~LOKAKUUN lapset **2010** lokakuussa, MEIDÄN KUU! <3~ 9 vauvaa syntynyt !

Heips!

Täällä yksi mamma, joka on hermo todella kireänä koko ajan!! Pienimmästäkin jutusta saattaa mennä herne syvälle ja pahasti.

Päätin tänään törsätä ja ostin doomoo:n imetystyynyn. Toivottavasti on hintansa väärti ja imetys onnistuisi :D

Bubbeli 39+0 (viimeisiä poksumisia tällä emännällä)
 
Yo! Mä päätin sitten pistää vielä viime metreillä kurkun karheeks elikkäs kait tässä saa jossain karmeessa flunssassa synnytellä :headwall:.

Edelleen ei mitään tuntemuksia ja mikäli mitään ei tapahdu, on ma käynnistys edessä. Tsemppiä meille! :hug:
 
Neuvolassa taas tänään vierailtu. Paino oli humpsahtanu parissa päivässä melkein kaks kiloa ylöspäin, turvotusta varmaan lähinnä. Neuvolatäti vähän jo toivoi joskos pissasta tai paineista ois löytyny jotain, niin oisin päässy jo tänään polille. Mut ei. Pissa puhdas ja paineet oli jotain 130/70. Soitti sitten sinne äippäpolille ja sain hyvinvointikontrolliin ajan ens tiistaille kello 7:30 --_- Sillo viikkoja 41+3 Todennäköisesti eivät vielä tuolloin käynnistä, mutta jos ensviikolla kuitenkin! Innolla ootan jos tekisivät miulle sisätutkimuksen, kun en semmosta oo yhäkään saanu missää vaiheessa.

Tsemppiä kaikille viimesille metreille, on nää vaan pitkiä päiviä että :D

Menhit ja Mr. Hyde rv 40+5 :heart:
 
Heissan mammat! :wave:

Ensiksi huuurjasti tsemppiä kaikille, jotka on jo tositoimissa tai lähdön tunnelmissa! =) Täällä ehkä jännitys saanut supistelemaan, tuossa alkuillasta tuli jo ihan suht napakkaa settiä säännöllisestikin 5-10min välein, mutta sittemmin ne taas laantui. Nyt on sitten vaan välillä tullut, muttei kovinkaan kipeästi kuitenkaan. Olo ei kyllä kovin jännittyneeltä tunnut, enemmänkin odottava ja epätodellinen vaan. Huomenna se sitten oikeesti tapahtuu =) Ihan mahtavaa... Uskomatonta... Ehkä vähän sittenkin jännittää.... :D Mies ainakin ihan sekaisin ja jännittynyt, hih, on mulla sitten ihana mies! =) :heart:

Saa nähdä miten käy yöunien..... =)

Lintunen ja VIIMEINEN POKS 39+0 :heart:
 
Neila Onpa harmi ettet oo saanut kunnon kokoarviota :( Olisko sitä vielä mahdollista saada pyytämällä perustellen asiaa sillä, että teidän ensimmäisenne ei ole meinannut mahtua kunnolla tulemaan? Miksihän eivät ylipäätään tee automaattisesti nyt kunnon kokoarviota, jos kerran KYS:sä oot muutenkin käynyt?! Mulla liittyy tuo tuleva käynti ja kokoarvio vielä syyskuussa käymääni pelkopolikäyntiin. Polille pääsin edellisen todella huonon synnytyskokemuksen vuoksi. Vauva oli suht iso 4210g (39+2), tuli kylläkin kohtuudella ulos, mutta synnytys muuten oli melkoista tuskaa... Nyt arvioidaan viikolla 38+ tämän vauvan kokoa, kun 35+ viikolla oli jo sen 3kg ainakin ettei pääsisi ihan jättiläiseksi kasvamaan. Päättävät samalla kai tuolla käynnillä siitä, annetaanko vauvan syntyä kun on syntyäkseen vai käynnistetäänkö koosta riippuen.

