Ls ilmoituksen tekeminen

  • Viestiketjun aloittaja huolissaan
  • Ensimmäinen viesti
huolissaan
Onko kellään kokemusta onko tässä perusteita lastensuojeluilmoituksen tekemiselle.

Olen läheltä seurannut erään perheen elämää jossa nuorin lapsista on 2v ja vahin 11v, lapsia siis 4. "Perusasiat" ovat perheessä kunnossa eli lapsilla on koti, ruokaa, hoivaa yms. Mutta kasvatusasiat tuntuvat olevan täysin rempalla.

Monesti vanhemmat eivät tiedä missä heidän lapsensa ovat ja mitä tekevät. Kun kerrotaan lasten touhuista (käyvät toisten pihoilla, vievät puutarhavälineita) eivät vanhemmat tunnu välittävän tai vastaanotto on erittäin tympeä. Muutamat näistä lasten keksinnöistä ovat oikeasti vaarallisia ja sivulliset sitten komentavat ja keskeyttävät vaaralliset/tyhmät puuhat. Äiti puhuu lapsilleen todella ikävällä äänensävyllä ja vaikuttaa muutenkin väsyneeltä. Lisäksi hän on toiminut perhepäivähoitajana, en tiedä aikooko jatkaa siinä puuhassa. Vanhin lapsista tuntuu toimivan jatkuvasti lapsenvahtina muille, erityisesti tuolle nuorimmalle.

Kiusaa en halua perheelle tehdä, enkä sossuja taas turhaan kuormittaa. Lapsista vain on huoli.
 
ei
tohon kukaan puutu,ei ainakaan meidän paikkakunnan sossut muutakuin ehkä kerran käyvät katsomassa kotiolot ja jos ne näkyy olevan päällisin puolin kunnossa eipä vanhemmille mitään seuraa ja kakarat saa jatkaa pahantekojaan.
 
huolissaan
täytyy varmaan puhua tutulle sossulle tapauksesta. Jospa osaisi sitten auttaa. Eniten tässä huolettaa myös työ pph:na toimiminen kun ei oikein osaa pitää omistakaan lapsistaan huolta. Ongelmallisinta tässä on se että en halua oman henkilöllisyyteni paljastuvan jos ilmoituksen teen, olen ihan pakostakin tekemisissä tämän perheen kanssa.
 
hr
jos oikeasti olisit huolissasi, niin menisit ensin kysymään ko äidiltä että onko kaikki hyvin ja voisitko auttaa häntä jotenkin.. on ihan tyhmää et ihmiset ensimmäisenä miettii jotain ls-ilmoitusta kysymättä ensin perheeltä, et onko elämä heidän omasta mielestään ihan kondiksessa ja tarvitsisivatko apua. ulkopuolisena sitä näkee asiasta vain hyvin pienen osan.
 

Yhteistyössä