Levottomat ja katkonaiset yöt!

Taas on yksi levoton yö takana...ja kohta iskee epätoivo, näitä hulina öitä rittänyt nyt reilun viikon ajan. Poika 2kk 3vko siis heräilee n. tunnin välein kitisee, äheltää ja vispaa käsiä+jalkoja, rauhoittuu kuitenkin lähes samantien asennon vaihdolla ja tutilla. Nukahtaa yöunille joka ilta n. 19.30-20, syö sitä ennen n. 250ml. Nälästä ei ole kyse, kun maidon tarjoamisesta kauhea huuto, syö joka yö kerran aika tarkalleen klo 3.00 n. 200ml. Aamulla heräilee kolo 8. Eli nukkuu kellonympäri yhdellä syötöllä, MUTTA tämä helkkarin moinen rumba sitten muuten, mikä ihme oikeen vaivaa, kun pitää herätä läpi yön 15min-1,5h välein! Aijemmin nukkunut yöt hyvin eli noussut 1-2 kertaa syömään ja nukkunut sikeästi väliajat.

Poika nukkuu siis omassa sängyssä noin 5 metrin päässä mejän sängystä (yksi seinä välissä), nukkunut syntymästään asti. Mutta kohta pakko siirtää sänky meidän sängyn viereen, kun en jaksa tätä tunnin välein ramppaamista.

Esikoinen nyt jo 7v nukkuin vauvana kuin enkeli, tai en ainakaan muista mitään tälläistä yörumbaa.

Myös päiväunet yhtäkkiä muuttuneet katkonaisiksi, eli nukkuu esim. ulkona 3 tuntia päivällä, josta about 1,5h on vaunujen heiluttamista=(, jos ei heiluta niin herää kiukuisena kesken unien.

Nukahtaa aina omaan tai meidän sänkyyn kylki asentoon, tutti suuhun ja taputusta pyllylle, välillä täysin itsekseen välillä huudon kera.

HUIH tätä rumbaa!! Ja minä vannoin, että kyllä meillä nyt yksi vauva jaksetaan hoitaa vaikka heräis kymmeniä keroja yössä=) Nyt pakko ottaa takaisin päin... miehellekin tuli aamulla sanottua muutama valittu sana aamulla klo 5.30 hänen pitkistä ja hyvistä unista ja päälle muutama kyynelkin tirautettua!
 
Eipä varmaan lohduta mut täällä on sama juttu ja tätä on jatkunu jo 1,5kk, ite veikkaan et kuuluu vaan ikään, elää niin vahvasti päivän tapahtumia et heiluu sen takia..Aika moni on kertonu samaa, 3kk tienoilla alkaa ja kestää määrittelemättömän ajan..Meillä jätkä 4,5kk ja tosiaan edelleenkin juostaan, jos positiivista pitää hakea, tähänkin tottuu..
 
Meillä kans alkoi tuo hulabaloo 2kk ikäisenä, ennen sitä nukkui yön läpi 1-2 syötöllä. Nyt tytteli on kohta vuoden ja edelleen katkonaiset ja levottomat yöt vaikka ollaan unikouluakin pidetty 6kk jälkeen ja lopetettu yösyötöt.
Oletko kokeillut kapalointia tai unipussia? Ja helpottaisi varmaan paljon öitä jos ottaisit pinniksen oman sängyn viereen, tiedän ihan kokemuksesta miten raskasta on juosta kahden huoneen väliä monta kertaa yössä.
Toivottavasti teillä pian yöt rauhoittuisi, paljon jaksamista sinne ja koita nukkua aina päikkärit vauvan kanssa! :)
 
Heippa..meillä oli myös levottomia öitä ja 1-2h unipätkiä, ennenkuin kokeilin laittaa pojan mahalleen nukkumaan. Tähän loppui meillä yöheilumiset. Oli varmaan 2kk vanha kun alkoi nukkumaan vatsallaan ja näin tekee edelleen (10kk), uni on jotenkin paljon syvempää kuin jos nukkuisi mahallaan/kyljellään.

Joku nyt voi tietty sanoa,että kätkytkuoleman vuoksi ei vatsallaan nukuttamista suositella, mutta meillä poika oli jo 2kk ikäisenä tosi "jäntevä" ja kannatteli päätään hyvin, en siis koskaan pelännyt jättää vatsalleen nukkumaan. Vauvakohtaista tämäkin!!

Jaksamisia!!
 

Yhteistyössä