Lakimiehet Angela Merkelin kimpussa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Angela Merkelin ahdinko syvenee
Saksalaisten lakimiesten ryhmä nosti syytteen liittokansleri Angela Merkeliä vastaan hänen harjoittamansa pakolaispolitiikan vuoksi. Syyte käsitellään liittovaltion perustuslakituomioistuimessa Karlsruhessa, kertoo Der Spiegel.
26.01.2016 09:26
Melko kovilla ammuksilla ovat lakimiehet liikkeellä.

Saksan liittokanslerilla ei ole politiikkansa puitteissa oikeutta ylittää lakien rajoja ja niitä valtuuksia, jotka hän on saanut äänestäjiltään parlamentin kautta,

ilmoitti syytteen laatija, Düsseldorfista kotoisin oleva lakimies Clemens Antweiler, kertoi RIA Novosti.

Lakimiehet vaativat tuomioistuimelta julistamaan, että Angela Merkelin vuoden 2015 syyskuun 4. päivänä tekemä päätös, joka avasi rajat pakolaisille, on perustuslain vastainen. Antweiler kutsui liittokansleria rikoksenuusijaksi ja huomautti, ettei kyseessä ole hänen ensimmäinen päätöksensä, joka on ristiriidassa Saksan ja EU:n sääntöjen kanssa.Deutsche Welle kertoo puolestaan, että Merkelillä on aikaa maaliskuuhun asti. CSU:n, Merkelin oman CDU:n sisarpuolueen puheenjohtaja Horst Seehofer on kritisoinut pakolais- ja siirtolaiskriisin hoitoa jo pitkään. Viime viikolla Seehofer esitti Merkelille uhkavaatimuksen, jonka mukaan liittokanslerilla on maaliskuuhun aikaa hillitä turvapaikanhakijoiden määrää.

Myötätuulessa ei seilaa Merkelin suosio myöskään omien rajojen ulkopuolella, muissa EU-maissa.
Venäjä-pakotteiden jatkamisesta ei ole yksimielisyyttä EU:ssa. Useat EU -maat eivät halua vastustaa Merkeliä, joka kannattaa pakoteiden jatkamista USA:n toivomuksen mukaan. Monet pelkäävät jäävänsä pakoteiden jatkamista kannattavan Merkelin “tulilinjalle. Läheskään koko Eurooppa ei kuitenkaan ole valmis sietämään jatkossa marssimaan kiltisti Merkelin talutusnuorassa. Nykyisten pakotteiden voimassaoloaika päätyy vuoden 2016 tammikuun lopussa, kirjoittaa Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Kreikka vastusti alun perin Venäjän vastaisia pakotteita. Italia ja Luxemburg ovat jo vastustaneet pakoteiden automaattista jatkamista. Saksalaiset yrittäjät ovat jo useaan kertaan pyytäneet Angela Merkeliltä pakotteiden purkamista.

Eivätkä eurooppalaiset katso hyvällä silmällä myöskään sitä sanelupolitiikkaa, jota Merkel yhteisrintamassa EU:n johdon kanssa harjoittaa koskien jäsenmaiden maahanmuuttopolitiikkaa ja Merkelin tehottomuutta, tai pitäisikö paremminkin sanoa jarruttamista maahantunkeutujakriisin ratkaisemisessa.

T5/MV
http://mvlehti.net/2016/01/26/angela-merkelin-ahdinko-syvenee/
 
vierailija
Jaa mutta tämä onkin taas näitä mv-lehden "uutisia" :D
Saksalaisten lakimiesten ryhmä nosti syytteen Merkeliä vastaan
© REUTERS/ Hannibal Hanschke
Ulkomaat
18:07 23.01.2016(päivitetty 23:15 23.01.2016)
Saksalaisten lakimiesten ryhmä nosti syytteen liittokansleri Angela Merkeliä vastaan hänen harjoittamansa pakolaispolitiikan vuoksi. Syyte käsitellään liittovaltion perustuslakituomioistuimessa Karlsruhessa, kertoo Der Spiegel.

© REUTERS/ Hannibal Hanschke
Carnegie Europe: Merkel voitti aikaa, mutta Eurooppa hävisi
"Saksan liittokanslerilla ei ole politiikkansa puitteissa oikeutta ylittää lakien rajoja ja niitä valtuuksia, jotka hän on saanut äänestäjiltään parlamentin kautta", ilmoitti syytteen laatija, Düsseldorfista kotoisin oleva lakimies Clemens Antweiler, kertoi RIA Novosti.

Lakimiehet vaativat myöntämään, että Angela Merkelin vuoden 2015 syyskuun 4. päivänä tekemä päätös, joka avasi rajat pakolaisille, on perustuslain vastainen. Antweiler kutsui liittokansleria "rikoksenuusijaksi" ja huomautti, ettei kyseessä ole hänen ensimmäinen päätöksensä, joka on ristiriidassa Saksan ja EU:n sääntöjen kanssa.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20160123/769477/merkel-saksa-oikeusjuttu.html#ixzz3yLDQNc4l
 
vierailija
Merkel on vanha kommunisti ja sitä taustaa vasten kun peilaa hänen maahanmuuttopoliittisia linjauksia niin eipä tarvitse ihmetellä miljoonien mamujen tsunamia Eurooppaan...
 
Pessimisti
Hmm. Haluaisin uskoa, mutta olen vielä skeptinen. Asiasta tuntuu uutisoivan vain vaihtoehtomediat, vaikkakin lähteenä mainitaan Der Spiegel.

Mutta se ainakin pitää paikkansa, että Baijerin osavaltion kuvernööri on ilmoittanut haastavansa Merkelin hallituksen oikeuteen, mikäli pikaisia muutoksia maahanmuuttopolitiikkaan ei tehdä. Myös Saksan valtiovarainministeri on kritisoinut Merkelin politiikkaa epädemokraattiseksi.

Vieläkö on toivoa, että Saksa tulee tolkkuihinsa?

Lähde: http://www.cnbc.com/2016/01/17/merkel-ally-threatens-legal-action-over-refugee-policy.html
 

Yhteistyössä