Lähde: Iskuryhmä: Faktapaketti: E951
Ihanaa, niin ihanaa... Uudet, entistä pidemmät jaksot Olet mitä syöt- sarjasta alkavat 11.4. Kotimainen versio tästä muuten todella hyvästä formaatista on mielestäni ihan ok, mutta en voi käsittää, miksi kevyttuotteita tuputetaan parempana vaihtona. Kahviin pitäisi laittaa sokerin sijasta makeutusainetta, mikä on vielä pahempaa kuin valkoinen sokeri.
Esimerkiksi Canderelin valmistamissa makeutusainepuristeissa ainesosaluettelo on kauheaa katseltavaa: Aspartaami, asesulfaami-K, laktoosi, silloitettu CMC, leusiini, aromi. Ei, ei ja vielä kerran ei. Haluan jakaa kanssanne muutaman faktan aspartaamista (E951), aineesta, jota löytyy karkeista, kekseistä, vitamiineista, hammastahnoista jne jne jne. Voit toki uskoa vapaasti niitä julkaisuja ja mainoksia, joissa sanotaan näiden keinotekoisten aineiden olevan "täysin turvallisia kaikille, diabeetikoille ja odottaville äideille", mutta kehottaisin käyttämään tervettä järkeä. Joten aloitetaan!
Aspartaami, joka on n. 200 kertaa makeampaa kuin sokeri, koostuu kahdesta aminohaposta, fenyylialaniinista(50%) ja asparagiinihaposta(40%). Aspartaamin hajoamistuotteina syntyy metanolia (10%), joka taas hapettuu myrkyllisiksi muurahaishapoksi ja formaldehydiksi.
Pienenkin määrän metanolia on todettu aiheuttavan mm. huimausta, päänsärkyä, muistikatkoksia, käyttäytymishäiriöitä, unettomuutta, masennusta ja maksatulehduksia. Tuulilasinpesunesteissä oleva metanolipitoisuus onkin saanut monen pään särkemään, ja Työterveyslaitoksen mukaan sitä pitäisi alentaa ja tilalle löytää turvallisempi aine.
Metanolia on luonnostaan mm. appelsiinissa ja tomaatissa. Paljon appelsiinimehua juova saisi helposti metanolimyrkytyksen, ellei se sisältäisi muita aineita, jotka aikaansaavat suojaavan vaikutuksen. Muutenhan ihmisiä kuolisi jatkuvasti metanolimyrkytyksiin. Aspartaamiteollisuus on luonnollisesti tietoinen tästä asiasta, ja sen takia he kuuluttavatkin säännöllisin väliajoin hedelmien sisältävän runsaasti metanolia luoden näin mielikuvan tuotteensa turvallisuudesta. Hedelmien ja muiden metanolia luonnollisesti sisältävien ruokien omasta suojaavasta mekanismista he eivät sen sijaan puhu mitään. Hmm, miksiköhän? Hiljaa he ovat myös siitä, että aspartaamin metanoli on niinsanottua vapaata metanolia, joka on karsinogeeni eli syöpää aiheuttavaa. Tätä metanolia ei löydy luonnosta. Luonnon metanolia seuraavat aina etanoli ja muut yhdisteet.
Formaldehydin taas on osoitettu aiheuttavan yleistä terveyden heikentymistä (=immuniteetin heikentymistä), päänsärkyä sekä peruuttamattomia geneettisiä muutoksia.
Koska aspartaami metabolisoituu elimistössä myrkyksi ja moniksi vaarallisiksi kemikaaleiksi, sen uskotaan ja tiedetään edesauttavan tai aiheuttavan mm. seuraavaa:
* aivokasvaimia
* niveltulehduksia
* MS-tautia
* epilepsiaa
* diabetesta
* fibromyalgiaa
* alzheimerin tautia
Vaikuttavaa. Vai olenko sittenkin väärässä? Pakkohan minun on olla, koska valmistajien julkaisemissa tutkimuksissa sen vakuutetaan olevan täysin turvallista käyttää. Kaiken lisäksi ravitsemusterapeutitkin suosittelevat niitä. Huoh. Älkää ajatelko näin. Järki älä jätä... Takaisin asiaan.
Faktahan on se, että 100% itsenäisistä, riippumattomista tutkimuksista on todennut aspartaamin aiheuttavan juuri näitä asioita ja vaikutuksia mitä aiemmin kerroin. Itseasiassa vain aspartaamin valmistajien tekemät/rahoittamat/kontrolloimat tutkimukset väittävät sen olevan turvallista. Lähemmin tarkasteltuina nämä "tutkimukset" ovat kuitenkin olleet huonosti suunniteltuja, kokeet kelvottomasti tehtyjä, tulokset on raportoitu epätarkasti tai puolueellisesti sekä testeissä käytetyt määrät poikkeavat siitä, mitä lopputulokset antavat ymmärtää.
