Lastenrattaat! Mitkä ja miksi?

Moikka
Kaikilla isot hankinnat edessä ja haluaisin nyt kuulla mitkä rattaat ostitte/ostatte/harkitsette?
Rengasvalinnat, uudet/käytetyt, hinta jne.
Mietin itse Emmaljungan rattaita ilmakumirenkailla jotta lumessakin helppo kulkea, mutta tää on viidakko ja siksi ajattelin et olis kiva kuulla miten ja mitä muut ajattelevat.
Toivotaan et saatais paljon vastauksia jotta tää olis helpompaa.

Voi myös laittaa mitä on aikaisemmin valinnut edellisille lapsille ja oliko hyvät vai huonot.
 
  • Tykkää
Reactions: jatkis
Esikoiselle ostettiin uutena liikkeesä Emmaljungan Duo Edge Combit. Todella jykevät vaunut, iso koppa, jossa vauva mahtuu nukkumaan pitkään ja tykättiin myös kopan kehto-ominaisuudesta. Isot renkaat on hyvät maastossa ja lumessa. Ainoa miinut olikin juuri tuo iso koko: meidän farkkuun piti aina irroittaa koppa erikseen rungosta, että mahtuivat. Hyvin pidettyinä jälleenmyyntiarvo pysyi todella hyvänä ja menivät hetkessä kaupaksi :)

Kakkoselle ostettiin myöskin liikkeestä, tosin alesta Teutonian Cosmot. Pehmeää kantokoppaa ei yksistään tullut käytettyä niin kuin esikoisen aikana koppaa myös nukkumisessa, mutta muuten tykkäsin näiden vaunujen ketteryydestä. Kääntyvät etupyörät (jotka sai myös lukittua kulkemaan suorassa) oli enemmän kuin näppärät kaupunkikäytössä. Renkaiden pieni koko taas ei vakuuttanut loskakeleillä, kun vielä lisäksi vedit esikoista pulkassa perässä :D Myös näissä jälleenmyyntiarvo säilyi hyvin.

Nyt kolmatta odotellaan ja kaikki ehdin myydä pois, joten hankintoja on edessä! Tällä kertaa ostin käytettynä Teutonian vanhemman mallin vaunut. Tykkään Teutonioiden rungosta ja koosta, ovat kevyet ja helpot kasata. Näissä käytetyissä on isot ilmakumirenkaat, jotka olikin se ratkaiseva tekijä ostopäätöksessä. Maksoin vaunuista 170€, joka oli mielestän enemmän kuin kohtuullinen hinta hyväkuntoisista käytetyistä. Kolmannen kohdalla ei enää tarvittu uusia ;)

Meillä ainakin ratkaisevaa vaunuissa on isot renkaat, helppous kasatessa ja se, että mahtuvat hyvin farmariauton takakonttiin. Kolmen lapsen kanssa kun tuota tavaraa aina riittää. Kannattaa miettiä, mihin käyttöön itse tulee eniten vaunuja tarvitsemaan, esim. jos asuisin kaupungin keskustassa ja liikkuisin pääasiassa julkisilla, niin valitsisin kompaktit ja ketterät vaunut. Myös se ratkaisi meillä, että turvakaukalon saa adaptereilla kiinni suoraan vaunurunkoon, se helpottaa todella paljon asioita, jos esim. vauva nukkuu kaukalossa juuri kun kaupan pihaan tulette :) Makuja on monia ja valinnanvaraa kyllä riittää! :D
 
Stokke Trailz vaunut meillä. Tykkään ulkonäöstä kovasti ja niissä on hyvät ominaisuudet kuten adapterin mahdollisuus jolla saa kiinnitettyä meidän turvakaukalon (Maxi Cosi Pebble) runkoon. On niin paljon helpompaa mennä autolla kauppaan ettei tarvi ottaa vaunukoppaa mukaan.

Vaunujen runko on kyllä aika kookas kokoon taitettunakin, mutta mahtuu hyvin meidän farkkuun.
Rungon alaosassa on iso paikka minne laittaa ruokakassit yms.

Vaunukoppa on reilun kokoinen. Jykevä rakenne muutenkin koko vaunuissa, mutta erittäin helppo pyöritellä niitä miten tarvitsee kääntyvien ja isojen pyörien kanssa.
Tykättiin myös, että rattaiden istuimen voi ostaa erikseen kun ei sitä heti tarvitse ja meilläkään ei liikaa tilaa säilöä kaikkea tuollaista. Ostetaan se istuin sitten kun tarvitsee.

Tilattiin vaunut, adapterilla ja Stokken omalla hoitolaukulla Lastentarvikkeesta, tuli kotiinkuljetuksella muutamassa päivässä täällä pääkaupunkiseudulla.
 
Vähän käytettynä tuli ostettua Brion Happyt kovalla kopalla.
Kevyen oloiset ja lukenut paljon hyvää niistä. Hinta kohtuullinen verrattuna Emmaljungiin, Britaxeihin..ym.
Miinuspuoli noissa on nyt ettei heittoaisaa ole.
Turvaistuimet ollut esikoisella Briot niin nyt ajattelin kokeilla rattaissakin.
Sopivan korkeat pitkille ihmisille.
 

Yhteistyössä