Laktoosi intoleranssi, tutkitaanko sitä jos selkeät oireet vai miten kouluruokailu?

  • Viestiketjun aloittaja mites on
  • Ensimmäinen viesti
mites on
13-vuotiaalla selvät oireet, nyt menossa yläasteelle ja kouluruokailu mietityttää. Pitääkö käydä testeissä vai voiko vain sanoa, että on tuo ja saa sitten ottaa laktoositonta?

Oireina siis piereskely ja juomisen jälkeen ei menee kauaakaan kun juoksee vessaan löysälle.
 
[QUOTE="a p";30853151]Eli joutuu juomaan sitä litkua jne?

Tuntuu turhalta noin selkeän oireiden takia käydä lääkärissä ja inhottavissa testeissä. Tähän asti juonut koulussa vettä[/QUOTE]

Ei joutunu. Mutta piti käyä lekurissa selvittämässä ja pyytämässä papru. Sanoivat että kun on selvä yhteys niin ei juota sitä litkua.
 
Lääkärit joutuu joka asiassa kans todistuksia kirjoittelemaan. Eikö se olisi selvintä, että vanhemman ilmoitus koulun keittiölle riittäisi - ei vaan sen sijaan lääkärin pitää pistää vanhemman kertomuksen paperille että heidän lapsensa pieree ja ripuloi maidon jälkeen.
 
Tuli vielä mieleen se, kun meidän ala-asteikäinen ei pidä maidon mausta, ja joisi mielellään vettä. Tämä ei koululle käynyt, maitoa on juotava ruokajuomaksi, vaikka opettajatkin juovat vettä. Kuulemma sitten yläasteella saa valita veden ruokajuomaksi.
 
"a p"
okei, no ehkä pärjätään näinkin ja seuraavaksi kun on lääkärille asiaa niin kysyn samalla. Harvoin muutenkaan on tämän lapsen kanssa tarvinnut lääkärissä käydä niin tuntuu jotenkin todella tyhmältä varata aika sen takia, että kirjoittaa lapun koululle.

Lapsella on kohta yläasteen terveystarkastus, täytyypä sieltä kysyä
 
"Veera"
järjetöntä rahantuhlausta ja resurssien väärinkäyttöä jos moista vaaditaan. Eiköhän kannata lähteä liikkeelle omalla ilmoituksella ja sitten jos jotain muuta vaaditaan niin ehkäpä terveydenhoitajan todistus riittää. En kyllä myöskään ymmärrä että miksi joku jonka ei tartte käyttää laktoositonta käyttäisi sitä vain huvin vuoksi?
 
Meidän kouluissa on ilmoitukseksi riittänyt terveydenhoitajan todistus. Esim. kouluterveydenhoitajan - nythän on tulossa kouluuntulotarkastus, kun seiska alkaa. Joissain kouluissa tarkastuksia tehdään jo kesäkuussa. Kantsii olla yhteydessä kouluterkkaan.
 
noooh
Meillä todistuksen kirjoitti terveydenhoitaja koulutarkastuksessa.
Hiukan pelkäsin, miten asiaan suhtaudutaan, kun meidän lapselta oli otettu verikoe, joka näytti negatiivista laktoosi-intoleranssin suhteen. Kuitenkin oltiin ravattu sairaalassa asti erilaisissa tutkimuksissa, mikä loppui sen jälkeen, kun maito vaihdettiin laktoosittomaan (vaati tosin 2 viikkoa taukoa, ennenkuin oireet hävisi). Kokeiltiin joku kerta tavallista maitoa, ja oireet palasi.
Onneksi ei tarvinnut sen kummempia selvityksiä terveydenhoitajalle.
 
vieraskin.
Tuli vielä mieleen se, kun meidän ala-asteikäinen ei pidä maidon mausta, ja joisi mielellään vettä. Tämä ei koululle käynyt, maitoa on juotava ruokajuomaksi, vaikka opettajatkin juovat vettä. Kuulemma sitten yläasteella saa valita veden ruokajuomaksi.
Tuohan on melkoista itsemääräämisen rajoittamista, että pakotetaan juomaan jotain mitä ei halua. Voidaan verrata jonkinmoiseen vapaudenriistoon tai jopa periaatteessa pahoinpitelyyn. Pitäisikö vanhemman jo älähtää koululle. Itse olen koko kouluajan juonut vain vettä. Jos ei olisi vettä saanut niin en olisi juonut mitään.
 
jenni t
sillon ku mulle se tuli, vuonna 1987 jouduin käymään juomassa sellasta litkua terkkarissa jonka perusteella todistus kirjoitettiin.

nuoremmalle tytölle kun tuli, niin riitti pelkkä ilmoitus kouluun laktoosittoman ruokavalion tarpeesta.
 

Yhteistyössä