Lapsentahtinen imetys ja refluksilääkitys ?

Hei!

Vauvallamme 3 kk aloitettiin prepulsid-lääkitys 3-4 kertaa /vrk annostuksella. Koen lääkkeen annon jo alkumetreillä hankalaksi, sillä lääke tulee antaa n. vartti ennen syöttöä eikä syöttöajat ole lainkaan vielä vakiintuneet etenkään päiväsaikaan.Imetys on ollut lapsentahtista ja nyt tuntuu, että pitää koko ajan kytätä kelloa. Oireilu on ollut pahinta yöaikaan (klo 24 jälkeen), jolloin lääkettä olisi hyvä antaa, mutta pienokaisemme nukkuu yöunta klo 18-06 välisen ajan. Iltalääke on ollut helppo antaa, sillä yörytmi on ollut vakiintunut jonkin aikaa, mutta päivässä eikä päikkäreissä ole vielä mitään selkeää rytmiä. (osittain johtunee ehkä siitä, että esikoisen kanssa ulkoillaan tai touhutaan jotain muuta, joka aina sekoittaa päivää enemmän tai vähemmän).En myöskään haluaisi antaa lääkettä nukkuvalle lapselle puolen yön aikaan, jolloin (lääkkeen antamisväli n. 6h)vauvamme ei välttämättä edes syö.

Miten te, joilla samoja kokemuksia olette pärjänneet lääkkeen annostelun ja imetyksen kanssa? Kuinka tarkkaa on tuo 6h lääkkeen antamisväli?Entä jos olen antanut lääkkeen, mutta vauva ei sitten jostain syystä huolikaan rintaa? Tuleeko nyt vain muuttaa imetys lapsentahtisesta kellontahtiseen imetykseen? Lääkitys ei tuntuisi niin hankalalta asialta hoitaa, jos kyseessä olisi kahden viikon kuuri, mutta lääkettähän syödään vähintään useampi kuukausi (jopa taaperoikään asti)ja kiinteiden aloitukseenkin voi mennä vielä se 3 kk, jolloin selkeämpi ateriarytmi on helpompi toteuttaa. Itse en haluaisi aloittaa kiinteitä ennen 6 kk ellei kasvu tai lääkäri sitä edellytä.

Hyvää alkanutta vuotta 2010 kaikille!
 
En osaa antaa käytännön vinkkejä.
Meillä tyttö söi nexiumia, prepulsidia ja gavisconia kaikkia samaan aikaan todella pahaan ja tuskallisen kipeään silentrefluksiin. Lääkkeitä annettiin siis päivän aikana jopa 11 kertaa. Annostelu oli tarkkaa, mitään lääkettä ei saanut antaa tiettyihin aikoihin ennen/jälkeen ruokailun eikä mitään lääkettä saanut antaa samaan aikaan. Piti siis osata ennakoida jo pariviikkoisen vauvan uni- ja ruokailurytmiä. Ja jokainen jolla on lapsia tietää, että se on sula mahdottomuus. Varsinkin jos vauva kiljuu 20h/vrk kipujaan. Ensimmäiset 4kk meidän vauvan elämästä oli helvettiä. Sekä vauvalle, että meille vanhemmille.

En voi kun vaan toivoa että teillä auttaa yksi lääke ja toivottaa onnea ja voimia.
 
Voi, olen pahoillani !!Kuulostaa kamalalta! Eihän oma tilanteeni ole laisinkaan huono...toivottavasti nyt teillä kaikki hyvin...!!Teillä siis oireilu jatkui 4 kk asti, kun kiinteät alkoi? Loppuiko lääkitys sitten täysin vai miten jatko teillä?
 
Neljän kuukauden iässä tilanne helpotti vähän. Mutta hyvin vähän. Tyttö alkoi nukkumaan. Raukka ei tosiaan ensimmäiseen neljään kuukauteen nukkunut kun sillontällön 15min-puolentunnin pätkissä. Mitään varsinaisia yöunia ei ollut. Nukkui vuorokaudenaikana keskimäärin kolme-neljä tuntia, muulloin itki. Neljän kuun ikäisenä nukkui jo muutamia tunteja kerrallaan, kaiken hereilläoloajan itki.

Vauvan ollessa 5kk lopetin imetyksen kuin seinään "viimeisenä" kokeiluna. Ja naps, itku loppui!

Meillä refluksin siis aiheutti allergiat, joita onkin nyt kiinteiden alotuksen jälkeen löytynyt lukuisia. Imetysaikana kokeilin allergolokin ja suolistosairauksiin erikoistuneen lääkärin "valvonnassa" kaikki mahdolliset imetysdietit, mutta mikään ei toiminut. Tyttö on/oli allerginen niin monelle eri ruoka-aineelle, ettei ollut muuta vaihtoehtoa kun lopettaa imetys.

Voi jos olisinkin tajunnut sen lopettaa jo aiemmin. Mutta lääkäritkin oli sitä mieltä, ettei kyse välttämättä ole allergiasta. Onneksi tein lopulta ihan itsenäisen päätöksen.
 

Yhteistyössä