Laitetaanko uusi pino kaikille raskaana oleville kaksosten odottajille :)

Huhtimami, myö asutaan Nurmijärvellä ja ä-polillä käydään Hyvinkäällä. Myö käydään seurannassa kahden viikon välein.

Juuliallekin, meille lääkäri sanoi, kun omasta mielestä näytti siltä, että toisella vettä olisi vähemmän, että siihen lapsiveden näkymiseen vaikuttaa paljon myös kuvakulma. Meilläkin lääkäri ensin katsoi, että toisella olisi reilusti vettä vähemmän, mutta katsoi myös toisesta vinkkelistä ja totesi, että tais olla kuvakulma taas, joka hämäsi.

Valvatti, itekin ajatellut, että tuntuu kuin olisi saanut elämältä selityksen lapsettomuudelle: sen vuoksi kesti, koska saa kerralla kaksi. :)

Täällä voidaan pahoin yhä ja ootellaan innolla ens viikon neuvolaa ja ultraa.

Linnea & co rv 14+2
 
Hei,

kiitos huojennuksesta!
Eräs palstatuttuni muistutti toisaalla, että vertailukohta voi myös vääristää. Kun toisella on niin paljon lapsivettä, niin sen toisen vesimäärä näyttää huolestuttavalta. Kysynkin lääkäriltä tänään, että jos tulokkaita olisi vain yksi, olisiko lapsiveden määrä huolestuttava.

juulia :wave:
 
Tänään sitten tuli kutsu TYKSin äitiyspolin seurantaan, ensimmäinen käynti 18.1. eli raskausviikolla 28. Tuntuun vähän kohtuuttomalta musta, onko jokin resurssipula vai miksi ihmeessä ekaakin käyntiä venytetään noin pitkälle???

Yritin neuvolantädillekin soittaa tänään asian tiimoilta, mutta on TAAS sairaslomalla, paikalla tietämätön sijainen. On kyllä tän raskauden suhteen nyt tosi orpo olo... Jos ei asiat ala vähän paremmin luistamaan alan harkita käyntiä yksityisellä seurannassa. Tiedä vaan miten siihen rahat riittävät.

Tänään joudun olemaan töistäkin pois älyttömän päänsäryn takia, johon edes panadolit eivät tepsineet. Ja sama kipu jatkuu edelleen. :(

Tulipa negatiivinen viesti, mutta nyt tuntuu että tarvitsisin jonkun ammattitaitoista tukea tähän raskauteen, mutta sitä ei tunnu löytyvän...
 
Kiitos kaikille tsemppauksesta!

Superspesialisti ei huojentanut mieltäni yhtään. On liian aikaista sanoa mitään, mutta hänestä toisen tilanne näytti kurjalta. Hän epäili kehitysvammaa ja uskoi sikiön kuolevan itsestään. Toisaalta painotti, ettei voi sanoa oikeasti mitään koska sikiöt ovat vielä niin pieniä.
TOisaalta neuvolassa tänään sanottiin, että kummatkin ovat viikkoihin nähden aivan oikean kokoisia ja kumpaisenkin sydän löi terhakkaasti. Toinen on usein toista pienempi. Olisiko sitten tyttö ja poika.
Päätin olla ajattelematta kauheuksia ja viettää ansaittua syyslomaa koiruuksiemme kanssa ulkoillen ja pihaa haravoiden. Tällä hetkellä odotan kaksosia ja voin loistavasti.

