"Lokakuun lutuset 2014"

Ninni toivottavasti vauvanne saa nyt vihdoin apua kun vaivojen syy alkaa selvitä.

Oho malttamaton paljon maitoallergisia sun kaveripiirissä. Mulle tosiaan neuvola selitti, että se on niin harvinaista ettei kannata kokeilla kun ei ole iho-oireita. No toisaalta eivät myöskään kertoneet vauvan oireiden olevan selvästi koliikkia allergian sijaan, sekin piti käydä muualla toteamassa. Hyvä Bosch kokeilu kannattaa varmasti tehdä. Kannattaa myös muistaa, että disfatyl niinkuin mikä tahansa muukin toisille apua tuova valmiste voi myös ärsyttää vauvan mahaa eli jos jotain outoa oiretta ilmenee kannattaa jättää se pois, toivotaan tietty et teidän vauva saa apua tipoista.

Chocolatebox kaverini ennusti jo syksyn kutsuilla, että multa lähtee pompit lapasesta jos saan tytön. En siis todellaakaan voi ostaa vielä 80cm vaatteita jemmaan kun syksyn mallisto ehtii tulla ennenkuin koko tulee käyttöön :) Kyllä ne silti kiinnostaa eli katsotaan saanko esikoiselle jostain hoitajan ja ilmoittelen.

Nuha vaan jatkuu ja surkeaa kun pieni vaan yskii räkää eikä saa oikein nukuttua. Viime yönä tosin lopulta rauhoittui tuohon keinuunsa, mutta vähän väliä ihmettelin hänen köhinää ja nukahdin lopulta sohvalle niin et nyt olen ihan jumissa.
 
Silloin musta unipussi hyvä, jos vauva nukkuu omassa sängyssä koko yön. Ja varsinkin kesällä kun käy peitosta. Mut meillä ainakin tällä hetkellä vauva jää viereen sen 1. syötön jälkeen. Meillä sängyssä tuplaleveä untuvapeitto, joten voisi vauvalle tulla kuuma. Tälleen talvella, kun ei sinne vaippasilleen viitsi laittaa ettei kädet jää paljaaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Chocolatebox: kiitos kutsusta! Ilmoittelen myöhemmin tulosta. Juu kyllä nämä kasvaa ja isompia kokojahan on aina lupa ostaa :)

Koiruuz: onko tytön flunssa jo parempi?

Unipussista: otin unipussin n. viikko sitten käyttöön. Aiemmin jotenkin tuntui, että tyttö oli liian pieni pusseihin ja että se hukkuu sinne. Meillä käytössä kaksi erilaista pussia, joista toinen sellaista "toppakangasta", josta mietin onko se liian tönkkö ja onko se epämukava jos yöllä kääntyilee. Ehkä pidän sen varapussina kun toista pesee. Tämä toinen on pehmeämpää kangasta ja musta ainakin kätevä koska vauva potkii peiton pois hetkessä. Yöllä myös imettäminen kyllä onnistuu vaikka vauva onkin pussissa. Se on myös pituudeltaan reilu enkä sitä aivan kokonaan sulje niin pääsee vähän ilma kiertämään jalkoihin.

Minkälaiset "vauvalelut" teillä on hittejä? Toki vielä nyt ainakaan täällä ei ymmärretä hirvittävästi lelujen päälle, vaikka lelukaaren ötököitä seuraillaan kovasti. Kertokaa te joilla useampi lapsi niin mitkä olleet suosikkeja? Rapinalelut, purulelut, soivat systeemit vai mitkä? Itse vierastan tuollaisia kovaäänisiä kilkattavia leluja, mutta onko ne olleet vauvojen suosikkeja?
 
Me ostettiin just unipussi kun säikähdin muutamana yönä kun vauva oli vetänyt peiton päänsä yli. Ei olla vielä tosin käytetty sitä.

Meillä oli tänään 3kk neuvola. Pieni sai rota rokotteen suun kautta ja 2 piikkiä rokotteita. Saad nähdä tukeeko niistä mitään, toivottavasti ei. Kasvettu ollaan taas hienosti, Paino oli 7240g ja pituus 63cm. Lääkäri neuvola on sitten maaliskuussa.
 
