lapsi ei nuku ja välillä ei syökkään kunnolla....

Hei!

Meillä on tällainen ongelma, että meidän neiti ei välillä meinaa nukahtaa millään päivä-eikä yöunille. Päiväunia nukkuu 15min-2tuntia jos nukkuu ja yöunille yritetään laittaa klo 18-20 aikoihin ja nukkuu kyllä sitten sikeästi aina kunnes klo lyö 2.20 ja sitten ei enää nukukkaan vasta kuin aamulla klo 6 taas seuraavan kerran. Oon epäillyt että voisko poskihampaiden tulo olla syynä näihin vähäisiin uniin?? Korvatulehdusta ei ainakaan ole koska kuukausi sitten laitettiin putket korviin ja kontrollissa käytiin viime viikolla ja korvat olivat terveet.
 
Minkä ikänen neiti? Miten pitkään nukkuu aamulla (siitä kuudesta eteenpäin siis?) ?? Mihin aikaan laitat päiväunille? Paljonko jää valveaikaa päivä- ja yöunien välille? Meiän reilu 1v-poitsulla nimittäin nukkuminen riippuu tosi paljon tosta uni-valve-rytmistä,eli valveillaoloajat täytyy olla tarpeeks pitkät että nukahtaa helpolla/nukkuu kunnolla. Eli aamulla herää yleensä 7-8 välillä,sitten n 5-6 tuntia hereillä,sit päiväunet ja taas n 5-6 tuntia hereillä ja yöunille. Tällä rytmillä päikkärit ajottuu sopivasti että yhet riittää. Jos jostain syystä väsähtää jo ennen lounasta,tarvii iltapäivällä toiset unet ja ne taas ajottuu usein liian myöhään niin että sotkee yön - ja kierre on valmis. Voi toki olla hampaista johtuvaa teillä,varsinkin jos tohon huonoon nukkumiseen yhdistyy huono syöminen,mutta ajattelin vaan kertoa tosta nukkumisesta oman kokemuksen. Meiän pojalla on 2 poskihammasta puhjennu (ylhäällä,yhet mol puolel),enkä huomannu että olis vaikuttanu muuten kun että on ollu normia itkuherkempi..
 
Kiitos vastauksesta:)
Neiti on nyt 1v4kk. Meillä on nyt ollut sillai, että tosiaan herättänyt yöllä 2:20 ja nukkumaan on laittanut kuuden aikoihin ja sen jälkeen onkin nukkunut neljä tuntia ja seuraavaksi onkin ollut yöunet klo 18-20 aikoihin. Eli tuossa vois kyllä olla perääkin että kun tuo uni-valverytmi on sekaisin niin sotkee sitten yöunet. Pitää alkaa kääntämään neidin uutta rytmiä että äitikin jaksaisi käydä töissä.
 
Voithan kokeilla myös antaa Panadolia, vaikka tuskin on sitten hampaista johtuvaa, jos tuo herääminen on ihan säännönmukaista. Meillä hampaat tekee sellaista, et tyttö herää vähän väliä itkemään yöllä. Panadoli on sit auttanut siihen.
Meillä 1v1kk herää aamulla siin 6-7 aikaan. Ei jaksa valvoa kuin noin max4 tuntia. Ottaa parin tunnin unet. Sitten touhuillaan niin, että usien ip:llä tarvii puolen tunnin pikaunet. Yöunille mennään 19.30 aikaan. Kaikkien unentarvehan on yksilöllinen.
 

Yhteistyössä