Hirvittää synnyttämään menossa olevien puolesta. Toivotaan, että työnantaja huomaa ajoissa miten tärkeää työtä hoitajat tekevät alipalkattuina eikä anna syyttömien kärsiä kieroutuneen palkkapolitiikan tähden. Minusta syyttävä sormi osoittaa työnantajapuoleen eikä hoitajiin.

tulipahan paasausta

juulia :wave:
 
Käväisin ihan mielenkiinnosta lukemassa tätä osiota, kun itselläni tuhisee juuri 5 viikkoiset kaksostytöt tuolla sängyssä. Ennestään minulla on jo 8 v poika ja marraskuun eka päivä 2 vuotta täyttävä tyttö. Meillekin se oli melkoinen yllätys kun kuulimme että meille tulee kaksoset. Mutta kyllä tämä on tästä jo alkanut sujua suht mallikkaasti, toki vielä pientä hienosäätöä tarvitaan jotta kaikki lähtee rullaamaan. :heart: :whistle:
 
Moi,

On niin kovin hiljaista jalleen, joten ajattelin nostella pinoa ylospain.

Taalla mennaan tasaiseen tahtiin, paitsi nyt alkaa kylla jo oikeasti tama "vuori" (ei enaa kukkula tai kumpu) haitata menoa. Kiloja on varmaan tullut se lahemmas 10 ja viikoilla 26 vasta mennaan. Huh huh, kuinka suureksi sita tuleekaan. Viela olen sinnitellyt toissa, mutta kylla meinaa aina supistella valilla aika paljonkin. Onneksi minulla on kylla toimistotyo, joten ei tarvii seisoskella. Meinaa vaan iskias vaivata aika paljon.

Kaytiin myos miehen kanssa rakenne ultrassa viimeviikolla ja kaikki tuntui olevan hienosti ja elimet paikoillaan. Lapsukaiset olivat molemmat noin 600g painavia, toinen tietysti vahan enemman. Emme kylla saaneet selville, etta ovatko he sitten isoja vai pienia viikkoihinsa (24 viikkoa) nahden? Eli ei muuta kuin eteenpain positiivisin mielin.

Nukkuminen selallaan meinaa alkaa tuottamaan jo tuskaa. Joten vaihtoehtoina ovat vain ne kyljet. Yolla jos heraa niin ei tahdo saada enaa unta. Eli nama ns. loppuajan raskausoireet tulevat jo nakojaan paljon aikaisemmin kehiin. Muistan vain ykkosia odotellessa, ettei kaikki nama vaivat tulleet vasta kuin ihan loppuviikoilla, mutta nyt saa namakin kattelyssa sitten vahan aikaisemminkin jo. Suonikohjut ovat myos mahtavat :LOL:

Mutta kirjoitelkaapa taas kuulumisia missa mennaan!

Hauskaa keskiviikkoa!

Kiinamama
 
Heippa kaikki!

Kiva kun täältä löytyi tämmöinen palsta.
Meille tulossa kaksoset(tytöt?) la. 11.2.2008.
Ennestään tyttö 7v ja poika 5v.

Aika järkytys oli ekassa ultrassa viikolla 12 kun kätilö sanoi ensitöikseen: täällä on kaksi! Mentiin miehen kanssa paniikkiin ja minä kysyin hädissäni: ei kai siellä ole kolmatta? :LOL:
Moneen kertaan varmistettiin kätilöltä ennen kuin uskottiin asiaa. Pari päivää meni kyllä ihan usvassa asiaa sulatellessa.
Ja muistuihan se mieleen, että isälläni oli oli ollut kaksosveli...
Mutta emme enää muistaneet koko asiaa kun kaksi lasta oli jo aiemmin syntyneet ihan "yksistään".

Pahoinvointia oli vkosta 6-viikolle16. Pystyssä ei pystynyt olemaan kun yökötti ja meinasi oksennus lentää heti. Onneksi oli kesälomaa ja töissä hiljasta. Sitten meinasin, että nyt pääsee tekemään rästihommia niin eikö alkanut parin viikon päästä selkäkivut, iskias, nivuskivut ja supistelut. Vatsa kovettui kiveksi, eikä meinannut helpottaa levollakaan.
Osansa asiaan oli varmaankin 2päivän oksennustauti ja perään flunssa. Avot! 2 viikkoa saikkua, lepoa, ei saa kantaa mitään varsinkin kauppakäynnit kielletty(kassien kantelu). Lantionpohjan lihasten harjoittelu kielletty, ettei vaan ala supistelemaan. Lääkäri olisi kirjoittanut loppuajaksi saikkua, mutta sovittiin että yritän vielä töissä.
Nyt menossa 6. työviikkoa tämän episodin jälkeen. Pidän välilläkotona etätyöpäivän tarvittaessa. (Pomolla ei ollut paljon vaihtoehtoja kun sanoin, että jään kokonaan sairikselle tai tarvittaessa teen etätöitä...)