Lintuselle kaikkea hyvää koitokseen! :) Unet voi olla vähäiset varsinkin, jos vielä supisteleminen kiihtyy :D

Täällä vauva punkeaa itseään jälleen selvästi alaspäin eli ilmeisesti ettii sopivia lähtökuoppia :) Muuta ei kyllä tapahdu, vatsaa välillä kovettelee supistaessa niin, että saa hetken hengitellä syvemmin. Vaan ei kyllä tunnu selässä eikä missään muuallakaan nuo supistukset enkä oikeastaan vielä edes odottele synnytyksen käynnistyvän. Jotenkin mulla on usko, että mun kropalla menee aina tuonne 39+ viikolle vähintään ennenku mitään tapahtuu :)

Maanantaina on tosiaan tuo äitipolille meno ja siellä luullakseni tehdään nyt sisätutkimuksesta lähtien kaikki eli onko mitään edistystä havaittavissa ja tosiaan otetaan vauvasta tarkat mitat. Sitäpä tässä nyt ootellaan aivan levollisin mielin. Vielä tuntuu olevan paljon tekemistä kotona ettei "jouda" lähteä vielä synnyttämään ;) Vaikka ei täällä oikeasti mitään niin kummosta tarvis enää tehdä etteikö joutas :)

syksyinen ja kyytiläinen vielä hetken 37+5
 
Viimeksi muokattu:
Nukuttua tuli muutama tunti, mutta väsymystä ei kyllä huomaa, sen verran on tyttö tohkeissaan täällä.... :) Taksia odotellaan (auto ei liikahdakaan kinoksesta) ja sitten kohti tositoimia. Toistan niin itseäni, mutta tämä on ihan mahtavaa! :) Nyt lähdetään ja tullaan perheenä takaisin! :heart::heart:

Paljon suppareita kaikille niitä kaipaaville ja voimia!

Ja ei kun menoksi!! =)

Lintunen ja pikkuinen 39+1
 
Ohhoh, tuli sitten pari tuntia nukuttua kun vihdoin unta sain. Heräsin puoli 5 aikaan ja siitä asti ollaan vaan oltu. Ravattu vessassa vähän väliä, joka paikkaan koskee ja selkä on jumissa!
Hirveän kova tuuli ollu koko yön. Saisimpa nukuttua ees päikkärit jollei Mymmeli suostu syntymään!
Inhottavaa olla yksin kotona, mieskin lähti töihin :(

Daniella ja Mymmeli 39+6
 
Olin vähällä soitella eilen illalla synnärille, kun kasvojen turvotus oli jotakin ihan järkyttävää. Pissaa ei meinannut tulla millään, vaikka olin mielestäni juonut ihan normaalisti eli aika paljon. Aloin jo pelätä, että munuaiset antavat periksi. Verenpaineet oli kuitenkin kotimittauksessa 112/82. Joinpa sitten vähän enemmän vettä parin tunnin ajan, ja alkoihan sitä pissaakin tulla. Jostakin syystä vain oli systeemi hetken jumissa. Saan silti olla aika tarkkana, kun edellisessä raskaudessa oli tuo raskausmyrkytys. Tänä aamuna kasvot ovat hieman siedettävämmän näköiset. Missään muualla ei tosiaan tuota turvotusta juurikaan ole. Erittäin kummallista.

Illalla ei meinannut uni tulla, kun vauva lykäsi päätä alakertaan ihan kunnolla. Sattui tosi paljon. Voiko tuo olla merkki laskeutumisesta? Ensimmäisessä raskaudessa vauva ei laskeutunut ennen synnytystä, joten en tiedä, miltä se tuntuu.
 
heippa taas kaikille!

Täällä oli tosiaan neuvola tällä viikolla
paino +300g (huh vähän jo pelotti nuo hirveät nousut)
paineet 107/77
pissa puhdas
syke 140
liikkeet ++ tyyppi oikein innoistui jalalla punkemaan kun terkka tutki tarjontaa, oli terkka niin onnessaan kun pikkuinen häntä viimein tervehti :)

ja edelleen siis rt ja nyt näytti jo olevan sen verran alhaalla että tuskin enää kääntyy. Ei kuitenkaan ollut ihan kiinnittynyt vielä.

Ala vatsa on kyllä vähän hellänä koko ajan ilmeisesti juurikin siitä syystä kun alkaa tuonne alas sitä päätään punkemaan. Mutta onneksi liitoskivut ovat muuten kadonneet!! Pystyn jopa kävelemään lenkillä, mikä on tässä viileässä ilmassa ollut aivan ihanaa.

