Kumpi on vaarallisempi? Koira lapselle vai lapsi koiralle?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
eek
Joku nainen kysyi puistossa, saisiko hänen lapsensa rapsuttaa meidän koiraa. Annoin luvan, meillä on todella lapsirakas koira, joka menee aina istumaan tai makaamaan, jos pieni lapsi lähestyy ja on mielellään paijattavana. Neuvoin, että koira pitää siitä kun sitä rapsutetaan kevyesti leuan alta. Lapsi rapsutti koiraa ensin nätisti ja rupesi sitten tökkimään koiraa silmiin. Kutsuin koiran pois koska lapsen äiti vain kikatteli ja ihasteli että onpa hyväluontoinen koira, minkä rotuinen se on, mekin ollaan hankkimassa koiraa, tämähän onkin hyvä rotu kun se ei välitä vaikka sitä rääkätään! :O
 
Kyllä oon sitä mieltä, että (suurin) osa koiran tekemistä puraisuista ja näykkäisyistä johtuu lapsesta, joka käsittelee tai jonka annetaan käsitellä koiraa väärin. Joko vahingossa tai tietoisesti.
Vanhempien vastuu on valvoa koiraa ja lasta jotka ovat samassa tilassa keskenään. Usein kuulee sanottavan että :eeeeei meidän kultamussukoira tee mitään meitin certtujuccelille... se on niin kiltti että antaa lapsen vetää vaikka korvasta... Onko se oikein, että koiraa saa vetää korvasta??? Vain siksi, että se ei suutu? Onkohan se koirasta loppujen lopuksi mukavaa? Entäs sitten kun tulee se hetki, jolloin koira on ärtynyt, syystä tai toisesta, ainahan koiran ärtymystä (esim. kivusta johtuvaa) ei huomaa ja koira käydä räsähtääkin lapsen päälle ja puraisee... Jep, se on koira piikille, kun ihan yhtäkkiä lapsen kimppuun käy kun ei ole koskaan ennen tehnyt näin ja nyt sitten kävi ihan yhtäkkiä... lässynlässynlää!
Ja kyllä, perheessämme on koira. Aikaisemmin Sileäkarvainen noutaja ja nyt Cane Corso. Kummankaan aikana ei ole tullut mieleenkään jättää koiraa ja lapsia valvomatta. Ensinnäkin molempien koirien tassut ovat jo sitä luokkaa, että saavat aikaan 'ropsaisulla' mukavan jäljen lapsen(kin) ihoon. Saatikka, että kokonsa puolesta jos leikkiessä päälle kellahtaa niin aivan varmasti lasta sattuu, puhumattakaan siitä, että molemmat koirat osaavat tarvittaessa tai kokiessaan olonsa epämukavaksi ja uhatuksi voivat purra. Kyllä, sen osaa tehdä koira kuin koira, tilanteessa kuin tilanteessa.
Mutta, eiköhän tässä tullu mun pointti selville tähän asiaan...
 
  • Tykkää
Reactions: moekoe
rgd
meillä ainakin lapsi on koiralle vaarallisempi. 2v tyttö kiipeää koiran (sileäkarvainen noutaja) selkään. Koirahan on kiltti kun mikä ja jatkaa uniaan tästä huolimatta mutta aina siis kielletään heti kun nähdään tytön näin tekevän.Pahus kun ei oo silmiä selässä ja lisäparia käsiä..
 
Joo eihän meitinkään sileäkarvanen noutaja välittäny vaikka yritti kiivetä selkään ratsastamaan tai sitten könytä päällä ku koira makas, mutta kun niin ei vaan saa tehdä. Siitä otettiin justiinsa pois. Ja kun ei läapsi välttämättä tajua, että kaikkien koirien kanssa ei voikaan samalla tavalla tehdä.
 
kfkfkf
Koira harvemmin puree ihan muutenvaan. Lapsi taas harvemmin satuttaa koiraa syystä.

Eli kyllä mä sanoisin, että lapsi on koiralle vaarallisempi. Koira kestää rääkkäämistäkin satuttamatta. Lapsi taas voi satuttaa ihan muutenvaan
 
  • Tykkää
Reactions: HeavyMetalMama-77
kfkfkf
Koira on lapselle vaarallisempi, jopa hengenvaarallinen.

Lapsi on koiralle ilkeämpi, jopa todella ilkeä, ja parhaimmassa tapauksessa saattaa itsensä täten hengenvaaraan.
Tää on myös totta, vaikka olis kuinka kiltti koira tahansa, sillä voi napsahtaa päässä ja puree lasta ja lapsi voi jopa kuolla, harva lapsi kuitenkaan pystyy koiraa tappamaan.

Eli omaan vastaukseenikin lisäisin, että lapsi on koiralle ilkeämpi :) Ehkä kuitenkin se koira on vaarallisempi
 
  • Tykkää
Reactions: HeavyMetalMama-77
....
Lapsi tai ihminen yleensä on koiralle ja muillekin eläimille vaarallinen. Ihminen satuttaa muita huvikseen tai silkkaa ilkeyttään.

Koira tai vaikka kissakin joutuu huonompaan valoon jos puree tai kynsii lasta, vaikka se olisikin itsepuolustusta.
 
  • Tykkää
Reactions: HeavyMetalMama-77
....
Tää on myös totta, vaikka olis kuinka kiltti koira tahansa, sillä voi napsahtaa päässä ja puree lasta ja lapsi voi jopa kuolla, harva lapsi kuitenkaan pystyy koiraa tappamaan.

Eli omaan vastaukseenikin lisäisin, että lapsi on koiralle ilkeämpi :) Ehkä kuitenkin se koira on vaarallisempi
Tää nyt riippuu ihan koirasta. Lapselle ei ole minkäänlainen ongelma saada chihuahuaa hengiltä, toisinpäin on vähän epätodennäköisempää.
 
"koiramamma"
Koira ei ole lapsen lelu! ja se on tehtävä lapselle selväksi tai jos on niin nuori ettei ymmärrä puhetta niin sitten on katsottava lapsen perään ettei pääse kiusaamaan koiraa tai muitakaan eläimiä.
Varsinkin jos menee lapsen/lapsien kanssa kylään jossa on eläimiä niin olisi hyvä sanoa lapsille ettei kylässä saa huutaa, hyppiä ja juosta koska eläimet pelkää jos eivät ole sellaiseen tottuneet...
peloissaan oleva tai kipua tunteva eläin puolustautuu herkästi ja mikä on eläimen konsti puolustautua...
murahdus/sähähdys, hampaat tai kynnet.
koiran voi komentaa omaan paikkaan siksi aikaa kun lapsia on kylässä mutta lapselle on tehtävä selväksi että koiran on annettava olla rauhassa
 
  • Tykkää
Reactions: HeavyMetalMama-77

Yhteistyössä