Viikkoja koossa 25 + 3, painoa tullut noin 7kg, M-kokoiset äitiyshousut alkaa kiristää. Siis kuinka paljon toi maha oikein kasvaa??? :eek:
Yleensä olen aika hoikka ja aika hurjalta näyttää jo nyt.

Olen käynyt neuvolassa 2 viikon välein ja äitiyspolilla=4 viikon välein viikosta 20 alkaen. Vuorotellen menee käynnit. Alussa oli verenpaine korkea, nyt alkaa laskemaan, etten ole enää kotona mittaillut.

Välipala-aika. Kuulumisiin
 
Meille selvisi keskiviikkona että on kaksoset tulossa. vaimolla viikkoja tällä hetkellä 18+1 (la 3.4) Ennestään meillä neljä lasta joista yksi meidän yhteinen.
Vaimon suvussa ei ole kaksosia ennestään mutta minun puolella on ja itsekkin olen kaksonen mutta toinen meistä ei odotus vaiheessa lähtenyt kehittymään joten vain min' synnyin. isän ja äidin puolella on kaksosia suvussa.

Meillä olisi vaunujen osto edessä ja ollaan jo vähän katseltu vaihto ehtoja. Muuten melkein kaikki saadaan sukulaisilta ja tuttavilta. Ja tietenkin auton vaihto on edessä mutta pitää ostaa melkein joku pikku bussi että on peräluukussa tilaa että sopii vaunut ja muut tavarat kun lähtee reissuun ja itse tarvitsen töissä paljo auta.

Joulukuun 13. päivä olisi sairaalassa käynti jota odotamme innolla kun päsee näkemään että kaksosilla on varmasti kaikki hyvin.
 
On ollut niin epätodellinen olo, etten ole kauheasti näillä sivuilla käynyt.
Kun ei yökötä eikä oikein mitään muutakaan, niin pelkään kirsikoitteni kuolleen.
13.11 pääsemme np-ultraan ja näemme mikä on tilanne.
Vatsa on pikkuisen kasvanut ja rinnat aivan älyttömästi. Muuten en tietäisi olevani raskaana. Kaksosista olen ihan hiljaa. Toivon todella niillä kaiken olevan hyvin. Kummallakin. En tahtoisi luopua enää kummastakaan.

juulia 11+0 :wave:
 
sain myös tänään kuulla että kaksoset tulossa..jotenkin sen jo aavistin ni ei ollu ihan järkyttävä shokki..viikkoja piti olla jo 12+5 mutta menikin vähän takapakkia ja viikkoja on nyt 9.
taas jännitetään tota 12viikon maagista rajanylitystä kun luultiin sen olevan jo takana.
pari kolme viikkoa tulee olemaan nyt tosi hitaita kun odotellaan että pääsee seuraavaan ultraan ja saa tietää että rusinat on molemmat kunnossa ja kasvaa.
pahoinvointi ei kai hellitä vielä hetkeen tätä on jatkunut nyt jo 3 viikkoa,iltasin pahimmillaan..no kaikki kestetään kun palkinto tiedossa.. :heart:
 
Rakenneultrassa käyty, ja sen mukaan viikkoja on nyt 21. Ihan samankokoiset vauvat oli, ja kaikki näyttäis olevan kunnossa :heart: Sukupuolta yritettiin tähystellä, mutta toisesta ei näkynyt kunnolla ja toinen oli mielestäni ihan selvästi poika, miehen mielestä ihan selvästi tyttö :D niin että siitä ei sen viisaammiksi tultu, kun lääkärikään ei asiaan mitään sanonut.