Täällä on unet mennyt kyllä ihan sekaisin eilenkin (tänään) olin vielä kahden maissa aamulla ihan pirteä ja sen jälkeen pakotin itseni nukkumaan, mutta aamulla ei kuitenkaan osaa ihan kamalan pitkään nukkua. Pitäisi varmaan yrittää liikkua vähän enemmän niin jos sitten väsyttäisi.

Tänään mennään hakemaan pinnasänkyyn patja ja vauvan vanna sitten on kaikki kotona! :) Villahousut pitäisi vielä lanoli käsitellä ja muutama haalari ehkä pestä. Jotenkin tuntui että aluksi aika ei kulje millään mutta nyt on kohta taas viikko mennyt enkä ole huomannutkaan! Ensi viikolla on enää 2 viikkoa laskettuun aikaan ! Hurjaa :)

Aivan mahtavan ihanaa viikonloppua kaikille ja hurjasti onnea niille jotka saavat vauvansa viereensä jo :)

Ryöminkäinen ja pyöriäinen 37+3
 
Itellä ens maanantaina neuvola. Suunnitellaan mahollista käynnistystä ku painoarvio oli viimeeks yli neljä kiloo. Toivon silti et ihan itte päättäs muksu tulla ulos, sinnikkäästi siel killii =)
Ja onnee kaikille vauvan saaneille =)
Daniella ja Mymmeli 39+6
 
lintunen tsemppiä!!

Millaisia mittoja olette saaneet ultrasta rv36-40? Siis pään ympärysmitta, vatsan ympärysmitta, reisiluun pituus ja pään halkaisija? Mullehan lupailtiin isoa vauvaa, joten haluaisin vertailla mittoja :)

Nallu ja Hattivatti 38+6
 
Viimeksi muokattu:
nallu mä en saanut mitään mittoja, ainoastaan antoi painoarvion uä:n mittojen perusteella silloin 36+5 2800g, ja nyt 41+4 3700g (vaikkei päätä saanutkaan mitattua kunnolla).

kasvojen turvotus on mullakin ihan mieletön, varsinkin yöllä ja aamulla, samoin sormet ihan hillittömät nakkimakkarat. ja muistaakseni synnytyksen jälkeen vielä pamahtaa kunnon turvotuslisä tuohon päälle..nice.

kuinkahan sitä osaa herätä huomenaamuna jo ennen seiskaa kun tän viikon oon posootellut vähintään yhdeksään joka aamu (esikoinen mummolassa niin ei oo tarvinnut senkään takia pomppia ylhäälle kukonlaulun aikaan)..
ahdistavan tylsä ja piiiitkä ilta ja yö tulossa kun seiskalta sit saa aamusta tietää milloin lähtee synnytys käyntiin :whistle:

kaikki alkaa olemaan valmiina vauvaa varten, pesin eilen trikoisen kantoliinankin kaapista oottamaan, sänky on vihdoin valmiiks pedattu ja kotiintulovaatteet+kaukalo lähtövalmiina =) :heart: jaa mutta korviketta pitää käydä vielä varuiksi hakemassa kaappiin, se taitaakin olla ainoa asia mikä puuttuu enää!!

noonie+plikka 41+6
 
Onnea matkaan taas kaikill ehommiin päässeille! Ja tietty myös pakettinsa saaneille :)

Unta ei meinaa riittää täälläkään aamulla. Voi kumpa tätä jatkuisi että pirteänä herään aamulla ennen kelloa mutta epäilenpä.. :LOL:

Ja neuvolaterveisiä. Pari kuukautta pää alaspäin viihtynyt vauva on kääntynyt PERÄTILAAN! Neuvolan terkka sanoi että on olemassa mahdollisuus että pää vaan on niin alhaalla että hämää mutta maanantaina on nyt aika varattu NKL äitipolille. Mitähän ne meinaa asialle tehdä. Tuskin kai tässä vaiheessa enää kääntämään aletaan?

