Oli säännölliset ruoka-ajat. Ruoka oli peruskotiruokaa, mutta monipuolista. Äiti teki kaiken itse, usein oli jauhelihasta jotain, esim. kastiketta, pihvejä, lihapullia, makaronilaatikkoa tms. Mutta syötiin myös ns. lasten inhokkeja, kuten maksakastiketta, kaaliruokia. Aina oli salaattia ja välipalaksi äiti laittoi aina esim. pilkottuja vihanneksia, vispipuuroa, omatekemiä sämpylöitä, joita syötiin sit koulun jälkeen.
Tein itsekin ruokaa aika pienenä, kun oli harrastuksia, joita ennen piti ehtiä syödä ennen kuin äiti tuli töistä. Muistan tehneeni itse 3-4-luokkalaisena munakasta itselleni.
Sokeria syötiin vähän. Karkkipäivä oli kerran viikossa ja vaikka äiti leipoikin usein, oli leivonnaiset vähärasvaisia ja -sokerisia (ei aina kovin hyviä...). Marjoja kerättiin ja omassa puutarhassa oli viinimarjoja, omenoita ym., mitä syötiin.
Sunnuntaisin syötiin aina "pitkän kaavan kautta", eli oli alkuruoka, pääruoka, juustot ja jälkkäri. Viiniä vanhemmat joi myös ruoan kanssa. Opeteltiin myös hyviä pöytätapoja, esim. oikean ruokailuvälineen valitsemista ja vähän hienompiakin herkkuja, kuten rapuja. Aina kuunneltiin klassista musiikkia ruoan kanssa jne. Ja mun vanhemmat ei todellakaan ole mitään snobeja, vaan ihan normaalia sivistynyttä keskiluokkaa yliopistotutkintoineen.
Pöytätapojen oppimisesta on ollut kyllä paljon hyötyä esim. nykyisessä työssäni, jossa olen joutunut hienoihinkin edustustilaisuuksiin ja illallisiin sekä perehtymään mm. suomenruotsalaisiin tapoihin. Olen osannut nuoresta iästä huolimatta käyttäytyä ja syödä oikeaoppisesti ja mitä tärkeintä, en ole tuntenut itseäni noloksi ta pelännyt näitä tilanteita.