Cubula: meillä esikoinen ei välittänyt yhtään puruleluista eikä rapisevista leluista. Kaikki soivat lelut oli in. Suosikki oli semmonen Tiny loven soiva mobile, edelleenki se jaksaa kiinnostaa tuota kolme vuotiasta :D toinen oli sitten vähän vanhempana fisher pricen koira, joka ääntelee painattaessa korvista, käsistä ja jaloista.

Lullaby89: ompa teillä ollut hienot mitat 3 kk neuvolassa. Meillä on ehkä samat mitat neljän kuukauden iässä :). Toivottavasti rokotteista ei tule mitään oireita!

Joko teillä muilla kääntyillään mahalleen? Meillä on kova yritys päällä, kovasti mennään kyljelleen. Varmaan käännähtää tässä ihan lähiaikoina. Meillä on ollut pään kannattelussa vähän ongelmia, tahtoo pää olla vieläkin liian raskas kannateltavaksi. Saatiin viime neuvolassa ohjeita ja niitä ollaan nyt päivittäin tehty.

On ollut tänään tylsä päivä. Ei päästy ulkoilemaankaan, kun pakkasta -25.
 
Vautsi lullaby miten hyvin teillä kasvetaan :O Meidän kirppu on yli 2,5 kiloa pienempi kuin teillä. Miinuksella ollaan 14% mutta tasaista käyrää kuitenkin, mikä on kuulemma pääasia. Me saatiin eilen rokotteet ja iltaa kohti lämpö alkoi kuin alkoikin nousta, suppona laitettiin Panadol ja yö oli suorastaan harvinaisen rauhallinen.

Meilläkin on pari unipussia mutta toistaiseksi tuntuu että vauva tosiaan hukkuu sinne kun on niin pikkuinen. Omassa sängyssä ollessaan kyllä meilläkin potkitaan aina peitto pois.

Meillä helistimet on tällä hetkellä ihan parhaita leluja. Vielä ei onnistu niitä omassa kädessä pitelemään mutta pientä hamuamista on jo havaittavissa. Niinhän se taitaa jatkossa valitettavasti mennä että mitä äänekkäämpi lelu niin sen parempi.

Meille on kai rantautunut jonkinlainen rintaraivarointi. Vauva hamuaa tissiä, ottaa pari imua ja irrottaa otteensa uudestaan ja uudestaan. Kuvioon kuuluu myös vinkuminen ja kitinä. Tosi ärsyttävää :mad: Onneksi välillä kuitenkin syö ihan rauhassa.

Tsemppiä nuhanenille!
 
Ninni12345: hurja kyllä tuo teidän paino :-(

).( olen niin tyytyväinen kiinteiden aloituksesta, koska meillä on siirrytty 1:n yösyöntiin! Aiemmin tankkasin bataatilla täyteen klo 21, mutta eilen illalla koitin luomuriisipuuroa, jossa hieman hedelmäsosetta (muuten niin mautonta) ja se maistui myös. Pakkaseen tein eilen bataatti, porkkana, peruna, kukkakaalisosetta ja eri yhdistelmiä näistä. Nyt ei hetkeen tarvi taas tehdä :)
 
Ninni toivottavasti lääkäri ottaa opikseen. Sä olet hienosti ja sitkeästi hoitanut vauvaasi toisilla lääkäreillä, mutta ihan kamalaa jos joku muu saisi tosiaan ne masennuslääkkeet ja vauva olisi todella sairas.

Flunssa alkaa olla voitettu, tyttö nukkui viime yön olkkarissa vaunuissa klo 1.30-7 yskimättä ja hienon pitkä unipätkä muutenkin. Haaveilen, että nyt kun koliikki on itketty ja flunssa voitettu voimme alkaa tosissaan etsiä jonkinlaista päivärytmiä ja kenties opettelemaan sitä sängyssäkin nukkumista. En tiedä onko meillä todella vähäuninen vauva vai vaikuttaako se koliikki taustalla, mutta hurjaa kun viime aikoina unta on usein tullut vain noin 12h vuorokaudessa.

Unipussit olivat esikoisella ahkerassa käytössä. Tämän kovan pulauttelijan kanssa niitä yritettiin aluksi käyttää, mutta pussi on tosi ikävä märkänä niin tuolla kaapissa ne odottavat. Kaivan varmaan uudestaan esiin kun saadaan kuvioihin omassa tai meidän sängyssä vieressä nukkuminen vaunujen tai koliikkikeinun sijaan.

