Lapsen ranteiden pääliosat kuivat ja punaiset, mihin voisi viitata? (allergia, atoopia, tms.?)

Eli tytöllä on ranteiden pääliosassa iho nyt ihan punainen ja kuiva. Näyttää vähän samalta, kuin jokin olisi hangannut tai jotain, mutta mikään siihen ei oikeasti hangannut ole. Päällä likalla oli lyhythihainen paita, eli ei voi olla pitkähihaisen paidan ahnkaamia jälkiä. Näitä on muutamia kertoja ollut silloin tällöin ja rasvalla niistä on päästy näppärästi eroon.

Olisi silti ihan kiinnostavaa tietää, että mistä mahdollisesti voisi olla kyse.

Suvussa ei allergioita eikä atopiaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kolmen äiti:
Meillä sama homma....oon hoitanu kortisonikuureilla... ite oon päätelly atooppiseks ihoks... tuntuu et se aina pahenee ku ilmat kylmenee ja iho kuivuu
Meillä on ihan vain perusvoide riittänyt, eli ainakaan toistaiseksi ei ole tarvetta kortisooniin ollut.

Mikä atopiaa pahentaa, mikä parantaa? Tarkoitan siis että mitä meidän tulisi välttää jotta voisimme ennaltaehkäistä tätä mikäli kyseessä olisi atooppinen ihottuma.
 
kolmen äiti
ja pesuaineet on kans yks....se on ainakin ärsyttäny tytön ihoo. Sekin on niin vaihtelevaa...välil ei oo mitään ja sit välil kädet on tosi punaset ja ärtyneet.
 
Zoe-F
Itte vaihoin atopian takia vaatteiden pesuaineet pesupähkinöihin.
Käytän e-vitamiini suihkusaippuaa ja rasvaan usein, jos on pahempia laikkuja niin laitan decubalin cliniciä. Lisäksi näin talviaikaan syön jättihelokkiöljykapseleita, pysyy tuo nahka vähän paremmin kyydissä.
 
LLL
Meillä on jokaisen penskan kohdalla käynyt tuo. Onko teillä koneellinen ilmastointi? Se pahentaa talvella ihoa. Meillä nyt paripäivää sitten lähti tytön iho kuivumaan ja naama samaten. Rasvailaan ja menee sit ohi, kun alkaa ilmat lämpeneen.
Mut tosiaan, koneellinen ilmastointi on paha, jos vähäänkään taipumus kuivaan ihoon, näin sanoi lastenlääkäri. Laita lapsen huoneeseen vaik pyykkiä kuivaan, jolloin ilma on kosteampaa, tai ihan kosteuslaite. Myös huoneen ovi on hyvä olla auki yöllä
 

Yhteistyössä