Löytyykö pentujen/nuorten koirien omistajia tai miksei kasvattajiakin paikalta (ruokinnasta)?

se vähän riippuu että onko sekarotuinen vai ihan rotukoira... rotukoirilla yleensä tarkempi ja suppeempi ruokavalio.. meijän sekarotuselle syötetään sekä ns koiran raksuja, siis ihan kaupasta ostettavaa koiran kuivaruokaa.. mutta kyllä neidille kelpaa kotiruokakin vallan mainiosti.! :) laitan siis jos ruoasta jää niin loput koiran kippoon.. oliko tarpeeks sekavasti selitetty.? :D
 
Sillon kun oma koira oli pentu eli n. 7 vuotta sitten, ohjeeksi sain antaa pedigree advance puppy- merkkistä nappularuokaa, jota sitten jonkun aikaa vedessä pehmitettiin ja sitten annettiin koiralle. Mutta siis ohjeeksi sain antaa pelkkää laadukasta teollista ruokaa.
 
Riippuu tietty koirasta, meillä menee kotiruoka ja teollinen ja raakaruokakin suloisessa säännönmukaisuudessa alas.

Tärkeintä varmaan nyt pentu/kasvuiässä turvata että koira saa kaiken mitä pitääkin. Kotiruoasta ei välttämättä kaikkea saa.
Ja koiran kotiruoka ei ole peruna ja kastike kupissa vaan ihan koiraa vasten tehty ruoka missä oikeassa suhteessa kaikkea. Esim. Lihariisiseos yms.
Ne omien ruokien rääppeet on sitten vähän niinku "makupaloja"

Meillä on tosi tarkkaa toisen koiran ruokinta. Sen kanssa ei uskalla säveltää yhtään vatsasairauden takia ja pitää tarkkaan katsoa ettei kuppiin mene yhtään mitään mikä esim. turpoaa kuten herneet.
 
Meinaan kun meillä on tuo collienpentu ja kasvattaja antoi ohjeeksi syöttää n. 50-50 teollista ruokaa ja toisen puolet ns. kotiruokaa. Kotiruoka tässä tarkoittaa koiralle keitettyä puuroa tai riisiä (meillä käytännössä Yrjölänpuuroa jossa mahd. mukana porkkanaa) ja raakaa jauhelihaa sekä kermaviiliä tai piimää joukkoon.

Tänään kävin vain eläinkaupassa pohtimassa mikä kuivamuona valittaisiin jatkoon ja myyjä oli ihan kauhuissaan noista pennunruokintaohjeista mitä ollaan saatu. Pennut pitää kuulemma ehdottomasti ruokkia ainakin vuoden ikään asti ainoastaan teollisella kuivaruualla ja vasta sen jälkeen voi halutessaan alkaa lisäilemään jotain muuta joukkoon, vaikkei sitäkään suositella. Eikä kukaan kunnollinen kasvattaja kuulemma neuvo tarjoamaan pennulle mitään muuta kuin kuivaruokaa.
 
vieras
Kyllä kuivamuona on turvallisinta. Jos tarjoaa puolet kotiruokaa niin sitten pitäisi olla tietoa ja taitoa lisäillä koiralle tarkoitettuja vitamiineja ja hivenaineita ja se on sitten työlästä. Parasta on tarjota kuivamuonaa. Merkkeja on kymmeniä ja paras löytyy kokeilemalla. Kaikki kun ei käy kaikille koirille.

Kasvattajien tietokin perustuu yleensä kokemukseen ja ihan samaan kirjatietoon mitä on tarjolla kirjastoissa. Kun lukee koirakirjoja niin niissäkin on melkoisia eroja ruokinnan suhteen. Jotkut väittävät koiran olevan lihansyöjä ja muuta ei saa antaa. Toiset sanoo, että ei missään nimessä saa olla pelkkää liharuokaa. Kasvattajan sana ei ole laki. Usein kasvattajat myös myyvät jotain ruokamerkkiä ja tottakai sitä suosittelevat kasvateille, vaikka joku muu ruoka voisikin olla parempaa.
 
jep jep
Alkuperäinen kirjoittaja yöperhonen-:
se vähän riippuu että onko sekarotuinen vai ihan rotukoira... rotukoirilla yleensä tarkempi ja suppeempi ruokavalio.. meijän sekarotuselle syötetään sekä ns koiran raksuja, siis ihan kaupasta ostettavaa koiran kuivaruokaa.. mutta kyllä neidille kelpaa kotiruokakin vallan mainiosti.! :) laitan siis jos ruoasta jää niin loput koiran kippoon.. oliko tarpeeks sekavasti selitetty.? :D
"se vähän riippuu että onko sekarotuinen vai rotukoira"
meinaatko,että sekarotuisen ruokinnalla ei niin ole väliä.että sama mitä syö kunhan jotain saa,ja rotukoiran ruokintaan voi vähän satsata.
ihan samat vitamiinit ja hivenaineet ym kunnon ruoan sekarotuinen tarvitsee kehittyäkseen ja kasvaakseen.
 
LEP
Ruokinta ihan rodustakin jo kiinni. Jos kovin iso rotu kyseessä, niin ruokinta on vielä huomattavan paljon tarkempaa, ettei pentu pääse kasvamaan liian nopeesti ja jalat ala vääntyillä. Itse syöttäisin joko nappuloita tai sitten kokonaan lihaa, kasviksia, puuroja sopivassa suhteessa keskenään. Jos aikoo ns. kotiruualla kasvattaa, niin siihen hommaan kannattaa tosiaan jo perehtyä että kaikkea on sopivassa suhteessa ja näin olleen kasvaminen tapahtuu turvallisesti. Kuitenkin se ruokinta on aika tärkeä mennä oikein pennulla joka kehittyy kokoajan. Itse en yleensä kyllä liikaa ole lähtenyt kasvattajan antamista ohjeista säveltämään. Aikuisella koiralla sitten helpompaa jo.
 
Meillä on koiranpentu kohta 5kk. En ole saanut mitään ohjeita ruokinnan suhteen, kun koira on sekarotuinen. Laadukasta koiranruokaa syötän eli koira ei syö meidän tähteitä. Joskus annan myös raakaa jauhelihaa ja keitettyä riisiä, mutta muuten pääasiassa kuivamuonaa.







 
jepjep, tarkoitin lähinnä juuri tuota mitä LEP sanoi, että ison koiran kanssa täytyy olla tarkka ainakin pentuna tuon ruokinnan kanssa.. ja monet koirat jotka ovat tarkoitettu ns näyttelykoiriksi, niin niillä on tarkempaa.! enkä todellakaan tarkoita että sekarotuisen ruokinnalla ei olisi väliä.. kasvattaja on syöttänyt sille kotiruokaa ja sanoi että sitä voi sopivassa suhteessa antaa.. ja tietysti tuoretta meinaan myös syöttää, että suolisto toimii.!
 
hanna
Me keitettiin puuroriisiä ja jauhelihaa, piimää, sillon aluksi. Kasvattajan neuvo, ja rotukoira siis. Penturaksuja lisäksi. Jääkylmää ruokaa ei saa antaa, eikä isoja paloja esim perunat pitää paloitella (tai rutistaa kourassa rikki).
 

Yhteistyössä