Meillä esikoinen taisi olla myyty vauvana kun näki ekan kerran autolelun ja siitä se sitten lähti. Hän oli herkkä vauva ja monien lelujen kovat äänet olivat pelottavia. Yksi suosikki oli pehmokirja missä on ulkoneva ankanpää. Olen nyt kirjaa yrittänyt tarjota myös Tirpalle mahallaan lattialla luettavaksi. Tuntuu ettei tyttöä kiinnosta nyt edes kyljelleen kääntyminen minkä yhdessä vaiheessa osasi. Saa kyllä itseään sen verran liikkeelle, eilen oli hyvät ilmeet kun yltti potkimaan leikkimaton lelukaarta ja sai lelut heilumaan :)

Rintaraivareita on ollut harvoin, mutta jälleennäkemisen ilo tissin kanssa on usein aika huvittavaa. Ensin pitää ottaa innostunut imaisu, sitten hieroa nenä ja posket nänniin äänitehosteiden kera ja vasta sitten voi alkaa syömään. Hankalaa vaan kun täydempi tissi alkaa suihkuta jo ekan imaisun jälkeen ja sitten maito lentää kaikkialle.
 
Kiitos unipussi kommenteista :) Meillä poitsu hyörii, pyörii, möyrii ja puhisee aina yösyötön jälkeen niin että koitan nyt tuota pussia josko hieman rauhottaisi..
Esikoinen nukkui pitkään pussissa ja tykkäsi kovasti.
Onko teillä yöllistä ähräystä, millaista ja miksi?

Lullaby, olipa teillä hienot mitat. Meillä tuli rokotteesta lievää oirehdintaa.

Cubula, aika yksilöllistä varmaankin nuo lelu suosikit, esikko ei vällännyt mistään rapisevista tai helisevistä, tämä on ihan intona :)

Tuulia, millaisia ohjeita saitte tuon pään kannattelivat suhteen, täälläkin pikkusen haastetta, kyllä kannattaa sylissä hyvin mutta mahalla ollessaan jaksaa vaan tovin.
Täällä hiukan kääntymistä kyljelle muuten ei mitään vielä.
Missä päin asustelette kun noin hurjia pakkaslukemia, hrrrr.
 
Viimeksi muokattu:
Chocolatebox - kiitos kutsusta, me tullaan :)

Rokotteista ei meillä onneksi tullut vaivaa ja pistäminenkin sujui helpommin kuin olin ajatellut. kolmen kk:n mitat 59/6220.

meillä on yöt mennyt ihan sähläämiseksi. Vuoden vaihteen paikkeilla nukuttiin jo hienoja 4 tunnin pätkiä mutta nyt vauva rupeaa tunnin välein ähistelemään ja jollen tee mitään alkaa itku. Yritän siis tuttia tunkea viuhtojan suuhun, joskus kelpaa ja nukahtaa uudestaan, joskus taas ei tyynny ennen kuin saa tissin suuhun. Nälkä ei voi joka kerta olla, päivisin syötän 2-3h välein. Olen koittanut kyljelleen kääntämistä, käden päällä pitämistä, pään silittämistä ja sitä etten tee mitään. Syliin jos otan, herää lopullisesti ja saa nukuttaa uudelleen puolisen tuntia. Nukahtaminen on yllättäen alkanut sujua hienosti: käärin uniliinaan, pidän kättä päällä ja laulelen, mutta heräämiset alkaa kyllä jossain vaiheessa väsyttää jos tätä jatkuu kunnes yösyötöt voi lopettaa... Onko kellään muulla tämmöistä?
 
Viimeksi muokattu:
Anniki, laitan sulle yv osoitteesta ja muusta infosta, kiva kun pääset :)
Cupula ka Koiruuz vahvistatteko sitten lähempänä pääsettekö vai ette?

Anniki meillä on juuri tuota samaa mutta parin tunnin välein :( ja teen ihan samat asiat kuin sinäkin, joskus pelkkä tutti riittää joskus herätään kunnolla ja syödään.
Meillä on tätä jatkunut jo useamman yön, hiukka alkaa olemaan tasaraha..
 
cubula Meillä lemppareita on kaikki pehmeät, värikkään ja rapisevat lelut. Kovasti yrittää ottaa kiinni noista ja joskus saakin mutta ei vielä sitten osaa pidellä kuitenkaan.