Kohdun koko vastaa yhden kans rv 27, ja kyllä alkaa tuntua että maha on iso, lapsetkin jo huomauttelee että äitillä on iso maha. Ja olo alkaa olla kömpelömpi. Tukivyön otin lääkärin kehoituksesta käyttöön, kun alavatsassa tuntuu repivää kipua kun kohdunkannattimet venyy. Nukkumaan pystyy oikealla kyljellä, kun vasen lonkka on aina raskausaikoina jumittunut, ja selkä ja maha on tietysti jo poissuljettuja.

Enää viikko, ja sitten voi ajatella että vauvat voisivat jo ehkä selvitä. Ei ole mitään merkkejä ennenaikaisesta synnytyksestä (edelliset menneet yli la), mutta kun tässä nyt on tuplasti iloa, niin on myös tuplasti huolia ja pelkoja. Toki suurin osa kaksosraskauksista sujuu hyvin ja vauvat syntyvät hyväkuntoisina. Lääkäri lupaili, että käynnistys olis rv 38, niin nyt ei ainakaan tarvitse odottaa niitä viimeisiä piiiiitkiä viikkoja.

Iloista odotusta kaikille :wave:
 
laitatko viestiä kun np ultra ohi..mulla viikkoja vasta 9 ja hirvee huoli siitä mitä tulee tapahtumaan..toivottavasti molemmat jaksaa kasvaa :heart:
mulla vasta seuraava ultra aika marraskuun lopulla ilm.noin vkolla12 ja päivät kuluu niin hitaasti(odottavan aika on pitkä)tuntuu ettei osaa vielä nauttia,oireita mulla löytyy eikä oo vuotoja ollu mutta oon kai lukenu liikaa kaikenlaisia palstoja ja huomannut että raskaus on niin kummallinen asia että mihinkään ei ole mitään varmaa vastausta ja joka raskaus on erillainen..ja mikään ei ole varmaa ainakaan alkuviikoilla..toivottavasti kaikki menee hyvin ja roikutaan näillä palstoilla vielä joulunkin jälkeen pikkukakkoset massussa :D
 
Täällä uusi hämmästynyt tuplien odottaja. Eilen kävin alkuraskauden ultrassa ja viikkoja nyt 6+2 vasta. Mutta kaksi sykettä löytyi, erimunaisilta näyttivät.

Onkohan kuinka yleistä että ekassa ultrassa näkyy kaksi sikiötä ja sitten esim. np-ultrassa näkyy vain yksi? Ajattelen vaan että uskaltaakohan tässä jo suhtautua asiaan siten että tuplat tulossa vai ei....No, aika näyttää.

Nyt pitää alkaa selailemaan nettiä ja tutkimaan kaikkea kaksosiiin liittyen. Tietoa on vähän, sillä meidän esikoinen 10-vuotias koululainen. En olisi ikinä uskonut että odottaisin tuplia...
 
Alkuperäinen kirjoittaja kuukatri:
Eniten melkein jännäilen, tulisiko meille identtiset kaksoset? Ja toiseksi, tulisiko kolmen pojan jälkeen vaikka tyttölapsia :)
pakko kirjoittaa kun tuntui niin kuin olisin itse tuon tekstin kirjoittanut B) Meillä oli kans kolme poikaa ennestään ja :wave: saatiin sitten vielä 2 lisää :) =)

Tietyllä tavalla kai olisin edes yhtä tyttöä toivonut mutta tässä vaiheessa kun mietin asiaa niin kaikkien vaate-/leluhankintojen ja lastenhuonejärjestelyiden kannalta helpoin kun ovat kaikki samaa "merkkiä".

