Lapsen ihottuma ja kortisonivoide

  • Viestiketjun aloittaja "Maajo"
  • Ensimmäinen viesti
"Maajo"
Meidän tytöllä 1v4kk on ilmeisesti atopiasta johtuvaa käsivarsi-ihottumaa. ihotautilääkäri määräsi miedointa hydrokortisonivoidetta parin viikon kuurin ja sen jälkeen joka toinen päivä vähintään kahden viikon ajan . Sen jälkeen kokeillaan määrän vähentämistä kahteen kertaan viikossa ja näin pikku hiljaa pyritään eroon kortisonivoiteesta. Kuulostaa aika hurjalta käyttää noin pitkään kortisonivoidetta ilman kunnon taukoa näin pienellä. Onko kokemuksia tällaisesta?
 
ffffff
Jos kyseessä on miedoin kortisonivoide 0,5% niin sehän on ihan olematon. Sitä saa jopa ilman reseptiä. Meidän lapsi käyttänyt sitä 1v lähtien. Välillä pidempiä jaksoja välillä lyhyempiä. Ei tuosta mitään haittoja ole tullut.
 
vierass
Atooppista ihottumaa voi hoitaa ruokavaliolla.

Aitoa ruokaa, ei eineksiä eikä sokeria, ei myöskään kevyttuotteita. Rasvana voi, oliiviöljy ja kookosöljy.
Perustuuko johonkin tutkimukseen vai vaan kokeiluun? Meille ei ihotautilääkäri ole maininnutkaan ruokavaliosta atooppisen ihon hoitoon. Tietysti allergiat on tutkittu, mutta eipä kyllä eineksiä ja kevyttuotteita juuri koskaan ole käytettykkään.

Kyllä niitä voiteita kannattaa käyttää mitä lääkäri määrännyt. Tärkeää on saada iho rauhoittumaan mahdollisimman pian, uuten pahenee ja rasvat sitten voimakkaampia.
 
mun nuorimmalla lapsella on erittäin paha atooppinen ihottuma. ruokavalio hoidot on meillä ollu paskapuhetta. ei oikeesti oo ollu mitään hyötyä.

kortisonia meillä joudutaan käyttämään tosi paljon. parhaimmaksi ja aika miedoksi oon todennut sibicortin. sitä uskaltaa käyttää parin viikon jaksoissa.
meillä tytön iho paranee sibicortilla ihan parin päivän laittamisen jälkeen, kuitenkin jos kortisonin lopettaa tulee ihottuma melkein heti takaisin.
itse käytän kortisonia lapselle niin että käytän sen aikaa et paranee + pari päivää joihinkin kohtiin. sit yritetään mennä perusvoiteella ja taas kortisonia vasta kun on aivan pakko
 
wwieras
Perustuuko johonkin tutkimukseen vai vaan kokeiluun? Meille ei ihotautilääkäri ole maininnutkaan ruokavaliosta atooppisen ihon hoitoon. Tietysti allergiat on tutkittu, mutta eipä kyllä eineksiä ja kevyttuotteita juuri koskaan ole käytettykkään.

Kyllä niitä voiteita kannattaa käyttää mitä lääkäri määrännyt. Tärkeää on saada iho rauhoittumaan mahdollisimman pian, uuten pahenee ja rasvat sitten voimakkaampia.
Lääkäreitten on vähän vaikea suositella ruokavaliohoitoa. Ei nillä ole siihen koulutusta.Oma aktiivisuus on hyväksi.
Saahan niitä voiteita käyttää, jos ne helpottaa.
 
vierass
Voit käyttää huoletta ja olla toosi tyytyväinen jos tuo tosiaan riittää :) kyllä tuossa on vielä aika pieni määrä sitä kortisonia ja lapsi on jo noinkin iso. Meillä alko rasvausshow vasta vauvan ollessa 4kk.
 
