Kysymys omenahilloin teosta

  • Viestiketjun aloittaja omena
  • Ensimmäinen viesti
omena
Eli minäkin sain nyt ensimmäisen kerran kunnon omenasadon,yleensä tuo puu tekee niin vähän että on mennyt ihan syöden ne.No nyt minulla kasa omenoita ja ajattelin jos tekisin omenahilloa:)mutta kaikki ohjeet joita netistä katsoi on epätarkkoja,eli niissä kyllä on tarkat suhteet paljonko omenoita vettä ja sokeria mutta kysymys kuuluukin voiko hilloin tehdä tavalliseen sokeriin vai pitääkö olla jotain hillosokeria?
Hillot kuitenkin joudun säilömään pakastimessa kun ei kylmäkellaria ole.
 
Mä teen niin, että laitan omenalohkot kuorineen (tietty siemenkodat pois) kattilaan, ihan vähän vettä, ehkä noin pari desii 10 litran kattilaan. Sit keittää ne pehmeeks lisää tavallisen sokerin joukkoon ja soseuttaa sauvasekottimella. Ja sit hillo pakkaseen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja PikkasenPyöree:
Alkuperäinen kirjoittaja Laitat:
ihan vaan maun mukaan sokerin sen jälkeen, kun olet keittänyt ja soseuttanut omenat. Sitten rasioihin ja pakkaseen. Näin meillä.
Mä teen kans noin.
Ja tavallista sokeria olen laittanut
Kuin myös :wave:
AP!! Laita kattilan pohjalle pari desiä vettä, omput siihe, ei kärähdä heti pohjaan, ennen kun omenat alkaa soseutua.
 

Yhteistyössä