Autosta täytyy sen verran vinkata, että meillä Chrysler Grand Voyager ja tyytyväisiä ollaan tiloihin oltu. Meillä kun kriteerinä oli et pitää sopia 3 turvaistuinta ja 4 ihmistä. Pikkupojat matkustaa takimmaisella sohvalla molemmissa reunoissa ja kaikkein vanhin veli istuu siellä välissä. Molemmilla pojille Graco Autobaby turvakaukalot telakalla eli tarttee vaan nostaa autoon ja tiputtaa telakkaan kiinni.

Keskimmäisen turvaistuin kuskin penkin takana ja toiseksi vanhin istuu apukuskin takana. Se on siis se penkki joka käännetään eteen kun pitää takimmaiselle penkille päästä. Haluttiin niin päin, että kun isoja poikiakin vie jonnekin niin poistuvat autosta aina jalkakäytävän puolelta eikä tien.

Sit autossa vielä tavaratila, joka monesta muusta loppuu. Tavaratilassa meillä autojääkaappi ja viereen sopii, tilanteesta riippuen, joko Gracon Stadium Duo+yhden istuttavat rattaat päällekkäin tai vaihtoehtoisesti nelosten rattaat kyljelleen :p =) Ulkomailla oltiin autolla kun pikkupojat parin kuukauden ja mukaan piti siis saada nuo molemmat Gracon rattaat, 3 matkasänkyä, sitterit + 7 hlölle tavarat kahdeksi viikoksi. Olihan auto tietty täynnä mut niin vaan saatiin kaikki mukaan. Suksiboxi katolle ja jalkatiloihin + takaluukkuun loput tavarat.

:attn: en siis oikeesti tähän ketjuun kuulu kun meillä tuplapojat jo 6,5kk :snotty: eli anteeksi tunkeiluni B)
 
mulla ihan täysin samanlaisia ajatuksia pyörii päässä nyt viikkoja 9+5.
käytiin ultrassa kun viikkoja oli tasan 9 ja saatiin tietää että kaksoset tulossa..oon kauheesti yrittänyt löytää tietoa just varsinki tosta että miten yleistä että alussa näkyy 2 ja np-ultrassa viikolla13 vain 1...jos löydät jotain hyviä sivustoja ilmotteletko mullekkin ja muutenkaan kaksosraskauksista en mielestäni ole löytäny tarpeeks tietoa.
meillä muuten myös esikoinen jo koululainen (7vuotias) joten tuntuu että tietoa tarvitaan ;)
 
Hei!

Oletteko lukeneet:

http://www.suomenmonikkoperheet.fi

siellä on aika paljon tietoa, ja googlettamalla "kaksoset" löytyy kans aika paljon sivuja.

Joltain noista löytämistäni sivuilta luin, että erään arvion mukaan jopa kolmannes kaksosraskauksina alkaneista raskauksista päättyy yksöseen. Jos toinen vauva kuolee ennen rv 12 niin se voi kai jotenkin "imeytyä" pois kun on niin pehmeää kudosta vielä.

Toivotaan parasta, että kaikilla saisi vauvojen kehitys jatkua loppuun asti =) Täällä ainakin toiset pienen jalat takovat rakkoon ja toisen kylkiluihin :wave:
 
Alkuperäinen kirjoittaja mom81:
mulla ihan täysin samanlaisia ajatuksia pyörii päässä nyt viikkoja 9+5.
käytiin ultrassa kun viikkoja oli tasan 9 ja saatiin tietää että kaksoset tulossa..oon kauheesti yrittänyt löytää tietoa just varsinki tosta että miten yleistä että alussa näkyy 2 ja np-ultrassa viikolla13 vain 1...jos löydät jotain hyviä sivustoja ilmotteletko mullekkin ja muutenkaan kaksosraskauksista en mielestäni ole löytäny tarpeeks tietoa.
meillä muuten myös esikoinen jo koululainen (7vuotias) joten tuntuu että tietoa tarvitaan ;)
Enpä ole mitään lisätietoa saanut, valitettavasti. Tässä täytyy vaan odotella ja toivoa parasta!

