Listatkaapas tähän pino helppoja ja herkullisia makeita leivonnaisia; Kun ei

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja kkkkkkeeee
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
K

kkkkkkeeee

Vieras
halua leipoa erinäistä erää herkkuja, jotka jäävät sitten suuremmalta osalta syömättä ja toisaalta ei ns. lukupalatkaan ole mikään tavoite eli että vieraat joutuisivat pohtimaan voikohan tuota ottaa minkä verran ja voinkohan vielä tämmöisen maistaa vai jääkö joku ilman?

Kun esim; kevättalvella tuttavani tenavien synttäreillä makeita paloja oli vain 2 täytekakkua, hanna-tädin keksejä tai jotain tuon tyyppisiä isohkoja keksejä, 2 muuta erilaista keksiä ja pieniä mokkapaloja.

Itsellä on siis vain yhtä sorttia tiedossa minkä ainakin laitan tarjolle ja tietysti se perinteinen täytekakku. Ensin mietin myös, että leipoisinko itse keksejä, mutta toisaalta saattavat jäädä kanssa monelta syömättä, niin turhan vaivan on sitten nähnyt ja näpertänyt.

Mietin myös itsekin, että tehdäkö 2 kakkua, vaikka pelkästään yhdellä on synttärit. Ihan vain siksi, kun isompi tenavista siirtyy kesälomalle, niin tavallaan hänelle olisi tuo toinen kakku.
 
Tee helppoja keksejä! Ihan vaan vaikkapa tavallinen vaalea piparkakkutaiukina ja puoleen siitä sekoitat kaakaojauhetta ja sitten vääntelet taikinat -kummatkin siis) kahdeksi tangoksi ja sitten yhdistät ne neljä (joista kaksi vaaleaa, kaksi tummaa) nätisti yhdeksi tangoksi ja sitten leikkaat tasaisia siivuja paistettavaksi ja "ruutu"keksit ovat valmiita.

Maistuvat yleensä ainakin lapsille koska niistä huomaa suklaan...
 
Tee pellillinen raparperi- tai omenapiirakkaa. Tässä helppo ja nopea ohje:

4 munaa
4 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä (tai 200 g voita, sulatettuna ja jäähdytettynä)
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
päälle raparperia/hapanta omenaa tms.

Sekoita munat ja sokeri (ei tarvitse vatkata), lisää joukkoon rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada voidellulle uunipellille ja asettele raparperit tai omenalohkot päälle. Paista 200 asteen lämmössä n. 30 min.
 

Yhteistyössä