Lentäminen vauvan kanssa

Onko kokemuksia vauvan kanssa lentämisestä ja välilaskuista sekä oleskelusta lentokentällä. Kaiken näköisiä kokemuksia kaivataan. Lähdemme parin tunnin lentomatkalle kolmikuisen kanssa ja kovasti jännittää miten vauva reagoi ja käykö lentäminen korviin.
 
Kokemuksia ei ole vielä, mutta jännittää ihan samat asiat lähestyvän reissun vuoksi. Korvista sen verran, että kyselin lääkäriltä asiaa ja sanoi, että vauvan korvien rakenne ei ole sama kun aikuisen, että ilmeisesti laskut ja nousut ei niin tuntuis. Ja jotain juomista tai tutti auttaa asiaa kanssa. Toivottavasti, mulla itsellä korvat joka lennon jälkeen päiväkausia lukossa.
 
mullakaan ei ole vielä kokemusta ja olis kans kiva kuulla jotain?!
ollaan syyskuussa lähdössä lontooseen ja tää meidän nuorimmainen on sillon n.4kk...
sitä oon kans kuullu,et vauvalla ei välttämättä ottas niin paljon korviin.mut mitenkähän toi meidän 3 vee...
 
Hei. Olemme juuri meidän 3,5 kk poikamme kanssa lomamatkalla 2 tunnin lentomatkan päässä. Ei ollenkaan ongelmia lennon suhteen. Pikkumies oli sylissäni koko matkan - ihmetteli menoa ja torkkui yhdet unet. Nousun ajan imetin ja laskun ajan nukkui, joten ei reagoinut niihin mitenkään. Koneessa oli pari lelua ja tutti viihdykkeenä B)
Tsekkauksessa kannattaa ottaa rattaat portille asti, jotta ei tarvitse lasta kantaa koko ajan terminaalissa. Meillä ei ollut turvakaukaloa mukana, kun vuokrasimme sen auton mukana.
 
Me reissattiin USA:aan kun keskimmäinen oli 5kk ikäinen. Kantoliina oli kova sana etenkin välilaskuilla, ja jos vain koneeseen saatte sen vauvakopan, niin sekin on hyvä. Etenkin jos vauva suostuu siinä makoilemaan :)

Finnairin lennoilla nousun ja laskun aikana vauvaa on pidettävä sylissä selkä aikuisen masua vasten siinä lisävyössä. Jos on tutti käytössä, niin siitä voi olla apua etteivät korvat niin kipuile. USA:ssa sisäisillä lennoilla sai vauvan pitää kantoliinassa ihan normaalisti (lentoemot kehuivat, miten kätevä liina näyttää olevan) ja vaikka imettää, mutta Finskillä olivat huomattavasti tiukempia tuossa asiassa.

Meidän lennot kesti välilaskuineen n. 10 tuntia suuntaansa (Chicagoon ja Chicagosta), ja vauvan kanssa meni ihan hienosti. Esikoinen 2,5v oli jo vähän haastavampi tapaus...

Tulomatkalla yhdellä perheellä oli mukana turvakaukalo, jonka kiinnittivät penkkiin ja vauva sitten matkusti siinä kaukalossa. Käsittääkseni tuo vain tarkoittaa sitä, että siitä vauvasta menee täysi hinta, kun vie yhden penkinkin koneessa. Itse en kaukaloa lähtisi ronttaamaan, enkä edes edelleenkään ottaisi rattaita mukaan, jos vauvan kanssa reissaisin.
 
Lensin tytön kanssa ensimmäisen kerran kun tyttö oli 2kk. Lennot meni hyvin, tyttö nukkui melkein koko ajan. Imetin nousut ja laskut, ei korvaongelmia. Tuolloin lensimme Blue1:lla ja vaikka heidän asiakaspalvelussaan sanottiin että kaukalon saa ottaa koneeseen, näin ei ollut vaan se piti pakata ruumaan. Kannoin tyt töä terminaalissa kantoliinassa. Myöskään rattaita ei saanut ottaa portille vaan ne piti laittaa jo lähtöselvityksessä ruumaan. Ja mikäli haluaa säästää, ottakaa oma pussi, esim. jätesäkki noita rattaita ja kaukaloita varten, ainakin blue1 veloittaa niistä pusseista 5 euroa.

Nyt olemme paraikaa reissun päällä. Tyttö nyt 7,5kk. Lensimme tällä kertaa Finnairilla. Nyt meillä ei ole kaukaloa edes mukana, kantoliina käytössä. Lentokoneessa normaalisti neiti siinä omassa vyössään, imetin taas nousun aikana eikä kukaan siitä moittinut. Tyttö nukahti nousun aikana ja heräsi n. 10 minuuttia ennen laskeutumista.
 