Tänään ja eilen on tullut hieman "vanhaa verta" pyyhkiessä. Esikoista odottaessa vuosin aika paljon ihan kirkastakin verta, joten en vielä niin paljoa huolestu asiasta. Mutta vähäinenkin vuoto on ihan syvältä...

 
Kertokaahan, HooWee, mom81, juuliallekin, miten raskaus on lähtenyt kehittymään ja onhan molemmat kyytiläiset varmasti mukana! Ja tietysti muutkin omista kuulumisistaan!

Miulla on vauvojen liikkeet tuntunu nyt viikosta 15 lähtien koko ajan voimistuen - ajattelin, et siinä vaiheessa voi huokaista helpotuksesta, kun tuntee, että ne liikkuu. Mut eihän se niin ookaan, niitten pitää myös liikkua usein ja kummankin, jotta mielenrauha pysyy :). Viikolla 16 loppui pahoinvointi aamuisin ja enää satunnaisesti saattaa iltasin tulla vähän pahaaoloa. Perjantaina käytiin ultrassa ja kuten itsekin epäilin, meille on tulossa poikia :). Painoarviot oli tällä hetkellä 160 ja 200 g ja kumpikin kehittyy tasaisesti omalla käyrällään. Nyt menossa 17+6.
 
Linnea-81 Aika epäselvissä tunnelmissa mennään, koska "vanhaa verta" on tullut nyt lauantaista lähtien silloin tällöin. Tänään on vielä mahaa nippaillut ja juilinut siten, että huomaan että jotain siellä tapahtuu. Onko sitten kyse ihan normaalista tuhruvuodosta ja kohdun kasvukivuista, en tiedä....toivottavasti....Jos tuhruilu jatkuu, ajattelin viimeistään loppuviikosta käydä äitipolilla tarkistuttamassa tilanteen ettei mielenrauha ihan täysin mene.

Oireitakin on tosi vähän, mutta sekin taitaa olla niin yksilöllistä. Menisi jo ekat raskausviikot nopeasti ohi...
 
täällä kans vielä epäselvää ja tuntuu et päivät matelee..ylihuomenna neuvola ja lääkäri jos ees yritettäis niitä sydänäänii kuunnella...
ultra vasta 3.12..oireet heittelee, joinain päivinä meinaan jo `huolestuu`ku ei puolen päivän aikaan oo mitään oloo sitte ihan puskista alkaa se huono olo joka pahenee iltaan kohden ja illalla toivonkin että oisin vaan ollu tyytyväinen ku olo oli ees hetken poissa...mulla nyt viikkoja 10+1 ja oikeestaan 4viikkoa ollu äklöolo!tosi kiva ku täällä on ihmisiä jotka on tai on ollu samassa tilanteessa jotenki välillä tuntuu et tulee hulluks ku ei osaa yhtään nauttii tästä raskaudesta..
 
Linnea-81, tilanteesi kuulostaa oikein hienolta! Liikkeitten tunteminen on jo varmasti huojentavaa. Toisaalta jokaisesta etapista seuraavaan meno on aika tuskallista. Aina on jotain vähän jännättävää. Olisiko tietämättömyys helpompaa kuten entisaikoina ennen ultria ym.?

HooWeelle ja mom81 hirveästi voimia epätietoisuuteen.

Meillä on tänään joulu!
Np-ultrassa kaikki oli paremmin kuin hyvin. Poimut 1 ja 1,3 ja kummatkin olivat kooltaan viikkoja vastaavia ja lapsivesimäärät olivat tasaantuneet. Koska edellinen ultra oli tullut Naistenklinikalle kätilölle tietoihin, hän ultrasi superhuolellisesti 50 minuuttia eikä löytänyt yhtään mitään poikkeavaa tai huolestuttavaa. Ei nähnyt mitään tarvetta lapsivesipunktioihin tms.
Nyt keskenmenoriski on enää 0,5%, joten voin nauttia olostani.

