Leivonnaisten ohjeita?

En kyl keksi "juustokakkua" maidottomana.Jos on maitoallergia niin ees laktoosittomat ei käy.Mä katon ohjeita joita sain ravitsemusterapeutilta ja laitan huomenna viestiä.Jonkinsortin rieskaohje ainakin oli, jos oikein muistelen.
 
VOHVELI TAIKINA ( tai lettu)

1dl juoksevaa sunnuntaita ( maidoton, soijaton)
4,5dl riisimaitoa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

PANNUKAKKU

6dl riisimaitoa
0,5dl juoksevaa sunnuntaita
2tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
1tl suolaa
225 astetta ja n. 30min

VIIPALE PIPARIT

200g maidotonta margariinia
2dl sokeria
2rkl vaniliini sokeria
2rkl siirappia
2tl leivinjauhetta
5dl vehnäjauhoja

vaahdota rasva ja sokerit. lisää siirappi ja leivinjauhe-vehnäjauho seos. sekoita taikina tasaiseksi. painele taikinasta 4 pitkulaista levyä ja paista 200 asteessa n. 15 min. viipaloi levyt ja anna jäähtyä.

 
Tässä niitä ohjeita, sori kun kesti!!Riippuu mitkä viljat käy, meillä poika syö tällä hetkellä vain riisiä ja vehnää.

Ohukaiset n.20kpl

1,5 dl hirssijauhoa
0,5dl peruna-riisi tai maissijauhoa
1 rkl fariinisokeria
1/4 tl suolaa
2 dl kivennäisvettä tai vettä
2 rkl öljyä

Mittaa kuivat aineet keskenään.Lisää vesi ja öljy.Sekoita taikina tasaiseksi.Anna taikinan turvota n. 30 min.Paista 2-3mm paksuiset ohukaiset molemmilta puolilta.Tarjotaan hillon kera.

Riisipikkuleivät

100g laktoositonta margariinia
2 rkl sokeria
2 dl riisijauhoja
1 rkl vettä
1 tl vanilliinisokeria

Vaahdota rasva ja sokeri.Lisää vesi ja jauhot.Sekoita hyvin.Leivo taikinasta 3 cm:n paksuinen tanko.Anna kovettua jääkaapissa.Leikkaa tanko viipaleiksi.Ripottele pinnalle raesokeria.Paista 175 asteessa 10 min.

Riisi-perunarieskat

5 dl vettä
1,5 dl puuroutuvaa riisiä

1 1/4 dl vettä
1 pss (80g) Mielihyvä perunahiutaleita
1 tl suolaa
2 rkl öljyä

Kiehauta vesi, lisää riisit ja keitä noin 20 min. Lisää joukkoon vesi ja perunahiutaleet.Anna hiutaleiden turvota noin 10 min. Lisää öljy ja suola.Anna taikinan jäähtyö.Taputtele pieniä rieskoja pellille leivinpaperin päälle.

Banaanikakku

1,5 dl sokeria
2 dl vettä tai mehua
2 dl hirssijauhoa
2 dl riisi-tai maissijauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 banaani soseena
1 dl sulatettua maidotonta margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään.Lisää neste ja banaanisose, sekoita.Lisää rasva sekoittaen.Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomalla jauholla jauhotettuun kakkuvuokaan.Paista kypsäksi 175 asteessa noin 40 min. (Tämä sopii myös täytekakkupohjaksi.)

Mustikkapiirakka

Pohja:
100g laktoositonta margariinia
0,5 dl sokeria
2 dl hirssijauhoa
1 tl leivinjauhetta
3 rkl vettä

Täyte:
4-5 dl mustikoita
1-2 rkl sokeria
0,5 rkl perunajauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.Lisää lopuksi vesi.Sekoita tasaiseksi.Laita täyte pyöreän uunivuoan (halkaisijaltaan n.18cm) pohjalle.Levitä päälle taikina.Paista 200 asteessa noin 25-30 min.

Oisko tossa jonkinlaisia ohjeita.Mitään näistä en ole kokeillu, olen tosi huono leipoon...En siis oo uskaltanu ees kokeilla.
 
Kiitti! Kyllä noita ohjeita tuntuu löytyvän kun tietää mistä etsiä. Ihan hyviltä vaikuttavat ohjeet. Leipomaan vaan - ei se mitään ydinfysiikkaa ole ; ) Onneksi meillä sopii viljat ainakin tähän asti, joten ei oo niin vaikeeta.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.08.2005 klo 16:47 kaksplus kirjoitti:
MITÄ ON RIISIMAITO JA MISTÄ SITÄ SAA???
'

Riisi- ja kauramaitoa saa tavallisesta ruokakaupasta. meillä nykyisin juodaan kauramaitoa (OATLY) ja se löytyy huoneenlämmöstä elintarvikeliikkeistä. Avattuna säilytetään kylmässä, kuten tavallinen maito.

muistin muuten, että esim. tavalliset joulupiparit voi tehdä ilman maitoa tai kananmunaa. sitten sitä taikinaa voi vaihdella, jättää esim. kanelin pois ja saa ei niin jouluisia pikkuleipiä (vaaleita). jos vanilija käy niin sitä voi lisätä. tai voi tehdä kanelin kanssa ja sekoittaa taikinaan mustikoita, vattuja tms. ja kumoaa sitten muffinsivuokiin. meillä varsinkin noista viimeisistä tykätään hurjana.

pullan voi tehdä myös ilman maitoa ja munia, mutta muistaa sit, ettei kohota yli puolta tuntia, tai ei tule hyvä. rasvaksi rypsi ja maidon tilalle vesi tai kauramaito.
 

Yhteistyössä