Leivinuunin omistajat! Mitä ruokia teette uunissa? :)

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Ite en oo tehny vielä mitään mutta olis kiva kuulla mitä muut teette? Leipää? Joku hyvä leipäohje olis kiva. Ja vinkkejä ylipäänsä uunin käyttöön.
Ollaan ostettu vanha talo missä leivinuuni ja on mulle ihan vieras, mutta innoissani opettelisin käyttöä. Kuitenkin talvella sitä on lämmitettävä joten samalla voisi ottaa hyödyn irti myös ruuanlaitossa.
 
"vieras"
Meillä lämmitetään leivinuuni joka toinen päivä talvella ja joka toinen päivä sitten voi aamulla nakata sinne ruoan muhimaan, on joko lounaaksi tai päivälliseksi valmis, riippuen mitä tehdään. Tähän mennessä yleisin ruoka ollut karjalanpaisti/lihakastike tai kyljykset. Myös hirvenpaistia on tullut tehtyä, uuniperunoita, pitsaa, kerran karjalanpiirakoita, erilaisia laatikoita jne. Joka joulu ollaan myös tehty joulukinkku uunissa.

Ostakaa hyvä paistomittari (langaton on meillä :)), niin ruoanlaitosta tulee jopa hauskaa :)

Leipää tai rieskaa ei tehdä uunissa, kun ne saadaan anoppilasta, mutta netissä on kyllä ohjeita niihin.
 
kokki3
lihapatoja teen aika paljon.. Jotain lihaa, sipulia kasviksia ja mausteita sekä nestettä, kolmen neljän tunnin haudutus ja ei voi tulla pahaa. Halvemmatkin lihat mureutuvat pitkällä haudutuksella.
 
"näin meillä"
Karjalanpaistia, hirvenlihaa, laatikoita, kiusauksia. Kerran nakkasin hetken kiehuneen hernekeiton sinne, kun piti lähteä asioille, ja kun tulin kotiin oli elämäni paras hernekeitto valmista. Jouluna tietenkin kinkku paistuu siellä ja laatikot lämpenee myös.
 
Wieruus
Leivon kaikki mahdollisen ja valmistan kaiken mahdollisen ruuankin talvisin pirtinuunissa. En keitä perunoita, keitä pastaa ym juttuja mutta muuten kastikkeet, padat, keitot, laatikot valmistuu leivinuunissa.
 
Kaikkea samaa kuin sähköuunissakin.
On tehty laatikoita, patoja, paisteja, kalakukkoja, pizzaa, makkaraa, joulukinkkua. Kaikkea!

Me olemme ostaneet uuniin sisälämpömittarin josta näkee asteet.
Leivinuuni on ihana siitä että se on niin tunnelmallinen, pizzapohjista tulee rapeita, ruokaan tulee ihan oma makunsa, ei vie sähköä, yön yli sen lempeissä lämmöissä kypsyy herkut sopivasti lämpötilan laskiessa.
Leivinuuni on parasta keittiössämme :)
 
Pitsapekka
Saako pitsapohjasta leivinuunissa rapean vaikka ei pystyisikään itse arinalla paistamaan? Meillä arina painunut niin, että pakko kaikki paista uunipellillä :/
Kyllä saa, muttei aivan yhtä rapeaa kuin arinalla. Mutta huomattavasti parempaa kuin sähköuunissa...
Yleensä ne arinakivet pitäisi pystyä purkamaan nostamalla. Sitten vaan lisää kvartsihiekkaa sinne pohjalle ja joko vanhat kivet tai sitten uudet takaisin.
 

Yhteistyössä