lapsen uskominen

Minkälaisia seurauksia teillä on jos lapsi ei usko? Minkä ikäinen lapsi? Milloin aloittanut kyseisen "rangaistus" menetelmän? Kuinka monta kertaa varotatte?
Meillä kolmevuotias, yleensä otetaan joku "etu";pelikone, lelu tai joku muu luvattu juttu pois. Muutaman kerran kiellän ja sitten uhkaan menettämisellä ja jos ei sitten usko, otan pois. Välillä käytössä myös jäähypenkki. Olisiko muita, toimivampia keinoja?
 
Meillä yleensä kaksi kertaa varoitetaan ja kolmannella lentää... Riippuu myös vähän asiasta, kuinka reagoidaan. Meillä on ollu jäähyt (ei yleensä auta) ja sanktiot. Parhaimmaksi oon ainakin isomman 5v:n kanssa kokenut palkinnot. Nyt menossa sellainen, että jos iltaruoka menee alas ilman raivareita yms. ja ennen lastenohjelmien alkua, niin viikonloppuna teen jotain herkkuruokaa esim. lättyjä tai vohveleita, muuten puuroa. Siivoamisen suhteen auttaa se, että annan aikaa jonka puitteissa pitää siivota ja jos ei ole siivottu, siivoan itse ja sanon että vien lelut omaan työpaikkaani päiväkotiin (tepsii hyvin). Nuorempi 2v8kk ei vielä jäähyistä ymmärrä, joten otan pois pahanteosta ja keksin hänelle jotain muuta puuhaa, luen kirjan tms. seuraa yleensä kaipaa, jos kiusaa isoveikkaa tms.

Ap:n kirjoituksessa jäin ihmettelemään mikä pelikone 3v:llä on? Eihän tuon ikäisen pitäisi vielä mitään pelailla koneiden kanssa!
 
Meillä on 2v2kk jota nyt onneksi ei pahasti uhma vielä vaivaa. Mutta jossain vaiheessa aina jostain pitää tapella. Yleensä tää on sitä, että esim. poika alkaa uhmakkaasti tyhjentämään olkkarin lipaston laatikolla ihan sairaalla vimmalla. Ja nauraa päälle ja kielloista huolimatta jatkaa ilkikurisesti. Sillon ollaan laitettu nojatuolille ja sanottu, että nyt rauhotut siinä etkä lähde minnekään. Samalla lyhyesti selitetty, miksi nii ei saa tehdä ja miksi hän siinä nyt joutuu istumaan. Ensin nauraa räkättää tuolillakin, mutta hetken päästä aina hoksaa, että eihänä tämä ollutkaan kivaa. Luvalla saa sitten tulla tuolilta poies. Ja aina on jatkanut jonkun muun puuhan parissa, eli todella toimii istuttaminen. Pyytää sitten lopuksi vielä anteeksi ja halaa erikseen isiä ja äitiä.

Että hyvin täällä ainakin tässä iässä jäähyt toimii, kun vaan jaksaa selittää miksi siinä nyt ollaan. Pojalla on vilkas mielikuvitus ja keksii leikkejä ihan mistä vaan. Ja saa huomiota, että sen puoleen ei kyllä mua ota omalletunnolle käyttää nojatuolia rauhoittamiseen. Jos ei sais huomiota noin yleensäkään niin sitten ois ehkä eri. Joskus vaan menee pojan touhut överiksi ja jotain on tehtävä.
 

Yhteistyössä