Lähtisikö opiskelemaan aikuisena toiseen ammattiin

  • Viestiketjun aloittaja Annue
  • Ensimmäinen viesti
Annue
Plussana voisi sanoa, että kenties vihdoinkin löytäisi sen "oman alansa", ja kenties olisi mahdollista saada nykyistä parempaa ja paremmin palkattua työtä.

Ja ne miinuspuolet sitten. No, se että ei oikein kiehdo ajatus joutua elämään opintotuen varassa, ja että joutuisi muuttamaan nykyisestä asunnosta johonkin parikymppisten bilettäjien sekaan soluasuntoon asumaan. Eikä se lainanottokaan pahemmin houkuta; kun ei se työnsaanti opintojen jälkeen ja aikana kuitenkaan ole mitenkään taattua ja entisenkin opintolainan takaisinmaksussa oli ihan tarpeeksi tekemistä.

(Ja säästöjä ei ole, kun ei ole koskaan ollut sellaisia tuloja, mistä olisi jäänyt rahaa yli mitään merkittävämpiä määriä.)
 
Alkuperäinen kirjoittaja viisikymppinen isoäiti;30227008:
lähdin 540 vuotiaana, ja valmistuin 52 vuotiana lähihoitajaksi, ja töitä on riittänyt
Aika vanhana siis 540v:D No joo asiaan tottakai voi aikuisena opiskella uuden ammatin.Eräs tuttuni valmistui kanssa lähihoitajaksi lähemmäs 60-vuotiaana ja sai heti ihan valituisen työpaikan.
 
"TiiTii"
Lähdin... Opiskelin uuden ammatin 42-vuotiaana oppisopimuksella. Tosi hyvä systeemi perheelliselle- vain viisi viikkoa olin pois kotoa, loput suoritin etänä, ei opintolainoja, töistä sain saman palkan kuin kollegatkin. Entisistä opinnoista ja työkokemuksesta oli hyötyä, vaikka ammatti oli uusi. Sain työpaikan ja viran kyseisestä työpaikasta heti valmistuttuani. 11 vuotta "uudessa" ammatissa,enkä vaihtaisi :) Suosittelen, jos alallesi on mahdollista oppisopimussysteemiä soveltaa.
 

Yhteistyössä