Luisteluharjoituksia

  • Viestiketjun aloittaja ISÄPAPPADAD
  • Ensimmäinen viesti
ISÄPAPPADAD
Hei! Pyytäisin vinkkejä siitä, miten olette opettaneet lastanne luistelemaan. Hankimme 3 v 7 kk tytölle luistimet ja kävimme ensimmäistä kertaa jäillä keskiviikkona. Aloitimme sillä, että tyttö yritti seistä luistimilla jäällä, vedin tyttöä perässä taikka työnsin jäällä. Hauskaa oli, vaikka liut jäivät varsin lyhyiksi.

Olisiko kenelläkään hauskoja keinoja, joilla voisi opettaa pystyssä pysymistä ja sitten myöhemmin luistelupotkua.
 
Potkukelkka, iso saavi tai tyhjä pullokori ovat oivia apuvälineitä. Niitä lapsi voi työntää edellään ja saa samalla tukea juuri sen minkä tarvitsee.
Jos näitä ei ole käytettävissä, lasta voi kannatella kevyesti kainaloista (siis vanhempi lapsen takana ja pitää kainaloiden alta kiinni) kunhan lasta ei "roikota". Tarkoituksena on ainoastaan estää lapsen kaatuminen, ei pitää pystyssä.
Parhaiten lapsi oppii luistelemaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Kannattaa myös kiinnittää huomiota kunnollisiin luistimiin! Ehdottomasti nilkkaa tukevat ja terät kunnolla teroitetut. Sellaisilla luistimilla, joiden kaula taipuu sisälle tai ulospäin lapsen jalan painosta, ei tee yhtikäs mitään.
Tytöille on tullut tänä syksynä kaunoluistimiin CCM:ltä uusi malli, joka on sekä edullinen että todella jalkaa tukeva ja suomalaiseen jalkaan sopiva. Suosittelen! Luistimiin kannattaa satsata, vaikka ne eivät ensi vuonna enää olisi sopivatkaan. Luistimen on sovittava kuin hansikas käteen. Ei siis kolmea villasukkaa väliin!
terveisin erään taitoluistelijan äiti
 
Höpö höpö! Ei potkukelkan tarkoitus olekaan opettaa lapselle luistelutekniikkaa!!! Tarkoitus on auttaa tasapainon säilyttämisessä. Pienet luistelijat "köpöttelevät" aluksi luistimilla eteenpäin, ei siinä tekniikasta ole tietoakaan. Se tulee vasta sitten kun tukitoimet ovat tarpeettomia. Eli siinä vaiheessa kun apua pystyssäpysymiseen ei enää tarvita.
Saa vapaasti kinata vastaan. Meillä on kuitenkin monen vuoden kokemus lajista kun kotona on sekä taitoluistelija että jääkiekkoilija! Näissä piireissä ollaan pyöritty jo vuosia ja odotan mielenkiinnolla josko kolmaskin lapsemme osoittaa kiinnostusta jääurheiluun.
 
Äitskäläinen
Uusimmassa meidän perhe lehdessä on Susanna Rahkamon vinkkejä miten lasta voi opettaa luistelemaan. Ihan käyttökelpoisia mun mielestä, ei mitään erikoisia.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.01.2005 klo 02:05 Vierailija kirjoitti:
Ei potkukelkkaa luistelun opetteluun!!! Lapsi oppii väärän luistelutekniikan koska potkukelkan jalasten väli on liian kapea.
Näin sanoi myös tuntemani luistelukoulun ohjaaja. Ei edes ensimmäisillä kerroilla potkukelkkaa.
 

Yhteistyössä