Leivonta-apuja

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja apuva
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
A

apuva

Vieras
Voiko voisarvi (suolasarvet) taikinaan korvata puolet voista ruokaöljyllä? Eli kun taikinaan tulisi 200g voita ja minulla on vain 100g, voiko tuon toisen 100g korvata öljyllä? Ja paljonko 100g voita on öljynä? Eli deseinä...
 
Luulenpa ettei voi.. Varma en ole kylläkään. Tuleeko voi taikinaan sulatettuna vai palana? Jos palana, niin koostumus on aika erilainen kuin öljyllä ja taikina käyttäytyy siis eritavalla kuin pitäisi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja hopsula:
Luulenpa ettei voi.. Varma en ole kylläkään. Tuleeko voi taikinaan sulatettuna vai palana? Jos palana, niin koostumus on aika erilainen kuin öljyllä ja taikina käyttäytyy siis eritavalla kuin pitäisi.

Kuivahiivalla tehnyt olen aina ja sulana siis voi... Ohjeessa tuorehiivalla nypitään jauhoihin voi. Mutta siis itse teen aina kuivahiivalla...
 

Yhteistyössä