Lapsen kanssa riitaa muroista

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Onhan sekin olemassa mut kalliin sähkön aikana ei viljaa raaskita kuivattaa tarpeeksi ja itiöitä jää viljaan.
Tiedätkö, ettei viljaa voi kuivatessa kuumentaa enempää kuin kuivumisen kannalta on tarpeen. Edelleen, jokaisen myytävän viljaerän kosteus syynätään kyllä hyvinkin tarkkaan.
Maksaa energia mitä hyvänsä, tästä eivät ostajat tingi. Ja juuri siksi,että he taas oat vstuussa niin siilojensa kuin välittämänsä viljan laadusta.
Tutustupa minkä hgvänsä viljaa ostavan firman vaatimuksiin laadun suhteen ja saat jonkinlaista käsitystä todellisuudesta.
 
  • Tykkää
Reactions: m1es
vierailija
Miten ne tukkoon menee?
"Kävi tosiaan niin että ruiskuormasta arvottiin 0.07% kun raja on 0.05%. Ensin tuli mieleen käsillä nyppiminen mutta karkea laskutoimitus kertoo torajyviä olevan 20 000 kpl tonnissa viljaa.

Mahtaisiko lajittelu onnistua niin että saisi edes nuo isoimmat pois?

Tai sitten odotan ensi vuoteen jolloin saan toivottavasti torajyvätöntä tavaraa ja jolla laimennan torajyväistä tavaraa.

Mahtaisiko edes eläintilat kelpuuttaa?

KWS Livado - Torajyvien uusi tuleminen"

*************************

"Käytitkö tuon kuorman jo vastaanotolla, vai oliko tämä esinäytteen tulos. Voisi kysyä Raisiolta ja Fazerilta, mitä ne tuumaa. Meneekö vielä jollain vähennyksillä läpi. Jos ei, niin Vihervakka lajittelee optisella lajittelijalla, 15e/t. Kotikonstein lajittelu tuppaa kait silppuamaan torajyviä pienemmiksi, mikä ei ole hyvä juttu."

*******************************

"15€/t ei kuulosta pahalta hinnalta, jos toinen vaihtoehto tavaralle on 0€/t. Tuleehan tuohon tietysti rahdit mutta ei huvita säilöä tuota kotonakaan ikuisesti.

Viljavan vastaanottaja tyrmäsi tämän erän. Ja totuuden nimissä, onhan rekallisessa mitä on jäljellä torajyvää melko reilusti."

***************************

"Siis eikö tämä Viljava ole käytännössä Avenan touhuja? Nyt täytyy painottaa sitä, että Avena on kauppaliike siinä kuin maatalouskaupatkin. Ne välittävät eteenpäin vain taatusti laadukasta tavaraa, koska joutuvat myymään sen loppukäyttäjille. Niitä taas ovat Raisio ja Fazer, ne ostavat tarvittaessa heikompiakin eriä, koska oikeasti ovat kiinnostuneita niistä rukiista. Mielestäni Raision Nokian pisteellä on samantyyppinen lajittelija kuin Vihervakalla. Jos sulla on näytepaperit viljavalta, niin soittele noi edellä mainitut ostajat ensin läpi."
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Miten ne tukkoon menee?
"Tuoreessa tutkimuksessa niin sanottu huono eli LDL-kolesteroli nimittäin pysyi samana, söivät ihmiset sitten punaista tai valkoista lihaa.

LDL-kolesteroli voi kerääntyä plakiksi verisuoniin ja lisätä sydän- ja verisuonitautien riskiä."



 
vierailija
"Tuoreessa tutkimuksessa niin sanottu huono eli LDL-kolesteroli nimittäin pysyi samana, söivät ihmiset sitten punaista tai valkoista lihaa.

LDL-kolesteroli voi kerääntyä plakiksi verisuoniin ja lisätä sydän- ja verisuonitautien riskiä."




"Toinen lihan mukana tuleva pääpahis on kova rasva. Jalosteissa sitä on eniten, mutta kovaa rasvaa on myös itse lihassa, etenkin rasvaisemmissa ruhon osissa. Kova rasva on rasite sydämelle ja verisuonille. Se kertyy valtimoiden seiniin, jolloin veri ei pääse liikkumaan sulavasti. Mikäli tämä tapahtuu sydämessä, seuraus voi olla infarkti.


Jos haluat pitää suonesi puhtaina, vähennä lihansyöntiä"


 
vierailija
"Toinen lihan mukana tuleva pääpahis on kova rasva. Jalosteissa sitä on eniten, mutta kovaa rasvaa on myös itse lihassa, etenkin rasvaisemmissa ruhon osissa. Kova rasva on rasite sydämelle ja verisuonille. Se kertyy valtimoiden seiniin, jolloin veri ei pääse liikkumaan sulavasti. Mikäli tämä tapahtuu sydämessä, seuraus voi olla infarkti.


