin. Ja mäkin nukun paljon paremmin kun tyttö ei ole vieressä, vaikka se niin ihanaa onkin nukkua sylikkäin.

Ihania kuvia Outius ja Zoe. =)

Pottaa me ei olla kokeiltu vieläkään... pitäisköhän yrittää mitä tyttö siitä sanoo. =)

marza
 
Heissan!
Ylihuomenna Emppu jo 10kk! Nopeeta menee aika! Neuvola on sit 29 päivä,saa nähä mitä ne sanoo siitä ku ei Emppu käänny selältä masulleen ja liikkuu pepullaan etiäpäin,mut tapansa kullakin :) on siinä vahtiminen ku joka paikkaan kerkeää :heart: aattelen jo innolla kesää kun sitten osaa jo kävellä ja mennä viipottaa tuolla ulkona siskin kans :heart:
Eilen sain virkattuu nappikaitaleet neulepaitaan,joten siitä tuli neuletakki :) seuraavax varmaan taskut ja sit jos hihaa pitentäs et peukkuaukot sais.. :)
Tyssit heräs just päikkäreiltä,leikkiivät nyt keskenään leluilla,ja sulassa sovussa :) Joskus on kyllä taistelu ku samalla lelulla haluisivat leikkii! =)
N yt taijan hörppästä kupposen kaffetta,mukavaa päivän jatkoo!

~Marsu ja siskit~
 
Heips!

Ihania kuvia tosiaan taas laitettu.

Marza, toivottavasti teen neiti pian paranee ja yöt uudella järjestelyllä rauhottuis.

Dansjuskan Jennalle myös parantumisia.

Mä tässä illalla muljasin pojat samaan huoneeseen, jos vaikka saisin tuon neidin omaan kamariin ja meenkin yöt rauhottumaan.

MarsuJaSiskit, ootpa ollu käsitöiden kans aikaansaapa. Mulla syyhyis kans sormet kutomiseen ym, mut en saa aikaseks alottaa. :D

Tänään meillä neiti alkanu nousemaan seisomaan ilman tukea. Aika taitavasti käy. On se vaan hauskan näköstä kun noin pieni tappi painelee kävellen paikasta toiseen. Ja meilläkin ensikengät on aikeissa hankkii, kunhan vaan päästäs kaupoille. Pioni, tepsut, kavat, eccot, elefanttenit ois ajatuksissa. Katotaan mikä neidille sit sopii :whistle:

Omalla lusikallakin on ihan pakko jo saada syödä. Perunaruokiin oon lusikan antanu ja se menee ihan oikeeseen suuntaan. Peruna jopa pysyy lusikassa ja menee sinne suuhun :LOL: Puuroon en lusikkaa oo antanu ja kädet kun on niin nopeet ni tänään oli iltapuurot ympäri keittiöö :LOL: Kiva siivo oli kyllä syömisen jälkeen.

Soraya, se pehmokypärä on ajatuksena ihan kiva, mut en kyl usko et lapsi ees antais sen olla päässä tai meillä ei varmana annettas olla päässä. Kyllähän se lapsi niistä kolhuista oppii. Ei teilläkään varmaan kauaan päätä kopsita kun jo oppii et se sattuu ja oppii kaatumaan oikein. Meillä neiti oli 6kk ko nous pystyyn eikä paria viikkoa kauempaa kolhinu päätään.

Mut nyt neitiä laittamaan unille...
 
Heipat taas!

Mua on alkanu välillä ihan hirveesti ärsyttää imetys, mut en kyl millään malttas lopettaa B) :LOL: :whistle: Ota tästäkin nyt sit selvää miten tänkin asian hoitas. Pian se kai kuitenkin loppuu kun hoidot alkaa. Jotenkin ahdistavaa kun aina täytyy olla saatavilla, mut sit taas toisaalta on se vaan kyl ihan kivaakin :heart:

Kiitos paikasta jonne saa purkautua :flower: :kieh:
 
Heis,

nyt tulee vähän omaa napaa mut mulla on ollut aika kauhee viikko takana. Viime viikonloppuna nimittäin hoksasin, että perkele, mulla ei ole ollut menkkoja herraties koska! Olin mä sitä miettiny jo aikasemminki mut kun ehkisy ollut käytössä huolellisesti ja muutenki menkat ollut synnytyksen jälkeen vähän niin ja näin niin en sitten kiinnittänyt silloin asiaan enempää huomiota. No, hain testin ja tietysti, tietysti siihen tuli selkeä plussa. Reaktio oli itku, eikä mikään iloinen sellainen.

