\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.07.2005 klo 16:31 SannaT kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.07.2005 klo 13:28 Sister Bliss kirjoitti:
tosi mehevän leivän teen kuumajuurella..
Öööö, millä?
sori, en ehtinyt kirjoittaa aiemmin pidemmästi...
eli siis osa nesteestä kaadetaan kiehuvan kuumana osaan jauhoja/hiutaleita/siemeniä. tämän puuron annetaan hautua 3h-vrk, ja sitten vasta lisätään loppu nesteestä, hiiva ja loput jauhot. leivästä tulee älyttömän mehevää ja hyvin säilyvää.
tällaisella suhteella olen tehnyt.... suurin piirtein:
7dl vettä (josta 5dl kuumennetaan, 2dl käytetän myöh.)
2tl suolaa
13-14dl jauhoja (josta 2dl tähän kuumajuureen)
3-4 dl eril. siemeniä ja hiutaleita (kuumajuureen)
½ palaa hiivaa loppupeleissä
loraus öljyä lopuksi
... ja pitkä kohotusaika!