luistelemaan?

Tiedän 2-vuotiaan joka oppi homman.
Meillä viime talvana kokeiltiin saaduilla vanhoilla luistimilla. Lapset silloin 3,5v. ja 2v. Isompi raivosi kun se ei ollutkaan niin helppoa, ei siis tullut mitään.... Pienempi töpötti pystyssä ja vähän liikkui kävellen eteenpäin. Aika hullunkurisen näköistä touhua, luulen. Tänä talvena ois vielä tarkoitus yrittää uudelleen. En tuosta esikosta kyllä tiedä onko vieläkään mahdollista oppia. Toisaalta suksilla tänä talvena oli nähtävissä ihan eri asenne kuin viime vuonna: itselleen ja kaatuilemisilleen nauru ja ei kun ylös.... ehkä se luistelukin siitä...
 
harmaana
molemmilla on ollut noin 2,5v:nä ekat luistimet ja sukset, luistelemisesta ei oikeen tullut mitään hiito sujui vähän paremmin. Seuraavana talvena (3,5v) mentiin jo.
 
Hepsula harmaana
Meillä esikoistyttö (3,5v) sai joululahjaksi luistimet ja kypärän.
Käytiin sit heti joulupäivänä kokeilemassa ja pienen harjoittelun jälkeen meni pitkän matkaa itsekseen silleen "kävellen".
Ehkä kokeillaan kuopukselle jo ens talvena, kun on sit 2,5v,
jos häneltä innostusta löytyy.
 
Meillä poika sai luistimet 3,5 vuotiaana.Suuttui kun ei pysynytkään pystyssä.Olisi heti halunnut kaukaloon pelaamaan jääkiekkoa.Hetken piti vielä luistimia jalassa,sitten piti päästä lumikasoihin leikkimään.Seuraavana vuonna jo vähän paremmin.Ja nyt mennään jo aika vauhtia mailan ja kiekon kanssa.Uskallan jo päästää kaukaloon kun on kunnon kypärä ristikon kera.
 
äiti82 ja poika03
Poika on nyt 2v8kk. Ostettiin luistimet ja on kerran käyty kokeilemassa. Aika hyvin meni ja poika oli innostunut. Selitettiin aluksi että on vaikeata mutta oppii kyllä kohta. Hoki sitten kun oltiin luistelemassa että vaikeata on. Opeteltiin potkurin avulla. Maila ja jääkiekko hankittiin kanssa. On tosi innoissaan kun saa tehdä isin kanssa omia juttuja.
 
meidän 3,5 vuotias sai pukilta uudet luistimet.nyt on harjoiteltu pystyssä pysymistä jäällä.vielähän se on kovin huteraa,mutta harjoittelua,harjoittelua..tytär aloitti luistelun aikoinaan samanikäisenä,mutta apuvälineenä oli potkuri.sen avulla oppi kävelemään jäällä ja hallitsemaan liikkumista luistimilla muutenkin.nyt 8-vuotiaana luistelu sujuu erityisen mallikkaasti.
 
2 v ja rapiat
Vähän yli 2 v ja luistelemassa ollaan käyty muutaman kerran. On semmoset muoviset harjoitteluluistimet, helppo laittaa jalkaan. En ole sanonut että "tämä on vaikeaa", kuten tuolla joku oli lapselleen selittänyt. ;)
Mutta liukkaathan ne on, luistimet on semmoiset, ja jää on liukas - sen olen sanonut.
Nyt osaa jo seistä pystyssä ilman tukea, nousta ylös kun kaatuu ja ottaa pari pientä potkuakin. Yleensä kyllä kuljetan käsistä, neuvo on että jalat vierekkäin.
Hiihtoa kokeiltiin eka kerran vuosi sitten, kun oli reilun 1 v. Ihan hyvin sujuu nyt.
Kauaa ei jaksa kumpaakaan. Luistellessa ilmeisesti jalat väsyy ja välillä haluaa maata ja kontata jäällä. :)
 

Yhteistyössä