No, soitin sitten maanantaina ajan ultraan kun mulla ei ole mitään hajua koska edelliset menkat oli ja siten siis ei hajua millä viikoilla liikutaan. Perjantaina pääsin sitten ultraan eikä vastavalmistunut gyne löytänyt kohdusta mitään :eek: Alkoi sitten kyselemään onko ollut vatsakipuja tai muita ja arvatkaa vaan alkaako sitä kuvittelemaan tuossa tilanteessa itselleen vaikka mitä omituisia kipuja. Näin mielikuvissa jo kohdunulkoisen raskauden, repeävän munatorven ja muut kauhukuvat. Olin ihan paniikissa kun gyne lähetti mut labraan ja käski tulemaan muutaman tunnin päästä uusiks että olis hcg-arvot tiedossa ja kokeneempi lääkäri paikalla katsomassa että mikä on.

Hyvä etten uraa kävellyt meidän olkkarin lattiaan sen parin tunnin aikana kun odotin että lähdetään takasin sairaalaan, olin niin hermostunut. Pääsin heti sitten sisään ultraan ja kokeneempi gyne diagnosoi tuulimunan ja sain perjantaina sitten ekan tabletin lääkkeellistä tyhjennystä varten ja huomenna menen sitten sairaalaan saamaan loput. Oli kyllä helpotus ettei ollut mikään kohdunulkoinen, niin kuin eka gyne vähän pelotteli, ja täytyy myöntää että oli sitenkin helpotus etten sitten ollutkaan kunnolla raskaana. Pelottaa kyllä huominen, kaikki kivut ja muut...

Ja meillä loppui sitten imetyskin kun gyne kielsi tuon lääkkeenoton jälkeen imettämästä ainakaan ennen tiistaita. Mimosa ei ole ihme kyllä parkunut yhtään tissin perään, korvike on uponnut nokkiksesta ihan hienosti ja unikin on tullut ilman tissimaitoa. Mutta haikeeta on, ihan uskomattoman haikeeta. Täytyy silti vaan ajatella että imetin kuitenkin muutamaa päivää vaille 11 kuukautta ja se on jo hieno juttu. Eikä tuo lapsi nyt vuositolkulla voi tossa tississä killua, joskus se on pakko lopettaa. Harmi vaan, että se lopetus tuli tällä tavalla.

upupa ja Mimosa, huomenna 11kk
 
Heips
Onnea kaikille joilla on jo lähdetty kävelemään :flower: :flower: , meillä vasta silloin tällöin seisotaan ilman tukea.

upupalle hvyä että asia meni toivomallasi tavalla. Mulla ei menkkoja ole synnytyksen jälkeen kuulunu, oma osansa tekee varmaan noi minipillerit. Minäkin olen pari testiä tehnyt ihan varmuuden varalta.

Ensiaskelkengistä enpäs tiiä miten sitä tekis. täälläkin on taidettu saada neuvolasta ja lääkäreiltä vähän ristiriitaisia neuvoja. Eipä tuo meillä vielä niin ajankohtaista kyllä olekaan.

Outius Ihana kuva Annikasta

Viola Olipas ihanaa, että kaikki on kunnossa Saagalla. Vierähti varmaan iso kivi sydämeltä.

Sormella osoittelu on nyt tullut parin viikon sisään uutena taitona. Osaa näyttää missä on lamppu, telkkari, tietokone.

jaahas, sitä on herätty päikkäreiltä. Hyvää maanantain jatkoa mammat ja pienokaiset!!
 
