kysymys gluteenittomista jauhoista?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Kumikameli
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti

Kumikameli

Aktiivinen jäsen
10.06.2008
1 617
0
36
Toimiiko gluteenittomat jauhot samalla tavalla kuin vehnäjauho? Voinko siis korvata vehnäjauhon gluteenittomilla ihan suoraan vai pitääkö jotain huomioida?
Maistuuko leipomus erilaiselta gluteenittomista jauhoista tehtynä?

Tarkoitus on tehdä gluteeniton omenapiirakka. En ole aikaisemmin gluteenittomia jauhoja käyttänyt.
 
Kyllä gluteenittomat on eri makuisia ja eivät käyttäydy samoin kuin vehnäjauho koska niistä puuttuu sitko. (tätä "sitkoainetta" saa kaupasta erillisenä, en nyt vain saa nimeä päähän). Taikina on vetelää, kypsänä yleensä suht haperoa.
 
EI ne gluteenittomsta jauhoista tehty omenapiirakka ole eri makuista. Piirakat ovat parempia gluteenittomista jauhoista tehtyinä, tulee paljon kuohkeampi esim. suklaapiirakka. Pullataikinassa tarvitaan sitkoa, mutta ei piirakoissa. Minä kun teen gluteenittomista jauhoista piirakkaa, niin laitan saman verran kuin vehnäjauhoja.
 
Alkuperäinen kirjoittaja äippä:
EI ne gluteenittomsta jauhoista tehty omenapiirakka ole eri makuista. Piirakat ovat parempia gluteenittomista jauhoista tehtyinä, tulee paljon kuohkeampi esim. suklaapiirakka. Pullataikinassa tarvitaan sitkoa, mutta ei piirakoissa. Minä kun teen gluteenittomista jauhoista piirakkaa, niin laitan saman verran kuin vehnäjauhoja.

No ei tietty piirakois tarvikkaa mitään sitkoa. Kunhan nyt kerroin että sitä ainetta on erikseen saatavana.
 

Uusimmat

Yhteistyössä