kumisaappaista

  • Viestiketjun aloittaja Anukka
  • Ensimmäinen viesti
Anukka

Hei

Voisiko joku jo kokemusta omaava kertoa pärjääkö talvella tavallisilla kumppareilla vai onko ehdottomasti oltava talveksi omat saappaat joissa karvavuori? Jos laittaisi vain pojalliset ja villasukat tavallisiin saappaisiin?
 
Sarita-80
No meillä ei ainakaan ole ollut talveksi erillisiä kumisaappaita, villasukat vaan lisänä.
Harvemmin talvella onkaan niin vetisiä kelejä että kummareita tarvisi, lämpöiset talvikengät on ollut lähinnä käytössä.
 
Ei tarttee erillisiä, villasukkaa sen verran ja pohjallista että tarkenee! Ja eipä sitä kovilla pakkasilla kumppareita tartteekaan, sitäpaitsi jos muksullas on talvikenkinä goretex kengät niin nehän pitää vettä, joten kumppareita ei tarvita! :)
 
yxz
Pärjää kyllä tavallisilla kumppareilla, kunhan ovat tarpeeksi isot, että villasukka mahtuu hyvin. Siis silloin, kun on sellainen keli, että kumisaappaita todella tarvitsee. Gore-texit ovat todella kätevät, ei tarvitse ennustella säitä aamulla, kun päivän mittaan on suurimmillaan muuttunut 20 astetta.
 
Meillä on ollut yhdet vuorelliset kumpparit, mutta niissä on se huono puoli, että jos ne kastuvat sisältä, niitä ei saa heti kuivaksi.

Joko saapas hörppäsi vettä leikeissä tai lapsen jalka hikoili saappaissa, päiväkodissa saappaat olivat kuivauskaapissa miedolla lämmöllä, kotona laitoin niihin sanomalehtimyttyröitä ja kun ne kastuivat, vaihdoin uudet jne. Aamulla kun lapsi meni päiväkotiin, saappaat saattoivat silti olla kärjestä märät. Testasin yllä altaassa, olisiko saappaissa reikä, mutta ehjät olivat.

 
mami32
Meillä lapsilla on molemmat saappaat,itse tykkään ensilumilla ja keväisin kun lumet sulavat käyttää vuorellisia saappaita lapsilla kun se kuran ja lumen sekoitus sotkee talvisaappaat aika helposti.. Ja kun tuohon pöperöön on suola lisätty.. Ja kun pk:ssa kiireissään lapset pukevat niin ei tarvi ajatella unohtuuko villasukka kun vuori kuitenkin jonkun verran lämmittää..
 

Yhteistyössä