Voi upupa. Ymmärrän mikä shokki tuo varmasti oli. Itse ihan kauhuissaan joskus puoli vuotta sitten mietin, että jos tulisin raskaaksi, niin se olisi aivan kamalaa. Itseasiassa unohdettiin miehen kanssa ehkäisy, niin piti hakea jälkiehkäisypilleri. Se oli kyllä ihan kamalaa, kun ei tosissaan silloin ollut yhtään valmis uuteen raskauteen. Niin se mieli näköjään meillä silti muuttui =D
Onneksi teidän tapauksessanne oli kyseessä tuulimuna.
Tosi ikävä, että jouduit nyt lopettamaan imetyksen. Varmasti tuntuu haikealta, mutta tosiaan on tuo 11kk on todella hieno saavutus jo!!

Meidän tyttö on nyt oppinut nousemaan seisomaan tukea vasten ihan kunnolla! Äskenkin jouduin käydä sen pelastamassa tuolta makkarista kun oli avannut lipaston laatikot ja seisoskeli siellä laatikoihin vasten!

Taidan minäkin nyt alkaa nimellä tyttöä kutsua täällä. Mitäpä haittaa siitä voisi olla. Eli Einistä alan nyt sitten puhumaan.

Aplo ja Eini
 
moikat

Upupa: Varmasti kivulias pv sulla ollut, :hug:
Itsellä ainakin kivut oli aivan järkyttävät kun lääkkeellinen tyhjennys tehtiin.
Ja älä soimaa vaikka imetys loppuikin.. Pitkällehhän olet imettänytkin :)

Päksy: Lopetat imetyksen sitten kun siltä tuntuu ;)
Itsellä oli ihan samat fiilikset imetyksen suhteen ( oikeestaan mulla jo heti alusta asti :ashamed: ) on ihana imettää, mutta että olla koko ajan paikalla.. siis ei sillä etten tytön lähellä haluais olla tms.. mutta minusta olisi esikoisen kanssa ollut mukava mennä ja touhuta pidempiäkin reissuja kun vaan omalla takapihalla. Saikohan tästä sitten mitään selvää :whistle:
Itse tunsin huonoa omaatuntoa kun lopetin imetyksen kun tyttö oli 7kk.. mutta sitten imetin että mitä järkeä tapella aisan kanssa kun ei enää suju, ja imetin jennaa kuitenkin 3kk pidempään kuin poikaa.

Mites teidän unikoulu etenee Soraya?? Olikos Vihvillä kans unikoulu menossa?? Ja tietty kaikki muutkin tulkaa kuulumiset raportoimaan!

Meillä tyttö onneks toipunut. Kuumetta piti vielä la aamuna, joten uinti jäi välistä. Nyt ei ole mitään ja on oma iloinen itsensä taas.
Mutta kyllä oli tyttö rukka kipeä.. missään muualla ei ollut hyvä kuin sylissä. Siinä torkkui miltei 2pv.. pieniä tirsoja vaunuissa sisällä.

nyt telkkarin ääreen..
 
Ohi on koetus, aika kauheeta se oli niin kuin arvelinkin. Kipulääkkeen kanssa meni fyysisesti ihan OK, henkisesti tää varmaan iskee joskus myöhemmin. Kamalinta oli kun kauheessa Panacod-huurussa piti lähtee kävelemään että lähtis kohtu tyhjenemään, hoitaja tuli koko ajan patistamaan että liiku, liiku, ja mä meinasin nukahtaa seisaalteni :ashamed: Onneks vuoto ei ole ollut mitenkään kauhean runsasta, kun ei siellä sitten juurikaan raskausmateriaaliakaan ollut kun ei kerran mitään ollut lähtenyt kehittymäänkään.

Mulla oli siis Cerazettet käytössä ja tasan tarkkaan olen jok'ikisen nappulan ottanut ajallaan. Nyt sain hormonikierukkaan reseptin, mutta en oikein tiedä pystynkö senkään tehoon luottamaan, meillä kun on tuttavapiirissä ainakin kaksi kierukkavauvaa. Taidan vaan tilata siveysvyön ja heittää avaimen mereen.