tuulia84 Meillä ollaan joka päivä vähän yritetty harjoitella kääntymistä sekä vatsallaan oloa mutta kääntymiseen ei näytä tytsyllä olevan mitään kiirettä, ihan lahnana vaan makoilee lattialle kun laitan :D. Joitain viikkoja sitten muutaman kerran kääntyi selältä kyljelleen muutamaan kertaan peräkkäin mutta ei sen jälkeen ole edes yrittänyt.

ninni Hienosti olet kyllä jaksanut, ei voi muuta kun hattua sinulle nostaa vaikka todella paljon olette joutunut vauvan kanssa kokemaan.

malttamaton täällä odotellaan kovasti että voitaisiin aloittaa kiinteiden maistelu! Ihanaa sitten kokeilla kaikkea uutta ja tosiaan voisi myös auttaa noihin öihin jos riittäisi se 1 syöttö.

koiruuz Ihana tuo tissin jälleennäkeminen teidän vauvalla :D. Hyvä että pikkuinen on jo alkanut paranemaan :)

Meillä myös tuota samaa kuin Chocolateboxilla ja anniki, meillä myös on nyt ollut taas tuota hyörimistä ja ähisemistä muutaman tunnin välein ja tosiaan tuttia yleensä sitten ensin tarjoan ja usein joidenkin kertojen jälkeen nukahtaakin tai sitten syötän ja nukahtaa.

Olen tosiaan alkanut epäillä että meillä taitaa tulla kermaa tuolta tisseistä kun tosiaan ensimmäisenä kuukautena painoa tuli 1,6kg, toisena 1,4kg ja nyt viimeisenä 1kg. Piti toisen neuvolantädin tulla ihan opiskelijan kanssa ihastelemaan miten hyvin meillä on kasvettu :D ihanathan nuo posket ja käsi ja jalkamakkarat ovat <3

Täällä ei varsinaisesti raivoa mutta jonkinlaista touhottamista tissillä kun pitää sen kanssa ähistä, vetää, venyyttää, ottaa uudelleen ja uudelleen otetta ja loppujen lopuksi sitten usein menee käsi/sormet samaan aikaan tissin kanssa suuhun.

Mites teillä muilla, onko ollut vatsantoiminnassa pitkiä taukoja? Meillähän on nyt taukoa jo 2 viikkoa!! Tosin vauva ei ole millänsäkään ja aiemmin on ollut viiden, sitten kahdeksan, sitten kymmenen päivän taukoja. ja sitten kun on tullut on ihan löysää. Neuvolasta oltiin sitä mieltä että maito imeytyy niin hyvin, eikä huolta ole. Eikä tosiaan vauvallakaan mitään hätää ole joten en ole kovin huolissani. Onko muilla tällaisia pitkiä taukoja?
 
Lullaby89: myös tässä asiassa meidän vauva on säännöllinen: kakka tulee joka ilta klo 21. Kyllä mä ehkä jo alkaisin jotenkin avittaa, jos 2 viikkoon ei kakkaa ole tullut. Mut meillä ei kyllä ole ikinä kukaan vauva noin pitkiä taukoja ole pitänyt. Max 4-5 pvää, ikinä.
 
Lullaby, meilläkin on pitkät kakkatauot (5-11 päivää) ja sitten tulee usein muutamana peräkkäisenä päivänä (1-2 kertaa päivässä), ja sitten taas taukoa. Pisin tosiaan tuo 11 päivän tauko. Silloin avustin vähän rasvatulla vanupuikolla, mutta en uskaltanut kun ihan vähän pyöritellä peräaukon suulla... Aluksi olin tosi huolissani noista tauoista mutta kun pikkuinen voi hyvin eikä kakkaaminen tai kakkaamattomuus vaikuta häiritsevän häntä niin olen yrittänyt olla stressaamatta siitä. Mallasuutetta syötän päivittäin, ja teen myös vauvahierontaa. Rela+d-vitamiinitipat aloitin eilen, jos sekin voisi auttaa tasapainottamaan vatsan toimintaa. Pikkuinen piereskelee edelleen aika paljon, mutta todella harvoin nykyään niin, että se vaivaisi häntä. Viikonloppuna pikkuinen heräsi yhtäkkiä yöllä itkien ja oli masu selvästi kipeä. Jumppaaminen ja lämpimän kauratyynyn päällä makaaminen auttoi. Yritin miettiä omia syömisiä ja ainut mitä keksin oli että olin syönyt iltapalaksi muroja laaktoosittoman maidon kera. Eli olisiko ollut se?! Maitoa olen tosi vähän käyttänyt viime aikoina, muita maitotuotteita kylläkin, varsinkin AB-luonnonjugurttia/piimää. Pitää lääkärineuvolassa kysellä tuosta maidon käytöstä. Luin Ninnin postittaman linkin ja toivon ettei mistään maitoallergiasta olisi kyse.

