Lasten huone/huoneet siivous

Siivoaako teidän koululaiset omat huoneet jokapäivä leikin jälkeen? Vai onko lelut lattialla tarpeeksi kauvan ja sitten siivotte yhdessä tai sinä yksin? Sekä kuinka monta lasta nukkuu samassa huoneessa? Minkä ikäsiä ovat? Sekä miten saat pienen lapsen pysymään poissa isompien lasten huoneesta?
 
Meillä pyritty siihen, että koululainen (2lk) siivoaa kunnolla kerran viikossa, mistä saa sitten pari euroa.. ja muuten saa jankuttaa et joka päiväisiin tekemisiin kuuluu sängyn petaus, roskat roskiin, pyykit pyykkiin jne..!! tämä nukkuu yksin, 2 pienempää on samassa huoneessa keskenään (2.5 ja pian 4v). Huoneeseen menosta saa vääntää....ollaan koitettu isommalle sanoa että joskus voi päästääkkin huoneeseensa niin ei se niin kiehdokaan, pienemmille taas sanottu että ei mennä ilman lupaa, ja sitten jäähylle tm jos ei totella. sitä soutamista ja huopaamista se on.. mutta on se mielestäni helpottunut aikapaljon siitä mitä on ollut. vaikeampaa on jos koululaisella kaveri kylässä eikä pienemmillä..
 
Meillä pyritään myös siihen, että kerran viikossa siivotaan kunnolla huone. Toki aina leikkien jälkeen muistutan, että olisi hyvä siivota leikit, niin sotkua ei tule niin paljoa. Mutta monesti leikit ovat niin hienot ja kestävät monta päivää, että olen antanut lelujen olla lattialla. Perjantaisin kuitenkin siivotaan muuten, rakennelmia sitten vain siirretään jos niillä vielä leikitään. Meillä on myöskin tokaluokkalainen.
 

Yhteistyössä