Mutta joo, elämä alkaa pikkuhiljaa hymyillä taas, eihän tämä nyt mikään maailmanloppu ole.

upupa ja Mimosa tänään 11kk!
 
|O huomenta.. yöllä ei tullu sit nukuttuu juur olleskaan,,Minni tuli eile illasta kipeex,,kuumetta 38,2,yöllä ei oikee nukkunu ja nyt makaa tos sohvalla..yöllä Emppukii havahtu monta kertaa imuttamaan,mie ravasin oman sängyn ja Minnin sängyn väliä,välilä käperryin Minnin sänkyynki,,ja yöllä tuli sit oksennus Minniltä..mieski o vähän kipee..huh huh,,mitähä tästä tulee..
päksy79 Käsityöt on aivan ihania =) seuraavax pitäs miettii mitä sitä tekis kaverin 1v poitsulle?? oisko se pehmo vai vaate vai mikä?? :) :flower: seisomaan nousemisesta!
upupaepops :hug:
Aplo seisomaan nousemisesta :flower:
Danjuska ihanaa et teijän tyttö on parantunu :)

Nyt itkee Minni kovasti pitää mennä..muuten eilen 10kk kunniax Emppu oppi taputtamaan :heart:

~Marsu ja siskit~
 
Tervehdys pitkästä aikaa!

Tosi moni tuntuu olevan nyt kipeänä, pikaisia paranemisia kaikille! :flower: Ja onnittelut kaikille uusia taitoja oppineille.

Paljon on ollut juttua täällä, mutta nyt tuntuu, etten yhtään muista mistä.

Omaa tahtoa löytyy meidän pojasta pienen kylän verran. Tasan tarkkaan ilmoittaa (yleensä kiljumalla tai muuten mölyämällä ), jos ei saa riittävän nopeasti vaikka lisää tomaattia, häneen ei kiinnitetä riittävästi huomiota, ei saa repiä haluamiin tavaroita tms.

Uusia taitoja Velmolla on aika samoja kuin monilla muilla eli pari viikkoa sitten oppi nousemaan pystyyn, kävelee varsin hyvin tukea vasten ja lyhyitä pätkiä seisoo ilman tukea. Itseluottamusta löytyy edelleen enemmän kuin taitoa: saattaa yhtäkkiä irrottaa otteensa kärryistä tai muusta tuesta ja lähteä "kävelemään" jotain mielenkiintoista kohdetta kohti, vaikkei tasapaino tosiaankaan riitä yksinään kävelyyn. Sen verran kuitenkin kehitystä on tapahtunut, että hyvinkin saattaa oppia kävelemään vuoden kieppeillä, vaikka me sitä aikaisemmin epäiltiin lähinnä tuon epätasapainottavan mahan takia. :D

Kiva kuulla muiden töiden aloittavien kokemuksia. Velmon pitäisi mennä maaliskuun alussa hoitoon, mutta vielä ei ole kuulunut hoitopaikasta mitään. :( Pitäis tässä vähitellen saada tietää, jotta pystytään suunnittelemaan kaikki aikataulut, kuljetukset ym.

Meille ei ole kukaan onneksi tullut arvostelemaan päätöstä laittaa lapsi tässä vaiheessa hoitoon. Ei sen puoleen, eipä se mua varmasti juurikaan hetkauttaisi. Olen kyllä vissiin vähän huono äiti muutenkin, kun en pode ollenkaan huonoa omatuntoa töihin palaamisesta.

Velmo oli tänään ekaa kertaa pari tuntia "vieraalla" hoidossa. Seurakunta järjestää kerran viikossa mahdollisuuden viedä lapset lyhyeksi aikaa hoitoon läheiselle kerhotuvalle. Ollaan käyty samassa paikassa vauvakerhossa ja toinen hoitaja oli sieltä tuttu, joten Velmo ei melkein edes huomannut, että olin välillä pois. Tyytyväisenä siellä leikki. Poika on kyllä niin sosiaalinen (tai me vanhempina niin epäonnistuneita, ettei olla onnistuttu luomaan minkäänlaista kiintymyssuhdetta lapseen ja sen takia ei vierasta ollenkaan), etten usko, että hoidon aloittaminen tuottaa suurempaa ongelmaa.

Pottailu aloitettiin pari viikkoa sitten. Ihan mielellään Velmo siinä jonkin aikaa istuskelee, mutta aika harvoin, ehkä kerran päivässä, saadaan pissat sinne.