"Rintaraivareita", tai rimpuilua ja itkua tissillä, on meilläkin välilä. Olen huomannut että niitä tulee joskus jos en keskity tarpeeksi vauvaan (räplään puhelinta tai juttelen vieraille). Otin myös imetystyynyn taas kunnolla käyttöön ja nyt rintaraivarit ovat lähes loppuneet. Eli olisivatko johtuneet siitä, että pikkuisella on vaikea rentoutua tai keskittyä, jos asento on huono tai on paljon ääntä ympärillä?!

Myös rauhattomia öitä on välillä. Pikkuinen ei herää mutta kädet heiluu, pää pyörii, kääntyy kyljeltä mahalleen tai selälleen, mutta mikään asento ei ole hyvä. En yhtään tiedä mistä johtuvat, tulevat silloin tällöin. Ensin ajattelin että johtuvat ilmavaivoista, mutta ei se taida olla oikein sitäkään. Muutenkin tuntuu välillä etten ymmärrä vauvaa ollenkaan, esimerkiksi jos luulen löytäneeni hyvän nukuttamiskeinon niin se ei varmasti toimi enään seuraavana päivänä! :D

Sängyssä ja hoitopöydällä pikkuinen liikkuu vilkkaasti, mutta leikkimatolla vaan makaa selällään. Välillä kädet heiluvat, mutta ei minkäänlaista yritystä kääntyillä. Päätä kannattelee hienosti ja jalkoihin ja käsiin on tullut kunnolla voimaa. Ehkäpä kääntyily, muualla kuin sängyssä, alkaa vähitellen kiinnostamaan. Leluihin tarttuu molemmilla käsillään ja menevät suoraan suuhun. "Pururinkula" on paras, mutta omat nyrkit ovat kyllä edelleen suosikkina!

Tsemppiä kaikille, pienempiin ja isompiin murheisiin vauvojen kanssa! Onneksi löytyy myös paljon ilon aiheita ja onnen hetkiä! <3
 
Viimeksi muokattu:
Malttamaton: toivottavasti meilläkin auttaisi kiinteiden aloitus yöuniin. Kovasti jo odottelen, että pääsis aloittelemaan kiinteitä.

Koiruuz: ompa mukava kuulla, että koliikki ja flunssa alkaa olla taaksejäänyttä. Ihanalta kuulostaa tuo kohtaaminen rinnan kanssa :)

Chocolatebox: me saatiin ohjeeksi, että esim. hoitopöydälle laskiessa ja sieltä nostaessa vauva laitetaan/otetaan aina kyljen kautta. Toinen ohje oli, että leikkimatolla oltaessa laitetaan esim. pyyhe rullalle ja se laitetaan kainaloiden alle tukemaan.

Anniki: täällä myös yöt sähläämistä. Heräilee n. 2-3 tunnin välein ja aamuyöstä jopa tunnin välein. Tuttia en ole kehanut yrittää, kun ei pysy suussa kuitenkaan. Nukutaan saman peiton alla niin olen laittanut vaan rinnan suuhun, syö hetken ja nukahtaa. Pitäs ruveta opettaa omaan sänkyyn, mutta en ole vielä jaksanut. Niskahartiat on vaan aika jumissa tästä järjestelystä :(

Lullsby: tosiaan sulla on jotain supermaitoa :D meillä kakka tulee yleensä päivittäin, voi olla muutaman päivän väli joskus. Pari viikkoa kuulostaa kyllä aika pitkältä ajalta.

Mulla edelleen vaivana ne piimäkokkareet. Eilen tuli taas yksi. Ostin eilrn prismasta soijalesitiiniä, kun luin että siitä olisi apua tukoksiin ja tulehduksiin. Toivottavasti olisi apua!
 
Chocolatebox mä vahvistan lähipäivinä! Täällä myös toisinaan hyörimistä, mutta ei kyllä koko yötä max pari tuntia. Välillä iltanukutusten aikaan ei meinaa millään rauhoittua ja on juuri tuollaisessa puoliunessa. Voisiko olla vatsavaivoja?