"Maajo"
Kiitos vastauksista! Meillä on käytössä Hydrocortison 1%. Lääkäri perusteli kunnon kuuria sillä, että ei hyödytä käyttää vain vähän aikaa ja sitten ihottuma palaa aina takaisin kun ei ehdi kunnolla parantua. Tämä kuulostaa järkevältä. Lisäksi hän sanoi, että ihmiset turhaa pelkäävät kortisonivoiteiden käyttöä varsinkin kun kyseessä mieto kortisoni. Kait me nyt mennään määräyksen mukaan ja toivotaan ettei iho ohene sen takia :/ Lääkäri meinasi ettei olisi ´ruoka-aineallergiaa, koska ihottuma vain toisessa käsivarressa ja mitään muita oireita ei ole. Mutta pahitteeksi ei tietenkään olisi joku öljylisä ja mahdollisimman puhdas ruoka.
 
"lll"
Mene ihmeessä lääkärin ohjeen mukaan. Meilläkin alkoi rasvaukset jo n.4kk iässä. Sibicort voide oli käytössä. 1-vuotiaaksi asti jouduttiin käyttämään kortisonia säännöllisesti...Meillä toimi parhaiten siten että 3-4pv rasvattiin ja sit samapituinen tauko. Joskus 1v3kk kohdalla sitten iho alkoi parantumaan ja nyt on ollut enää kuivia länttejä ja pärjätään perusvoiteilla. Myös uusi kortisoniton atooppisen ihottuman voide, Dermalex repair Ekseema vauvoille ja laspille, on toiminut meillä hyvin.
 
[QUOTE="Maajo";29683840]Meidän tytöllä 1v4kk on ilmeisesti atopiasta johtuvaa käsivarsi-ihottumaa. ihotautilääkäri määräsi miedointa hydrokortisonivoidetta parin viikon kuurin ja sen jälkeen joka toinen päivä vähintään kahden viikon ajan . Sen jälkeen kokeillaan määrän vähentämistä kahteen kertaan viikossa ja näin pikku hiljaa pyritään eroon kortisonivoiteesta. Kuulostaa aika hurjalta käyttää noin pitkään kortisonivoidetta ilman kunnon taukoa näin pienellä. Onko kokemuksia tällaisesta?[/QUOTE]

Palstamammoilla onkin varmaan parempi kokemuspohja kuin ihotautilääkärillä.
 
  • Tykkää
Reactions: BootyPeppi
"Maajo"
Heips! Nostelen tätä, jos joillakin olisi kokemusta. Viime kesä meni kortisonivapaasti, mutta syksyllä taas nuo samat kohdat käsivarressa alkoivat kutista ja vaativat kortisonia. Uudella ihotautilääkärillä käytiin ja ohjeena pahimpana aikana Apolar 5pvää, sitten Hydrocortison 1% joka toinen pvä parivko, sitten yrittää pidentää kortisonitonta aikaa. Ongelmana on edelleen se, että kun on kaksikin päivää väliä kortisonissa alkaa kutiamaan ja kun tyttö sitä raapii, menee taas pahemmaksi ja taas pitää aloittaa Apolar kuuri. Todella rasittava vaiva. Olisko kenellään ideoita, millä saataisiin tuota kortisonivoiteiden käyttöä vähennetty? Hirvittää, jos iho alkaa ohentua sen takia :/ Ja tyttö on tosiaan nyt 2,5v.
 
Vierras
[QUOTE="Maajo";30808348]Heips! Nostelen tätä, jos joillakin olisi kokemusta. Viime kesä meni kortisonivapaasti, mutta syksyllä taas nuo samat kohdat käsivarressa alkoivat kutista ja vaativat kortisonia. Uudella ihotautilääkärillä käytiin ja ohjeena pahimpana aikana Apolar 5pvää, sitten Hydrocortison 1% joka toinen pvä parivko, sitten yrittää pidentää kortisonitonta aikaa. Ongelmana on edelleen se, että kun on kaksikin päivää väliä kortisonissa alkaa kutiamaan ja kun tyttö sitä raapii, menee taas pahemmaksi ja taas pitää aloittaa Apolar kuuri. Todella rasittava vaiva. Olisko kenellään ideoita, millä saataisiin tuota kortisonivoiteiden käyttöä vähennetty? Hirvittää, jos iho alkaa ohentua sen takia :/ Ja tyttö on tosiaan nyt 2,5v.[/QUOTE]

