Ne pakasteethan sen pakastimen jäähdyttää(ainakin jos pakastin on vähintään puolillaan. Aika pian käynnistyksen jälkeen voit siis laittaa ne takaisin. Ja voit laittaa joksikin aikaa täysille.
Jep, ei tuossa marttojen ohjeessakaan sanota, että pitäisi odottaa pakastimen kylmenemistä. Itse olen saattanut odottaa puolisen tuntia ennen pakastimen täyttöä, jos pakasteet ovat olleet riittävän kylmässä paikassa.
Se namiskuukkeli, jossa ne min-max lämpötilat on, ei vaikuta siihen pakastustehoon ensinnäkään, vaan siihen lämpötilaan joka siellä pakastimessa on. Jos sinulla oli se nuppi puolivälissä, niin jos käännät sen nupin sulatuksen jälkeen puoliväliin tai maksimille, ei vaikuta millään tavalla siihen miten nopeasti pakastin kylmenee, vaan miten kylmäksi se yrittää mennä ennen kuin kompressori sammuu.
Monesti suositellaankin laittamaan se säädin siihen asentoon missä se oli ja odottamaan jokin 20...30 minuuttia käynnistyksen jälkeen ja laittamaan ne tuotteet sisään. Silloin pakastin on usein jo pakkasen puolella ja tuotteet eivät sule enempää.
Sitten joissakin pakastimissa on oma tarinansa sillä "super" napilla, joka ohittaa ainakin meillä molemmissa pakastimissa lämpötilasäätimen ja tämän napin unohdin aikaisemmasta pakastimesta päälle puoleksi vuodeksi. Ihmetteltiin kesällä kun aitassa haisi aivan hiton pahalle ja sitten mies meni avaamaan pakkasen kannen. Oli kuulema lihapussit kuplineet kun oli matoja jo ollut täynnä :x Mies ihmetteli pakkasen rikkoutumista ja näytti se kuvat kun oli kompressorin saumat auenneet ja johdot palaneet. Ja sitten kyseli siitä super napista..
Ja yleensähän tuota super/max toimintoa käytetään kun yritetään pakastaa esim pakastearkullinen lihaa (tai anoppi ) mahdollisimman nopeasti.