lapsen nielu-ja kitarisaleikkauksen jälkeen...

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
äiti
Hei.
Lapseni on menossa leikkaukseen parin viikon päästä. Kertoisitko toimenpiteestä, esim. kauan kestää, onko kovin kipeä, ym.? Onhan nuo yksilöllisiä, mutta en tunne ketään jolta voisi kysyä :)
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja äiti:
Hei.
Lapseni on menossa leikkaukseen parin viikon päästä. Kertoisitko toimenpiteestä, esim. kauan kestää, onko kovin kipeä, ym.? Onhan nuo yksilöllisiä, mutta en tunne ketään jolta voisi kysyä :)
Leikkaus itsessään ehkä noin puoli tuntia,sen jälkeen heräämössä odoteltiin ehkä parisen tuntia,et kun oli kunnolla hereillä,niin päästiin osastolle.Mä odotin lapsen olevan todella kipeä,mutta ei ole ainakaan vielä ollut,toki kipulääkkeet on käytössä koko ajan.Suurin ongelma tuntuu meijän kohdalla,ainakin tällä hetkellä,olevan se kun on nälkä,eikä mitään suurempia voi syödä...:/
 
Kahdesti kita-ja nielurisat
Sauvasekoittimella vaan sileeksi kaikki.
Mm. murot liuotettuna mehukeittoon, kiisselit, marjapuuro ja tietysti lapselta vois kysyä, mitä haluaa tai tekee mieli.
Kasvissosekeitto, tomaattikeitto suolaisina. Lihaliemi ym...
 
vieras
Meillä muistan että tyttö "imeskeli" niitä juustopallosipsejä. Syljen kanssa niistä tulee ihan pehmeää mössöä (kuulostaapa ihanalta...) Kun tuntui ettei mikään suolainen oikein maistunut, niin annoin syödä sitten noita. Ihan mitä vaan lapselle maistuu, ei se kuitenkaan kestä kun reilun viikon... Tsemppiä!
 
meillä 10v tytön nielurisat leikattiin keskiviikko aamulla, ja ainaskaan vielä ei ruokaa mee alas. Söiköhän eilen neljänneksen perunaa ja vähän kastiketta + vähän jugurttia ja maitoa ja yhden kinder suklaamunan. Just äsken heräsi ja kurkkuun sattuu, lääkkeet kitusiin ja nyt juo jäävettä ja imeskelee jäätä. Eilen kävin apteekista ostamassa nutrician proteiinijuomia ja annoin semmoisen ripulin hoidossa käytettävän osmosalin. Sanoivat apteekissa että jotain tällaisia on hyvä antaa jos lapsi ei syö. Mutta eiköhän tuo kohta ala helpottamaan.
 
vieras
Minulle on tehty leikkaus ja omasta kokemuksesta voi sanoa, että ensimmäisinä päivinä ei kannata antaa porkkanakeittoa tai tomaattikeittoa, eikä mehuja joissa on näitä tai sitrushedelmiä eikä kovin suolaista. Kurkussa on leikkaushaavat, ja haavoja kirvelee kaikki suolainen ja vähänkin kirpeä. Maitotuoteet ovat hyviä, kylmäpalaksi voi ottaa myös jääpalan. Perunamuusi ok. Kaikki karhea tökkii, leivästäkin reunat pois, jos leivän syönti ylipäätään onnistuu. Muutaman päivän kuluttua voi syödä mitä vaan (paitsi porkkana/tomaatti kirveli), esim. perunamuusia ja makkaraa hienonnettuna, kalakeitto, pinaattikeitto, pulla, jne.
 

Yhteistyössä