Jos haluat pitää suonesi puhtaina, vähennä lihansyöntiä"


"Tutkimuksen keskeisin anti näkyy mielestäni oheisessa kuvaleikkeessä. Erittäin runsas naudanlihan syönti lisäsi matala-asteista tulehdusta kuvaavia seerumin tulehdusmarkkereita CRP:tä, IL-6:ta ja hyytymistekijää PAI-1 lähtötilanteeseen nähden n. 50-75 %

Myös verisuonten supistuminen lisääntyi naudan lihaa syövillä mitattuna FMD/shear rate -mittarilla, mutta ei FMD/ % diameter -mittarilla. FMD (flow mediated dilatation) on verisuonten myötäilevyyttä ja endoteelifunktiota kuvaava suure. Mitä enemmän verisuonet myötäilevät, eli kykenevät laajenemaan, sen parempi terveydelle.

Tämä on yksi harvoja tutkimuksia, joissa naudan lihaa on syötetty suuria määriä viikkojen ajan ja katsottu mitä terveysmarkkereissa tapahtuu. Tämän tutkimuksen perusteella yltiöpäinen tavanomaisen punaisen lihan syönti on terveydelle haitallista, kuten useat väestötutkimuksien meta-analyysit ovat jo useaan kertaan osoittaneet."

 
"Kävi tosiaan niin että ruiskuormasta arvottiin 0.07% kun raja on 0.05%. Ensin tuli mieleen käsillä nyppiminen mutta karkea laskutoimitus kertoo torajyviä olevan 20 000 kpl tonnissa viljaa.

Mahtaisiko lajittelu onnistua niin että saisi edes nuo isoimmat pois?

Tai sitten odotan ensi vuoteen jolloin saan toivottavasti torajyvätöntä tavaraa ja jolla laimennan torajyväistä tavaraa.

Mahtaisiko edes eläintilat kelpuuttaa?

KWS Livado - Torajyvien uusi tuleminen"

*************************

"Käytitkö tuon kuorman jo vastaanotolla, vai oliko tämä esinäytteen tulos. Voisi kysyä Raisiolta ja Fazerilta, mitä ne tuumaa. Meneekö vielä jollain vähennyksillä läpi. Jos ei, niin Vihervakka lajittelee optisella lajittelijalla, 15e/t. Kotikonstein lajittelu tuppaa kait silppuamaan torajyviä pienemmiksi, mikä ei ole hyvä juttu."

*******************************

"15€/t ei kuulosta pahalta hinnalta, jos toinen vaihtoehto tavaralle on 0€/t. Tuleehan tuohon tietysti rahdit mutta ei huvita säilöä tuota kotonakaan ikuisesti.

Viljavan vastaanottaja tyrmäsi tämän erän. Ja totuuden nimissä, onhan rekallisessa mitä on jäljellä torajyvää melko reilusti."

***************************

"Siis eikö tämä Viljava ole käytännössä Avenan touhuja? Nyt täytyy painottaa sitä, että Avena on kauppaliike siinä kuin maatalouskaupatkin. Ne välittävät eteenpäin vain taatusti laadukasta tavaraa, koska joutuvat myymään sen loppukäyttäjille. Niitä taas ovat Raisio ja Fazer, ne ostavat tarvittaessa heikompiakin eriä, koska oikeasti ovat kiinnostuneita niistä rukiista. Mielestäni Raision Nokian pisteellä on samantyyppinen lajittelija kuin Vihervakalla. Jos sulla on näytepaperit viljavalta, niin soittele noi edellä mainitut ostajat ensin läpi."
Ystäväni hakee jauhonsa ja muut viljatuotteet suoraan joltain kaverilta maalta. Hän ei kaupan viljoihin koske.
 
"Tutkimuksen keskeisin anti näkyy mielestäni oheisessa kuvaleikkeessä. Erittäin runsas naudanlihan syönti lisäsi matala-asteista tulehdusta kuvaavia seerumin tulehdusmarkkereita CRP:tä, IL-6:ta ja hyytymistekijää PAI-1 lähtötilanteeseen nähden n. 50-75 %

Myös verisuonten supistuminen lisääntyi naudan lihaa syövillä mitattuna FMD/shear rate -mittarilla, mutta ei FMD/ % diameter -mittarilla. FMD (flow mediated dilatation) on verisuonten myötäilevyyttä ja endoteelifunktiota kuvaava suure. Mitä enemmän verisuonet myötäilevät, eli kykenevät laajenemaan, sen parempi terveydelle.

Tämä on yksi harvoja tutkimuksia, joissa naudan lihaa on syötetty suuria määriä viikkojen ajan ja katsottu mitä terveysmarkkereissa tapahtuu. Tämän tutkimuksen perusteella yltiöpäinen tavanomaisen punaisen lihan syönti on terveydelle haitallista, kuten useat väestötutkimuksien meta-analyysit ovat jo useaan kertaan osoittaneet."

Ei nyt oikein vakuuta kun olen syönyt PELKKÄÄ lihaa ja kananmunia puolikin vuotta yhtä soittoa.

Eli kysymys.

