limoviikunasta, äkkiä...

  • Viestiketjun aloittaja Hannele
  • Ensimmäinen viesti
Myrkytystietokeskuksen netti sivuilla on lista myrkyllisistä ja myrkyttömistä kasveista. Kannattaa tallettaa sivu suosikkeihin.
Todella vaarallisen myrkyllisiä on lähinnä ukonhatut ja sormustinkukka, pasuunakukka ja kaikki joiden nimessä on sana hullu.
 
en usko että myrkyllinen, mutta jos perheessä allerkiaa se suositellaan hävitettäväksi. "levittää" jotain itiöitä, joista voi tulla allerkia reaktioita, samoin muratti...nuistakin kasveista löytyy jostain lista mitä ei suositella...
 
allerginen
Hei,

kaikki "viikunat" on erittäin allergisoivia eli jos on allergiaa tai astmaa niin kaikki sellaiset äkkiä pois!!!! Itselläni on todella lievää allergista astaa mutta viikunat on pahimmin allergisoineet minua ja saniaiset....

Huvittavinta oli kun menin astma kontrolliin yliopistolliseen sairaalaan niin siellä osastolla odotushuoneessa oli valtavan suuri limoviikuna... mä sitten nätisti kysyin hoitajalta, että onko tuo oikea paikka limoviikunalle. Hän kauhistu ja sanoi että äkkiä pois se tältä osastolta... näinkin voi käydä.
 

Yhteistyössä