Yöt on ollut viikon verran normaaliakin kamalampia. Ei meinaa nukahtaa, heräilee jatkuvasti, huutaa ja pyörii sängyssä vaikka kuinka kauan (syliin ottaminen ei auta, joten pidetään meidän vieressä ja silitellään siinä ). Kipulääkkeet ei auta, tissi auttaa välillä ja välillä ei, sitten jos menee alakertaan ja laittaa valot päälle, niin ei harmita yhtään. En tiedä, voisiko olla hampaita. Ei kyllä aikaisemmat hampaat ole ollenkaan tällä tavalla itkettäneet. Allergiaa ja korvatulehduksiakin olemme miettineet, mutta kun mitään muita oireita ei ole ja päivällä on normaalin hyväntuulinen. Ei ymmärrä. :eek:

Misstra + Velmo 10,5 kk
 
Moi!

Voi upupa. :hug: . On varmasti ollut rankka kokemus. Tsemppiä sinulle!

Misstra, suotta tunnet itseäsi huonoksi äidiksi. :( Vaikka toisaalta kyllä tiedän miltä susta tuntuu. Mä koin varsinkin ekan lapsen aikaan välillä huonoa äitioloa koska tein aika monet asiat erilailla kun mun muut kaveriäidit. Mä olin aika rento äiti, en todellakaan mikä perinteinen äiti. Kävin esimerkiksi baarissa jo muutama kuukausi lapsen syntymän jälkeen jota aika monet kaveriäidit ihmetteli ja syyllistikin mua siitä. Ja tuo baari on vaan yksi esimerkki. Mä en ole ikinä tuntenut huonoa omaatuntoa siitä et vien lapsen hoitoon, koska koen itsekin jaksavani paljon paremmin kun pääsen välillä irrottautumaan arjesta.

Meidän likalla on nyt sit korvatulehdus. :/ Käytiin eilen lääkärissä kun kuume kyllä laski mutta silti tyttö oli tosi levoton ja kärttyinen ja yöt oli yhtä huutoa. Ja tosiaan korvatulehdushan siellä vaivasi. Tyttö sai antibioottikuurin, mutta nyt meillä on tullut ongelmaksi millä se saadan annettua tytölle. Likka nimittäin oksentaa sen ulos kun yrittää antaa. Ja eilen oksensi kaiken muunkin mitä oli vähän aika sitten syönyt. Eilen yritettiin sekoittaa antibiootti veteen, mutta ei kelvannut. Tänä aamuna sekoitin antibiootin jugurtin sekaan, se kun on meidän likan suurta herkkua. Ja hyvin meni siellä seassa alas. :D Täytyy illallakin vissiin kokeilla tuota jugurttikikkaa.

Ulkona olis aivan ihana ilma, mutta en taida viitsiä lähteä tuon korvatulehduspotilaan kanssa ulos...

Nyt ruokaa tekemään.

marza
 
Upupalle unohtui täysin kommentoida tota sun rankkaa kokemusta. Tsemppiä! Sinänsä onni, ettei tarvinnut tehdä päätöstä lapsen pitämisestä; varmasti ihan tarpeeksi rankkaa tuollaisenaan.

marza: siis nimenomaan mä en tunne itseäni huonoksi äidiksi, mutta välillä tuntuu, että pitäisi tuntea itsensä automaattisesti huonoksi vanhemmaksi KOSKA vie lapsen hoitoon. Siis, että jos vie lapsen hoitoon, niin pitäisi edes potea siitä huonoa omatuntoa ja selitellä, että on pakko taloudellisista tai muista syistä. Ei mun olisi pakko, mutta mä haluan enkä myöskään usko, että siitä on lapselle haittaa. Toki ymmärrän, että tämä on iso asia ja se herättää monissa ristiriitaisia tuntemuksia. Hyvä, että asioista keskustellaan, jotta ihmiset saavat asioihin eri näkökulmaa ja jokainen perhe voi tehdä itselleen sopivimman ratkaisun.

Tsemppiä tytön korvatulehdukseen!
 

Yhteistyössä