leikki-ikäisen sääriluun mustelmat

  • Viestiketjun aloittaja kysynkuitenkin
  • Ensimmäinen viesti
kysynkuitenkin
onkos kaikilla leikki-ikäisillä sääriluut jatkuvasti mustelmilla? meillä kahdella lapsella, molemmat päivähoidossa, on sääriluu kohdalla tuossa idessä rykelmä pieniä mustelmia, molemmissa jaloissa. ei muualla mustelmia. tuleeko niitä iskuja leikkiessä tuohon kohtaan niin paljon? onko muidenkin?
 
meillä
Niin on meilläki molemmilla tytöillä. Väliin niitä on ihan hirveesti mutta uskon että johtuu siitä kun telmivät niin lattialla yms. Toinen tytöistä vielä joskus hyppii suoraan kontalleen imasta niin ihmekkös tuo jos ei mustelmia tulis. Ja toisille tulee helpommin kun toisille.
 
"a p"
[QUOTE="Vieras";26207258]Nyt on se aika vuodesta, että lapsilla on sääret mustelmilla. Joskus ihan nolottaa.[/QUOTE]

miten vuoden aika vaikuttaa??? siiskö kun ei oo niin paksuja vaatteita vai mitä tarkoitit?
 
Tytöllä on jatkuvasti säärissä mustelmia. Kovin on liikkuisa tapaus ja tekevälle sattuu ja tapahtuu. Meilläkin kun on melko jyrkät rappuset yläkertaan ja aina ei muisteta sääntöä (rappusissa ei juosta).
 
"www"
Kyllä meillä ainakin on molemmilla, varsinkin 3v:llä. Kiipeilevät koko ajan jonnekin, kaatuilevat juostessaan, konttailevat lelujen päällä jne. Kyllä niitä mustelmia tulee helposti tuolle alueelle.
 
Sääriluut on aina mustelmilla, molemmilla :D
Vaikka mitenkää näkyvästi en näe, että nuo liian rajusti leikkis, silti niitä mustelmia vaan tulee.

Ja onhan lääkäreilläkin ihan yleinen ohjustus, että jos lapsella on sääriluut ja otsa mustelmilla, niin siitä ei vielä epäillä mitään perheväkivaltaa :D Taitaa siis olla aika yleistä tuo lasten sääriluun mustelmallisuus.
 
"a p"
hyvä kuulla että muillakin. meillä siis molemmat lapset varsin meneväisiä ja sama juttu on kyllä ollut melkein kun liikkeelle lähtivät. nyt kuitenki aloin miettimään, kun niitä oli niin paljon, ja päivähoidossa on ilmennyt kiusaamista. tuli mieleen ettei kukaan ole tarkoitsuksellisesti potkinut.
 
"Vieras"
[QUOTE="a p";26207277]miten vuoden aika vaikuttaa??? siiskö kun ei oo niin paksuja vaatteita vai mitä tarkoitit?[/QUOTE]

No just se että vaatteet ei enää niin paljon pehmennä ja myös se että kiipeilytelineet, kalliot, liukumäet jne. on paljastuneet lumen alta ja se riemu tämän johdosta, aiheuttaa sekopäisen juoksentelun joka suuntaan, mikä taas takaa sen että kolhuilta ei voi välttyä :)
 
Meijän 2v tyttärellä on sääret mustelmilla ja mulla itelläni sama juttu. Ollaan kuitenkin niin, kalpee ihosia ettei kovin kovaa tärskyä tarvi tulla kun, jo jalat tai kädet mustelmilla tai sitten, helottaa se kohta punasena pitkän aikaa minkä on johonkin kolauttanu. Tosin meillä toi 2v on kyllä aika villi tapaus ja vaikka kuinka yrittäis saada leikkejä rauhotettuu, niin hetken malttaa olla paikallaan ja sitten, taas sama mylläys ja touhu päällä. Yötkin on ollu levottomia, pyörii ja jyryy sängyssään unissaan ja jalat sekä pää kolisee laitoja vasten.
 

Yhteistyössä