Sofiia 38+3
 
KeuKeu mulla kans käynnistellään maanantaina TAYS:ssa, jollei aikasemmin lähe tuleen. Toivottavasti päästään osastolle, kun sielä on kuulemma pirunmoinen ruuhka. Mun käskettiin ainaki soittaa vielä ma aamuna, että mahtuuko os.4a:lle sisään.
Kaikki ässät nyt vaan käyttöön, ettei tarvis käynnistellä.

Viimenen poksahdus:
mormuska ja Olmi 40+0
 
Mäkään en oo saanu mitään sen tarkempii arvioita kuin sen painoarvion joka sinäällään hirvittää, tietysti oon itte syntyessäni ollu yli 4 kiloa. Itteeni ei oo turvottanu oikeestaan kun mahasta :D
Enkä sitten saanut nukuttua päikkäreitäkään kun piti lentää ees taas kaupungissa ni nyt kyllä väsyttää ja kovin! jos jaksais sinnitellä vielä hieman tai menee taas valvomiseks aamuyöstä..
 
Heipä hei kaikille!!

Täällä arki vauvan ja 2-vuotiaan kanssa on mennyt niin nopeasti, etten ole ehtinyt mitään käydä kirjottamassa. Lukenut olen teidön kuulumisia joka päivä:)

Synnytystarinaa lyhyesti:

Torstaina 30.9 aloin enteillä synnytyksen olevan lähellä. Paperiin irtoili osa limatulppaa vessareissun yhteydessä. Sanoin miehelle että nyt ei luultavasti mene enää montaa päivää, olihan laskettuaikakin jo 2 päivän kuluttua.
Illalla saunottiin pitkän kaavan mukaan, lenkkeilin koirien kanssa hullun pitkän lenkin mutta supistuksia ei kuulunut.
Perjantai-aamuna (rv 39+6) noin 6 aikoihin heräsin ja ihmettelin jomotusta alaselässä joka välillä hävisi. Noin puolen tunnin päästä aloin tajuta että kyse on supistuksista :D
Herättelin miehen, joka luuli vielä tuossa vaiheessa lähtevänsä töihin.. Kerroin että supistaa ja että seurataan nyt jonkun aikaa. Mies kuitenkin soitti töihin, ettei tule. Heräteltiin esikoinen. Noin 7 maissa supistukset oli jo tuntuvia ja soitin ä.polille. Kerroin tilanteen ja että supistuksia tulee noin 5 minuutin välein. Käskivät mennä suihkuun ja kokeilla lämpötyynyä niin kauan että supistukset vielä tihenee tai kipu on jo niin kova että tarvitsen siihen helpotusta.
Mies lähto samoihin aikoihin viemään pojan mummolaan, tiesin että nyt lähdetään.
Sillä välin laitoin itselleni sairaalakassin valmiiksi ja vaihdoin vaatteet. Taisin soittaa pari puheluakin, äidille ja parille kaverille.

Noin 8 aikoihin mies tuli takaisin kotiin. Supistuksia tuli jo tosi tiuhaan, en kellottanut tarkemmin. Lähdettiin samantien sairaalaan. 15 minuutin matka tuntui ikuisuudelta, supistelin ja vaikeroin. Penkinlämmitin helpotti hiukan kipua. Autolta sairaalaan supistelin minuutin 2 minuutin välein, kipu oli jo hirvittävä.

Polilla pääsimme suoraan käyrälle jossa anelin kipulääkettä, olin 5 cm auki.
Kipulääkkeen valmistelussa kesti ja kesti.
Saliin päästiin 9.30 jossa sain kohdunkaulanpuudutteen, joka ei auttanut. Hakkasin tuskissani sänkyä ja katsoin välillä miehen pelokasta ilmettä. Pyysin jotain lisää, että saisin kerättyä voimani ponnistusvaiheeseen. Kätilö katsoi kohdunsuun tilanteen ja olin jo 10 cm auki!!
Kello oli tuolloin 10.30. Sain vielä pudendaalipuudutteen, jonka vaikutus oli suht sama kuin aiemman puudutteen. Sain alkaa ponnistamaan.
Muutamalla supistuksella poika oli vihdoin maailmassa 1.10.2010.
klo 10.44 :heart:
Syntymäpaino 3560g ja pituus 51 cm. Pipo 37cm.

