Kuolaamisesta ihottumaa kasvoihin - miten pitäisi hoitaa?

Vauvani on nyt 3 kk, ja kuolaa ihan hirveästi. Nyrkit on koko ajan suussa, joten niillä hieroo kuolaa ympäri kasvoja. Leukaan ja poskiin on tullut aika pahat ihottumat sen takia. Toisaalta en haluaisi totuttaa ihoa mihinkään rasvoihin, mutta iho on tosi punoittava ja rohtunut, ja pahenee vain koko ajan. Varmaan siis pakko siihen jotain rasvaa alkaa laittaa. Mitä rasvaa olette käyttäneet? Rasvahan menee varmasti nyrkkien mukana sitten suuhunkin, joten pitäisi olla sellainen jonka nieleminen ei ole vaarallista. Bepanthen varmaan toimii, mutta onko joku kokeillut jotain luonnontuotetta? Esim. tuli mieleeni karitevoi, kellään kokemuksia siitä?
 
Me käytiin tytön kanssa lääkärissä leuassa olevasta ihottumasta, tyttö oli tuolloin 8kk ja ihottumaa oli ollut jo kuukauden. Lääkäri tuumasi, että kuolaamisesta (mitä tyttö ei pahemmin tehnyt) johtuvaa, ja sanoi että Essex-voide auttaa.
Haettiin sitä apteekista ja muutamassa viikossa voitelun ansiosta ihottuma katosi!
Ehkä teillekin olisi siitä apua? Meillä käytettiin (ja käytetään vieläkin) ceridalia koko kehon rasvaamiseen ja tuota rasvaa laitetaan, jos tuntuu tosi kuivalta iho.
 
Meillä on ihan sama ongelma, tyttö kanssa reilu 3kk nyt. Iho on muutenkin kuiva (liekö pakkaset ja kuiva ilma aiheuttanut) ja sitten vielä ympäri naamaa leviävä kuola. Ihottumaa meinaa pukata myös leuan alle, kun kuola jää sinne helposti ja hankautuu vaatteisiin. Olen laittanut välillä ihan vauvaöljyä (liberon) mutta paremmin on tehonnut ihan normaali Erisanin perusvoide. Sitä tuli äitiyspakkauksen mukana ja on tarkoitettu herkkäihoisille, joten eiköhän saa vauvoillekin käyttää.
Yritän laittaa rasvaa aina silloin, kun vauva vähiten hankaa kasvojaa ja näin veisi rasvaa suuhunkin. Esim. nukkumaan käydessä tai nukahtamisen jälkeen.
 

Yhteistyössä