Täytyy sanoa, että hirviöjuttujen googlaaminen ja keskemenojuttujen lukeminen täytyy lopettaa nyt tähän. Olo oli viikonloppuna jo niin hirveä, että nukutuksi ei itkemiseltä saanut. Ultraan lähtiessäkin sanoi töissä sihteerille, että voi olla etten tule takaisin vaan joudun kaavintaan samantien. Niin varma olin jo sikiöiden kuolemasta.

Perjantaina kerron sitten koko porukalle töissä ja muukin ympäröivä maailma saa tietää väsymykseen asti.


juulia :wave:
 
Kylläpä täällä on monella jännät paikat! Pakko tulla aina tännekkin pinoon fiilistelemään omia n. vuoden takaisia juttuja. Meillä siis kohta 7 kk:n ikäiset kaksospojat ja kaikki meni raskauden aikana paremmin kuin olisin ikinä uskonut. Lepoa ja liikuntaa sopivasti oli mun selviytymiskeinoni. Ja vielä 6 päivää ennen kun pojat syntyi, ajoin pyörällä muutaman kilometrin. :whistle:
Itse jätin kokonaan lukematta kaikki keskosvauvaketjut ja muut riskit kaksostenodotuksesta, jotta mielenrauha säilyi edes suunnilleen. yhden kerran luin keskosketjua ja monta päivää meni tuntemuksia kuunnellen ja jokaista risausta peläten. :kieh:

Mahdottomasti voimia teille kaikille!

 
JUULIA kiva kuulla että kaikki on hyvin :) nyt vaan onnea ja voimia odotukseen!!saitko muuten tietää kumpaa sukupuolta on tulossa tai haluatteko edes tietää?millonhan sen näkee..?
olo on jotenkin tasoittunut kun oon lopettanu noitten riskien ym. palstojen googlettamisen tajusin sen olevan just syy tähän kauheaan epätietoisuuden tunteeseen,ehkä nyt on vaan parempi ku ei tiedä liikaa..
mennään päivä kerrallaan nyt vko10+3..
 
Mom81, miustakin tuntui aluksi, et koko ajan oli vaan huolissaan ja lääkärikin vielä pelotteli fetofetaalitransfuusiolla (meillä monokoriaalinen diamniaalinen raskaus eli sikiöt samassa istukassa yhteisillä suonikalvoilla, mutta omissa vesipusseissaan kumpainenkin) ja muutenkin kaikki uutta ja outoa. Mut ainakin miun kohdalla tuntuu tällä hetkellä, et pahin huoli on helpottanut ja nyt tää raskaus tuntuu oikeesti ihanalta ja ne tyypit siellä suorastaan silmissä kasvavassa vatsassa antaa rutkasti iloa jokaiseen päivään.

Tuosta sukupuolesta, myö kun ollaa juostu kahen viikon välein tuolla ultrassa, niin lääkäri vasta viime kerralla (17+3) kertoi sukupuolen, vaikka varmaan kolmella edellisellä kerralla ollaan sitä tentattu.

HooWee, miulla tehos oireettomuuteen aina pahoinvoinnin puuttumisen ääneen ihmettely: heti kun ehti huolestua ja ilmaista avokille, et onkohan kaikki kunnossa, kun ei oo paha olo, tms., niin puolen tunnin kuluessa joutu ihan varmasti juoksemaan vessaan halaamaan WC-pönttöä ;) .

Juulialle onnittelut, että kaikki on hyvin!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Linnea-81:
HooWee, miulla tehos oireettomuuteen aina pahoinvoinnin puuttumisen ääneen ihmettely: heti kun ehti huolestua ja ilmaista avokille, et onkohan kaikki kunnossa, kun ei oo paha olo, tms., niin puolen tunnin kuluessa joutu ihan varmasti juoksemaan vessaan halaamaan WC-pönttöä ;) .

Juulialle onnittelut, että kaikki on hyvin!

Heh, minulla tuntuu ällötystä lisäävän kaiken monikkokirjallisuuden ja nettisivujen selailu B)
 

Yhteistyössä