Mistä liha? Millä karja syötetty? Minkälaiset olosuhteet karjalla? Mitä muuta koehenkilöt ovat syöneet?

Miksi muut voivat hyvin syödessään naudanlihaa? On ihmisiä jotka ovat syöneet vuosia vuosia naudanlihaa, eikä heillä ole yhtään mitään terveysongelmia.

Palaan tähän myöhemmin, tutustun kunnolla tutkimukseen, laitan ketjun muistiin. 👍
 
vierailija
Ei nyt oikein vakuuta kun olen syönyt PELKKÄÄ lihaa ja kananmunia puolikin vuotta yhtä soittoa.

Eli kysymys.

Mistä liha? Millä karja syötetty? Minkälaiset olosuhteet karjalla? Mitä muuta koehenkilöt ovat syöneet?

Miksi muut voivat hyvin syödessään naudanlihaa? On ihmisiä jotka ovat syöneet vuosia vuosia naudanlihaa, eikä heillä ole yhtään mitään terveysongelmia.

Palaan tähän myöhemmin, tutustun kunnolla tutkimukseen, laitan ketjun muistiin.
On yksi asia syödä naudanlihaa ja toinen on syödä sitä päivittäin, ilman mitään muuta.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja diogenes5169812:
Tiedätkö, ettei viljaa voi kuivatessa kuumentaa enempää kuin kuivumisen kannalta on tarpeen. Edelleen, jokaisen myytävän viljaerän kosteus syynätään kyllä hyvinkin tarkkaan.
Maksaa energia mitä hyvänsä, tästä eivät ostajat tingi. Ja juuri siksi,että he taas oat vstuussa niin siilojensa kuin välittämänsä viljan laadusta.
Tutustupa minkä hgvänsä viljaa ostavan firman vaatimuksiin laadun suhteen ja saat jonkinlaista käsitystä todellisuudesta.
Luin masinistien juttuja-nyt ei tarvi luulla mitään
 
vierailija
Ei nyt oikein vakuuta kun olen syönyt PELKKÄÄ lihaa ja kananmunia puolikin vuotta yhtä soittoa.

Eli kysymys.

Mistä liha? Millä karja syötetty? Minkälaiset olosuhteet karjalla? Mitä muuta koehenkilöt ovat syöneet?

Miksi muut voivat hyvin syödessään naudanlihaa? On ihmisiä jotka ovat syöneet vuosia vuosia naudanlihaa, eikä heillä ole yhtään mitään terveysongelmia.

Palaan tähän myöhemmin, tutustun kunnolla tutkimukseen, laitan ketjun muistiin.
No sen huomaa, että ajatuksesi ovat puuroutuneet pelkän eläinperäisen ravinnon seurauksena.
 
vierailija
"Kävi tosiaan niin että ruiskuormasta arvottiin 0.07% kun raja on 0.05%. Ensin tuli mieleen käsillä nyppiminen mutta karkea laskutoimitus kertoo torajyviä olevan 20 000 kpl tonnissa viljaa.

Mahtaisiko lajittelu onnistua niin että saisi edes nuo isoimmat pois?

Tai sitten odotan ensi vuoteen jolloin saan toivottavasti torajyvätöntä tavaraa ja jolla laimennan torajyväistä tavaraa.

Mahtaisiko edes eläintilat kelpuuttaa?

KWS Livado - Torajyvien uusi tuleminen"

*************************

"Käytitkö tuon kuorman jo vastaanotolla, vai oliko tämä esinäytteen tulos. Voisi kysyä Raisiolta ja Fazerilta, mitä ne tuumaa. Meneekö vielä jollain vähennyksillä läpi. Jos ei, niin Vihervakka lajittelee optisella lajittelijalla, 15e/t. Kotikonstein lajittelu tuppaa kait silppuamaan torajyviä pienemmiksi, mikä ei ole hyvä juttu."

*******************************

"15€/t ei kuulosta pahalta hinnalta, jos toinen vaihtoehto tavaralle on 0€/t. Tuleehan tuohon tietysti rahdit mutta ei huvita säilöä tuota kotonakaan ikuisesti.

Viljavan vastaanottaja tyrmäsi tämän erän. Ja totuuden nimissä, onhan rekallisessa mitä on jäljellä torajyvää melko reilusti."

***************************

"Siis eikö tämä Viljava ole käytännössä Avenan touhuja? Nyt täytyy painottaa sitä, että Avena on kauppaliike siinä kuin maatalouskaupatkin. Ne välittävät eteenpäin vain taatusti laadukasta tavaraa, koska joutuvat myymään sen loppukäyttäjille. Niitä taas ovat Raisio ja Fazer, ne ostavat tarvittaessa heikompiakin eriä, koska oikeasti ovat kiinnostuneita niistä rukiista. Mielestäni Raision Nokian pisteellä on samantyyppinen lajittelija kuin Vihervakalla. Jos sulla on näytepaperit viljavalta, niin soittele noi edellä mainitut ostajat ensin läpi."
 

Yhteistyössä