Pyydä protopiciä reseptillä, ei kannata noin tiheään käyttää kortisonia. Yleinen ohje on että taukopäiviä pitäisi olla vähintään yhtä paljon kuin käyttöpäiviä. Eli jos käytät 5pv apolaria niin pitäisi olla 5 pv taukoa.
 
"Maajo"
Siis se syöpävaara tuossa Protopicissa... ei kiva ei. Ja meilläkun on kyseessä kahden euron kokoinen ihottuma ja nastan pään kokoinen ihottumaläiskä eli mistään laaja-alaisesta ihottumasta ei ole kyse. Ihotautilääkäri ei pitänyt pahana tuota miedon kortisonivoiteen käyttöä pitkäaikaisestikaan, toki vähentämään pyritään sitä jatkuvasti..
 
"terveys"
Voisi kokeilla sokeritonta, maidotonta, viljatonta ruokavaliota. Omegaa, D3 50µg, ProbioottiPlus käyttöön. Sinkki myös hyväksi iholle. Mehiläisvoide tai tervepihka luonnon vaihtoehtoja rasvoille.
 
"paula"
Perustuuko johonkin tutkimukseen vai vaan kokeiluun? Meille ei ihotautilääkäri ole maininnutkaan ruokavaliosta atooppisen ihon hoitoon
No kun ei lääkäreiden koulutukseen sellaiset kuulu. Se lukee yhdessä kirjassa Ravitsemustiede - eipä sitä muuten arvaiskaan, kun eivät itsekään kerro!

Tässä on yksi painava teksti:
Kehittyvä Elintarvike - Koko elintarvikealan kattava ammattilehti: Käsite ”monityydyttymättömät rasvahapot” on johtanut harhaan

Käytän jatkuvasti palasaippuaa, jonka löysin Frantsilan Kehäkukkamyymälästä, ILO on nimi, mut nyt olen kokeillut ne pari muutakin ja aivan ihania ovat! Rasvana käytän HTH-lotionia ja niillä pärjään.

Ruokavalio kiinnostaisi, mitä lapsi syö... mut se kortisonihan peittää nyt enimmät oireet, ei näe, mistä pahenee. Lisää luomuvoita, sitä Lidl´n saksalaista, ruokiin.
 
"paula"
[QUOTE="Maajo";30808348]Viime kesä meni kortisonivapaasti, mutta syksyllä taas nuo samat kohdat käsivarressa alkoivat kutista ja vaativat kortisonia.....

Todella rasittava vaiva. Olisko kenellään ideoita, millä saataisiin tuota kortisonivoiteiden käyttöä vähennetty? Hirvittää, jos iho alkaa ohentua sen takia :/ Ja tyttö on tosiaan nyt 2,5v.[/QUOTE]

Kysyisin suoraan tuolta esiltä, vaikka en sitä tunnekaan. Tietääkseni hänellä on kokemusta pidemmältä ajalta atopiasta:
Kivikautisista lehmistä; mietintää kyytöistä - karppaus.info :: keskustelufoorumi
 
"terveys"
Alkuperäinen kirjoittaja viisikymppinen isoäiti;30808626:
Anna joka päivä hieman, noin 1/2 tl kookosöljyä
Ja avocadoa myös. Hyvä välipala ja miksei aamupalavinkki: avocado,banaani plus mantelijauhetta, saa oikeita rasvoja ja kalsiumia myös! Siemeniä ja pähkinöitä myös. Linssejä, papuja, aitoa lisäaineetonta ruokaa!
 

Yhteistyössä