vierailija
Millaista työ on? onko päivätyötä, minkälainen koulutus ja jos olet nainen niin onko kovin miesvaltainen ala ja miten pärjää?
Ok. Kyllä täällä vitsiniekkoja riittää, huhhuh. Taso aivan huikea.Koulutusta ei tarvitse ja parrua saat pakaraan työmailla varmasti riittämiin!
Miten sut on otettu työpaikoilla vastaan ? Onko ollut "syrjimistä" tai muuta vastaavaa?Mä opiskelen ko. alaa ja 98% meidän koulussa alan opiskelijoista on tyttöjä/naisia Mutta työharjotteluissa/työpaikoilla en oo tavannu yhtään naista..
Mukavaa hommaa, päivätyö. Koulutus kestää 2-3 vuotta riippuen pohjakoulutuksesta, mutta on mahdollista käydä myös nopeammin jos löytää esim työharjoittelupaikan/kesätöitä, mistä saa hyväksilukuja/näyttöjä. Koulussa tehdään ja opetellaan asioita käytännössä, aika vähän on pelkkää istumista ja teoriaa.
Tämä on ollut yleinen harhaluulo "pintakäsittelijän" ammatista. Kuvitellaan, että joku muu tekee pohjat ja sitten tyttö/poika tekee viimeisen silauksen.moni amiskan tyttö työharjoittelussa ja ovat olleet ihmeissään ettei tämä maalarintyö olekkaan sitä mitä he ovat luulleet. Moni nykyajan pojistakin jo parin päivän jälkeen jättänyt kesken, kun eivät jaksa herätä liian aikaiseen ??! (työt 7-15.30) ja olla töissä koko päivää.
Kiitos palon kattavasta vastauksestasi.Päivät kuluvat yleensä huomaamatta, jos työskentelee esim. yksin ja kuuntelee musiikkia/radiota (joillakin on ollut kuunneltavana äänikirjoja ). Jos edessä jokin hyvin haastava, ei mieltä ylentävä työvaihe, saattaa päivä tuntua loputtomalta. Tauot kuitenkin piristää ja jaksaa taas seuraavat tunnit puurtaa. Yleensä näille päiville varaan evääksi jotakin herkkua, niin jo unohtaa ikävät työt.
Pyhäpäivät yleensä vapaita ellei tehdä yhteisestä päätöksestä pyhäpäivänä töitä ja vastaavasti saa pitkän viikonloppuvapaan. Esim. Helatorstai tehtiin töitä ja perjantain sai vapaaksi.
Viikonloput vapaita ellei urakka, työkohde vaadi kiirehtimistä tai edessä jokin työvaihe joka edellyttää työskentelyä häiriöttä. Nämäkin on yleensä pyritty viikolla tekemään ylitöinä. Joillakin pysyy työt päivätyön puitteissa henkilökohtaisita syistä ja ylityöt tekee halukkaat.
Jos on ns. käsityöihmisiä, niin mitään ei ole mahdoton oppia. Tietyt työvaiheet tarvitsevat satoja toistoja ja epäonnistumisia, että oppii. Jos asenne on reipas, oma-aloitteinen (tarttuu uuteen tehtävään rohkeasti) eikä ole luonteeltaan valittaja, on silloin mahdollisuuksia oppia ja onnistua maalarin työssä.
Jonkilaisen työkokeilun tai tutustumisviikon kautta saattaisit saada vähän tuntumaa työhön ja vahvistusta siitä, onko edes oikea ala.