leipojat hoi!

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja aa
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
A

aa

Vieras
ajattelin nyt tyttäreni synttäreille leipoa pätkismuffinsseja ja synttäripäivänä pursottaa kermat ja laittaa koristeet..ja asetella ne muffinssitelineeseen..kysymys on että voiko muffinssit leipoa edellis iltana? ja miten säilytän ne että säilyvät hyvinä? jääkaapissa/ huoneenlämmössä..
 
Ei meillä ainakaan jääkaapissa (lämpötila +5) mikään ruoka kohmeeseen mene :D. Ennemminkin pelkäisin että huoneenlämmössä härskiintyy..

Ja vastaus ap:n kysymykseen; jääkaappiin minäkin laittaisin.
 
En kannata laittaa jääkaappiin, niistä tulee sellaisa "tiiviitä". Muovipussissa huoneenlämmössä säilyttäisin. Ei ne mikskään härskiinny. Ennemmin jääkaapissa härskiintyvät.
 
Jos mä edellisenä iltana ne leipoisin, niin jättäisin ne huoneenlämpöön. Muffinit säilyttävät mun mielestä sen kuohkeutensa paremmin kun ne on huoneenlämmössä.
Tosin jos vaan olis mitenkään mahdollista, niin leipoisin muffinit vasta samana päivänä sillä niiden teko yleisesti on niin helppoa ja nopeaa että sen ehtis vielä samana päivänä. Tietty jos paljon tekemistä vielä synttäripäiväksi niin ymmärrän että haluaa tehdä mahdollisimman paljon etukäteen.
 

Yhteistyössä