Lullaby: kuulostaa hurjalta tuo pari viikkoa ilman kakkaa. Meillä normaalisti on turauteltu 3-4 kertaa päivässä, mutta nyt on pari päivää ollut kakkaamatta. Tästähän oli täällä aiemminkin puhetta, mutta tänään oli neuvola ja mun neuvolantäti neuvoi ensilääkkeeksi jos pitkittyy niin liottamaan luumuja ja syöttämään liotusveden tai sitten Levolacia.

Tänään 3 kk neuvolassa paino 6,49 kg, pituus 66,1 cm. Ei ihme, että vaatteet käyvät lyhyiksi! Saatiin myös rokotteet, toivottavasti ei tule mitään oireita tai nouse kuume.

Täällä tulee hirvittäviä rintaraivareita iltaisin. Heti kun yrittää tarjota tissiä niin alkaa itku, tai sitten yrittää muutaman kerran hapuilla ja kun ei tohinassaan heti saa tissiä suuhun niin alkaa poru. Eli iltaisin on ollut pakko turvautua pelkkään pulloon kun kertakaikkiaan tissiä ei huoli. Olen sitten pumppaillut maitoa ja osan antanut korvikkeena. Luulen, että unirytmi on aikaistunut ja tyttö ollut turhan väsynyt kun iltasyötöt on aloitettu. Tänään siis uudella onnella aikaisemmin :)

Noista leluista: joo, jokaisella on varmasti omat suosikkinsa, mutta kiva kuulla mitkä ovat olleet hittejä. Tyttö sai joulupukilta sellaisen hirvittävää epävireistä musiikkia soittavan lelun, jossa pyörii kuva samalla, että tykkääkö jonkun vauva tuollaisesta :/ Omaan korvaan kun se epävireilen, laahaava renkutus kuulostaa hirvittävältä :) Mä viritin lelukaareen tuollaisen pehmoleijonan, jonka vatsassa on peili. Se on ollut nyt hitti ja sille on juteltu ja hymyilty kovasti.
 
Cubula toiset lelut ovat vaan ihan kamalia :) Meillä esikoisella ehkä pahin oli vanhalta juopolta kuulostava ja epävireisesti laulava nalle puh.

Lullaby täällä vaippa turahtaa täyteen tai melkein aina ylikin kerran päivässä, välillä jää yksi päivä välistä, mut seuraavana sitten sekin edestä. Teidän vauvan kasvutahdilla on tietty mahdollista, et mitään ei jää yli vaan kaikki menee kasvamiseen :)

Meillä tapahtui viime yönä jotain odottamatonta. Ekan tunnin unipätkän jälkeen nukahtaminen kesti vain tunnin ja seuraavalla herätyksellä tyttö vaan söi ja nukahti uudestaan. En yhtään pahastu jos tämä jää tavaksi :)
 
Cubula: oho, ompas teillä pitkä tyttö :) tehän saatte jo ruveta käyttämään vaatteissa kokoa 74!

Koiruuz: hyvältä kuulostaa! Toivottavasti jää tavaksi ;)

Mitä aiotte tehä muuten pieneksi jääneille vaatteille? Myyttekö kirppiksellä tms.? Mulla on meneillään ihan stressi näiden vaatteiden kanssa. Esikoiselta on jäänyt pieniä vaatteita ainakin 10 muovipussillista...olivat jo kirppikselläkin myynnissä, mutta oli aika heikkoa menekkiä :(
 
Viimeksi muokattu:
Hieno Koiruuz, toivotaan että jää tavaksi :)
Tuulia tsemppiä tukosten kanssa takkuamiseen, tiedän niin tunteen :/
Ninni voimia ja jaksamista teille <3

Täällä 4kk odotetaan kun kuuta nousevaa, josko tuo 2 tunnin välein yösyöminen helpottaisi.. Kiva kun päivällä saattaa väli venyä 4-5 tuntiin mutya yöllä ei!!?
Mitä mieltä ootte muuten velleistä ja jos niitä hiukan kokeilisi niin mistä kannattaa lähteä liikkeelle..?
Terkka jo sanoi että hiukan voisi jo kiinteitä alkaa pohtimaan koska pojan kasvoilla ne voidaan hyvin aloitella heti 4kk (lupaus tuli myös siis ennakointiin :))
 

Yhteistyössä