Lempiruokapino

Laitetaanpa ruokia, joita on kiva tehdä pinoon.

Itse aloitan grillivartailla

Possunsisäfilettä
paprikaa
pikkumaissia
herkkusieniä
kirsikkatomaattia
kesäkurpitsaa
(kasviksia tietenkin oman maun mukaan)
Maustettua tuorejuustoa esim.yrtti

Paloittele liha, paprikat, kesäkurpitsat ja maissi. Laita lihat ja kasvikset vartaisiin tai asettele grilliin tarkoitettuun folioastiaan lämpenemään. Poista sienistä jalat ja täytä tuorejuustolla.Laita sienet foliopussiin. Grillaa, kunnes ovat kypsiä.
Nauti perunoiden, kermaperunoiden tai riisin kanssa. Lisäksi tuoresalaattia ja raikasta juomaa.
 
TÄYTETYT PAPRIKAT

2kpl Paprikaa punainen ja keltainen
1pkt Pekonia
1tlk Herkkusieniä viipaleina (pieni purkki)
tomaattia
juustoraastetta

Halkaise paprikat puolikkaiksi ja poista siemenkota ja siemenet.
Leikkaa pekonit pieniksi palasiksi ja paista paloja pannulla melkein rapeiksi.
Valuta herkkusienet ja voit halutessasi kuivata niitä vielä talouspaperiin.
Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.

Täytä paprikat pekonilla, herkkusienillä ja tomaatilla.
Kuorruta paprikat juustoraasteella.

Laita paprikat uuniin 175 asteeseen ja paprikat ovat valmiita kun juusto saa kauniin värin. Ja eikun syömään.
On tosi hyvää :p :p :p
 
Nam lasangne on aina ollut mun herkkua :D

Lasagne
kuudelle

250 g lasagne levyjä

Valkoinen kastike:
5 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
n. 1 l maitoa
2-3 tl suolaa
1 pkt valkosipulilevitettä

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
5 rkl voita
1 sipuli
1 dl vehnäjauhoja (vähempikin riittää :D)
mausteita
lihaliemikuutio
½ l vettä
1-2 valkosipulinkynsi ketsuppia
soijakastiketta


maitokastikkeen teko-ohje:
-sulata voi, lisää jauho, älä anna kuitenkaan ruskistua..
-Lisää maitoa vähän kerrallaan, sekottaen..
-Tee tämä valmiiksi, eli koko maito sekasin ja anna hieman pulpahtaa, jotta jauhot kypsyy kunnolla..
- nosta jäähtymään, anna jäähtyä jonkin aikaa ja lisää sitten valkosipulilevite -sekota ja lisää suolaa..
(tästä pitäisi tulla aika paksua, ettei valu ihan heti pohjalle, eli jos jää löysäksi suurusta vesi+jauho suurusteella, muista kylmää vettä ja kiehauta..)

Ruskea kastike: (näin teen itse)
-Laita vesikattila kiehumaan, siihen lihaliemikuutio -anna kiehua!
-paista jauheliha, sipulit, pannulla, mausta.. -kaada veden joukkoon.
- laita pannulle voita ja jauhoja - anna ruskistua kunnolla (älä polta)
ja lisää kattilaan, sekottaen.. (sama ohje, et tee aika paksua.. )

Sitten vaan kokomaan - voideltuu vuokaan eka pikkasen kumpaakin kastiketta pohjalle ni ei levyt jää kiinni.. sitten vaan levyt ja kastikkeet vuoronperään.. Jätä valkokastiketta päällimmäiseksi, jää kaunis pinta ja juustoraastetta ja eikun uuniin.. NAM!
 

Yhteistyössä