Vuonna 1972 silloinen ASP:n valmistaja ja patentin haltija Searle rahoitti tutkimuksen, jossa seitsemälle apina"vauvalle" juotettiin maidon mukana 52:n viikon ajan aspartaamia. Lopputulos: yksi apina kuoli, yhdellä ilmeni synnynnäisiä fyysisiä vajavaisuuksia (molempien apinoiden tiedot "hukkuivat"), loput saivat kärsiä grand mal- tyypin epileptisistä, kouristuksellisista kohtauksista. Nämä kohtaukset loppuivat kun aspartaamia ei enää annettu. Eräässä riippumattomassa tutkimuksessa havaittiin reikiä rottien aivoissa näiden syötyä aspartaamia.
Kuten alussa mainitsin, 40% aspartaamista on asparagiinihappoa, joka on eksitotoksiini. Eksitotoksiivisuus on lyhyesti ilmaistuna prosessi, jossa neuronit (=hermosolut) vaurioituvat ja tuhoutuvat glutamiinin (aivojen välittäjä-aine) reseptorien yliaktiivisuudesta.Tapahtuu reaktio, jossa erilaiset entsyymit tuhoavat solun rakenteen ja sen ainesosia; tukirangan, kalvon ja lopulta dna:n. Toisinsanoen, solu kuolee. Tämän saman reaktion elimistössä saa aikaan natriumglutamaatti E621, joka on glutamiinihaposta eristetty natriumsuola. Tästä aineesta tulee myös erillinen blogaus, koska se kuuluu myrkyllisyydessään samaan kategoriaan aspartaamin kanssa.
ASP:n valmistajat todellakin sanovat sen olevan turvallista myös odottaville äideille. Nyt, kun ymmärrät, mitä tuhoa se saa aikaan kehossa solutasolla asti (solukuoleman), varmasti vähintäänkin ihmettelet tätä väittämää? Tiedetään, että raskaana oleva naisen ruokavalioon ei kuulu alkoholi. Yllätys, yllätys; metanoli on toiselta nimeltään nimenomaan metyylialkoholi, puusprii. Vuonna 2001 uutisoitiin Viron myrkytysepidemiasta, jossa kymmeniä ihmisiä oli kuollut juotuaan laitonta, myrkytettyä alkoholia. Tämä myrkky oli metyylialkoholi.
Koetan selittää seuraavan tärkeän asian lyhyesti. Tavallinen alkoholi on myrkyllistä. Metyylialkoholi on sitä 50 kertaa enemmän, formaldehydi 5000 kertaa myrkyllisempää. Yhdistettynä aspartaamiin näissä hermomyrkyissä on jopa 22 000 kertaa enemmän potentiaalia kuin peruskaljassa. Kivaa, oikea superpilleri! Kaikki nämä myrkyt mitä aspartaami sisältää ja mitä sen hajoamistuotteina syntyy, häiritsevät sikiön kehitystä aiheuttaen vammoja ja/tai epämuodostumia tai pahimmassa tapauksessa keskenmenon. Tämä selittyy sillä, että formaldehydi synnyttää elimistölle vieraita proteiineja, joita immuunisysteemi luulee antigeeneiksi, yrittäen näin ollen tuhota ne. Tämä taas aiheuttaa useita autoimmuuneja reaktioita, eli elimistö hyökkää omia kudoksiaan ja rakenteitaan vastaan. Toisinsanoen formaldehydi ja metanoli huijaavat immuunisysteemin toimimaan epänormaalisti; se alkaa tuhoamaan sikiön kudoksia sen sijaan, että se suojelisi niitä viruksilta ja bakteereilta. Vaikka lapsi syntyisikin elävänä, aspartaamin myrkyllisyys tuhoaa jokatapauksessa sikiön dna:ta, hermokudoksia ja muita rakenteita, joten sen viallinen dna siirtyy aina seuraavalle sukupolvelle. Todellinen kirous, joka tiedetään, mutta josta ei kerrota.
Mutta entäs ne kalorit? Itseasiassa aspartaami saa sinut haluamaan hiilihydraatteja ja sen sisältämä formaldehydi keräntyy rasvasoluihin, etenkin lantiolle ja reisiin. Ja vaikka mitä muuta, mitä en enää tässä jaksa selittää, koska kirjoitukseni alkaa lähennellä uhkaavasti romaania. Mutta olen saanut pointtini selväksi: älä käytä keinotekoisia makeutusaineita, varsinkaan, jos olet diabeetikko tai raskaana. Säästä itseäsi ja muita ja anna kehollesi tervettä ravintoa, älä sellaista, mikä aikaansaa jotain niin pahaa kuin aspartaami. Se on osa biologista sodankäyntiä, jossa isot yhtiöt kahmivat rahaa ihmisten terveyden kustannuksella.