Koko synnytyksen kestoksi merkattiin 5,5h.

kaksi viikkoa ollaan saatu nyt ihastella pientä ihmettä :heart:
Olo on iki-onnellinen!!

Tsemppiä kaikille, jotka vielä kärvistelevät kasassa!! Koittakaa jaksaa ja muistakaa että se palkinto on kaiken sen odottamisen arvoinen :heart:

Onnittelut kaikille vauvan jo syliin saaneille!!

Hoikkalori ja pikku-ukko 14 vrk :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Huomenta kaikille ja valtavasti onnea vauvansa saaneille!

Tulin ilmottamaan, että meille syntyi iso tyttö tiistaina 12.10 aamulla, 4700g oli painoa, pituutta en tiedä kun ei ole mitattu. alatiesynnytys oli kyseessa ja se päättyi tosi rankalla tavalla, kertoilen siitä sitten myöhemmin kun pää antaa siihen myötä,mutta todella pienestä oli kiinni nyt että hengissä on tyttö vielä. vielä ollaan sairaalassa, ite pääsen EHKÄ tänään pois, tytölle tulee pidempi sairaalajakso tässä. itelläni on epparin lisäksi revenny tuo alapää aika lailla monesta kohtaa ja virtsaputkikin sai omat tikkinsä, kohtu tulehtui, virtsaputkentulehdus on kait levinnyt munuaisiin ja päälle vielä ihanat peräpukamat.....mutta pieniä vaivoja nämä nyt on siihen verrattuna mitä meillä vielä edessä tulee olemaan valitettavasti :'(

lämpimiä ajatuksia teille kaikille :heart: muistetaanhan nauttia tästä elämästä,raskaudesta ja vauva-ajasta, vaikka rankkaa välillä onkin :heart:

emmabella ja tyttö 4 vrk :heart::heart:
 
kirjoitin piiiiiiiitkän viestin joka sitten katos...per****

mutta lyhennettynä , Onnea uudesta perheen jäsenestä emmabellalle :heart:

taisivat sitten ottaa sisälle sillon kun kävit kokoarviossa...minä en vaan ymmärrä miksei ne ota ajoissa ja varsinkaan jos la on saavutettu...tai äidin tai vauvan olo tukala...aika isoksihan teidänkin neiti sitten ehti kasvaa.

omaan napaan, kutinaa , kutinaa, kutinaa...sain tohorilta luvan ottaa ataraxia 1x1 per vrk jos sillä ei pärjää niin sitten KYS:iin kontrolliverikokeisiin...muussa tapauksessa ma yhteys neuvolaan...mutta on tää kutina varsinkin öisin niin kiusallista että...jalkapohjat ja kämmenet tulesssa...äsken otin ko lääkkeen et pystyy oleen raapimatta mutta päivä on vasta aluillaan :( voihan se olla että vielä (taas) ajatuttaa KYS:iin...matkaakaan ei ole KUN n 80 km suuntaansa...

nyt aamuhommiin, Neila rv 39+5
 
Onnea Emmabella ja tsemppiä jatkooon, toivottavasti kaikki hyvin kaikesta huolimatta!

Täällä hyvin nukuttu yö takana, ässät kokeiltu, nating |O. Mutta sehän oli jo tiedossa. Tänään vaan nautinnollista oloa ja olemista, nyt kun ollaan ukon kanssa kaksin viikonloppu. Rakastan kyllä esikoistani yli kaiken, mutta on tääkin aika ihanaa välillä ja varsinkin odotellessa ensi viikkoa ja sitä mitä ne käynnistykset tuo tullessaan.

Tsemppiä meille naiset! :hug:

Keukeu ja Tirppi 40+4
 
Heipsan!
Onpas tullut pidettyä parin viikon tauko tässä palstailussa. Sillä välin rakas pikkuprinssimme on syntynyt ja sairaalareissu tehty ja kotonakin ollaan jo oltu kohta viisi päivää.

Eli mama-L voit laittaa aloitussivulle kohtaani tiedot:

Nappula-10: 8.10. poika, 3270g, 48.5cm, rv 38+5

Täällä vietetään vauva-arkea maailman suloisimman pikku-miehen kanssa. Kaikki on oikein hienosti!! :heart::heart:

t. Nina ja Nappula-poika
 

Yhteistyössä