Leivinuuni

Heips te joilta löytyy leivinuuni ja vieläpä käytätte sitä.

Meillä tuollainen komistus mutta ikinä en ole siinä mitään tehnyt. Mies kerran pari vuodessa lämmittää huvikseen. Nyt olisi iso houkutus valmistaa Joululaatikot siellä mutta miten? Kertokaa nyt ihan alusta loppuun miten homma toimii? Mistä tiedän oikean lämpötilan, kauanko kypsyminen kestää, miten varmistan että uunissa riittää lämpö?

Taas saan hävetä tumpelona :snotty:
 
Kannattaa aamusta lämmittää uuni.Arinalle laitettava mittari on mun mielestä hyvä,meillä myös yläpuolella upotettu mittari,mutta se ei näytä tietenkään arinan lämpöä.. Riippuu laatikoista kauanko pitää paistaa ja kuinka kuumassa.
Minä paistan ensin porkkanan ja maksan,sitten lantun ja perunan.

Joku 180 ekoille ja jälkimmäisillä saa olla 150 paikkeilla
 
Meillä lämmitetään ahkerasti mutta en siinä kauheasti kokkaa. Kannattaa ostaa sellainen mittari joka laitetaan uunin sisäpuolelle, sillä ainakaan meillä uunin kupeessa oleva lämpömittari ei tosiaankaan näytä totuutta joka on usein paljon kuumempi. Myös haudutusritilä jonka päälle vuokat voi laittaa, on hyvä olla, ja suosittelen että teet ensin jonkun koesatsin, sillä nämä asiat riippuu niin paljon uunista, että ainut hyvä tapa oppia, on vain kokeilla ja siten oppii oman uuninsa tuntemaan, että montako pesällistä kannattaa ensin puita polttaa.
 

Yhteistyössä