Alkuvuodesta lennettiin pojun kanssa, oli silloin 3,5kk. Lennot 6h suuntaansa ja kaikki meni aivan mainiosti. Eli kantoliinassa oli kentillä, ja koneeseen varattiin vauvan kehto joka kiinnitettiin siihen seinään, saatiin istumapaikat ekalta riviltä. Siinä kaveri otti kunnon tirsat mennen tullen. Varmaan se kauhea humina ja meteli oli hänen mielestään rauhoittavaa. Imetin nousut ja laskut vaavi omassa turvavyössään kiinni, kertaakaan ei kitissyt koneessa eikä kukaan tullut mitään sanomaan.

Oih, nyt tekee kyllä niin mieli taas reissuun :)
 
Me ollaan lennetty pojan kanssa kun oli 4 kk ja 8 kk, lento noin 1,5 tuntia. Kun oli 4 kk vanha niin lentäminen oli helpompaa, poika istui vuorotellen minun tai isänsä sylissä ja ihmetteli, välillä imetin. 8 kk vanhana olisi halunnut tutkia kaikki paikat eikä meinannut malttaa pysyä aloillaan kun oli jo oppinut kääntyilemään joka suuntaan ja kierimään. Onneksi ei vielä kontannut. :whistle:

Turvakaukalo vietiin ekalla lennolla koneeseen asti, mutta sitten lentoemäntä otti sen talteen lennon ajaksi. Tokalla lennolla laitettiin kaukalo suosiolla ruumaan, koska ei siitä lennon aikana ole mitään hyötyä ja poika ja kaukalo on niin painava yhdistelmä nykyään että kentälläkin pärjättiin paremmin kun poika kulki vain sylissä. Kantoliina voisi olla näppärä, varsinkin jos joutuu vaihtamaan lentoa.

Kannattaa ottaa joku uusi tai muuten kiinnostava lelu mukaan, sillä pääse ainakin viisi minuuttia ettenpäin jos vauvalta meinaa hermot mennä... Ehkä.
Meidän pojalla ei ainakaan tuntunut korviin ottavan nousut eikä laskut. Jotkut sanovat että kannattaa imettää niiden aikana, mutta en ymmärrä miten se niiden vöiden kanssa onnistuisi.
 
Meidän poika 6 kk kun mentiin Espanjaan. Koppapaikka oli varattu ja maksettu, mutta Finnair kämmi lahjakkaasti joten meille ko ei paikkaa löytynyt. Nousut ja laskut meni hyvin, tutti oli suussa. Muutenkin lennot ajottuivat aika hyvin uniaikoihin.

Meillä ainakin sai lapsen vyötä pitää niin löysällä, että poika pystyi olemaan makuuasennossa sylissä. Jos olisi syönyt tissiä niin imetys olisi onnistunut ihan helposti. Kannattaa ottaa peitto ja parikin tyynyä heti, niillä saa asennon mukavaksi. Jos rattaat on mukana, se muovikelmu on hyvä säilyttää, uutta ei välttämättä saa poislähteissä. Ja koneeseen omat sapuskat mukaan jos syö muutakin kuin tissiä.

Lentokentillä rintareppu tai liina on ihan ehdoton.
 
Lensimme 4 kk vanhan tyttäremme kanssa 4 tunnin lennon. Lääkäri suositteli laittamaan nasoliinia tuntia ennen nousua ja laskua. Lisäksi imetin laskun ja nousun aikana. Aloitin imetyksen aina hiukan ennen laskua ja nousua, niin tyttö ehti nukahtaa aina eikä reagoinut mitenkään. Lentokentällä käytimme kantoliinaa ja suosittelen tai sitten rintareppua. Rohkeasti vain reissuun. Samassa koneessa noin puolivuotias tyttö itki aina nousun aikana, mutta ei se ketään haitannut, joten ei kannata stressata siitäkään. Varsinkin, jos menette perhekohteeseen.
 
Eilen tultiin 2,5 tunnin lento melkein 5kk neidin kanssa. Mennessä oli samanlainen. Kumpaankin suuntaan nukkui, mennessä tyhjällä paikalla, tullessa mun sylissä. Viihtyi hyvin, jutteli ja katseli kovasti ympärilleen. Kakatkin teki, mutta vessassa vaihto sujui hyvin siinä pöydällä. Kentällä rattaat jätettiin checkissä ja saimme pussin Suomessa, säilytimme loman ajan. Rintareppu oli kentällä muuten. Autokaukalo tuli vuokra-autossa. Kotimaassa lensimme 1 kk sitten. Silloin oli kaukalo koneessa kun oli tyhjää ja tarvitsimme sitä mummolareissulla muutenkin. Rohkeasti vain reissuun pienten kanssa ja pienten ehdoilla.
 

Yhteistyössä