Kuljetuskysymys

  • Viestiketjun aloittaja Ikäeroa 1v8kk
  • Ensimmäinen viesti
Ikäeroa 1v8kk
Hei!

Meille olisi toinen lapsi tulossa, jos kaikki menee hyvin loppuun asti ja ikäeroa siis 1v8kk. Sellaista aloin tässä pohtia, että mitenkäs olette tämänikäisten lasten kanssa järjestäneet "logistiikkaongelmat". Siis millainen vaunu/kärrysysteemi?

Taapero ei kyllä vielä jaksa kävellä esim. kauppamatkoja kokonaan itse ja kaikkien kannalta parasta olisi jos hänet saisi tarpeen tullen sidottua kiinni omiin rattaisiinsa :whistle: Siis kaksosrattaat? Seisomalauta vaunuihin? Vai miten?
 
Aivan samaa pohdin! Ikäeroa tulee 1v5kk. En millään haluaisi tuplarattaita kun ovat niin hankalan isot, liikutaan paljon yleisillä kun ei ole omaa autoa ja lähialepaan ei edes mahdu portista sisälle tuplilla!
Ajattelin seisomalautaa tai sisaristuinta. Sisaristuin taas saattaa kuulemma olla kiikkerä ja seisomalauta tiellä kun työntää vaunuja.. Saas nähdä sitten, varmaan tuo lauta ostetaan ja yritetään kärvistellä sen kanssa :)
 
Meillä oli Oran kapeat tuplat, mahduttiin joka paikkaan. Ja tuplia on myös peräkkäin istuttavia. Omassa tapauksessa sisaristuin ei oikein toiminut, vaikeaa on työntää, kun isompi painaa vaunuja takakenoon, ja laudan kanssa myös hankalaa. Ehdottomasti siis suosittelen tuplia, markkinoilta löytyy eri levyisiä. Logistisesti on helpompaa, kun molemmat on vierekkäin, eikä tarvitse kuikuilla vauvaa isomman takaa.
 
Meillä ikäeroa on 1v 9kk ja seisomalaudalla pärjättiin oikein hyvin. Isompi oli niin reipas ja halusi muutoinkin koko ajan kävellä. Tuplat oli myös, mutta niitä käytettiin kerran tai kaksi. Olivat siis aivan turhat.

Tarve riippuu varmaankin myös siitä missä asuu ja miten liikkuu. Me asuimme tuolloin Helsingissä, melkein keskustassa ja ratikka ja bussit meni melkein kotiovelta jos oikein pitkälle haluttiin. Muutoin kaupat ja leikkipuistot jne. olivat aika lähellä ja tyttö jaksoi kävellä hyvin.
 
Kokemuksesta voin sanoa että peräkkäin istuttavilla tuplilla on todella hankala liikkua busseissa ja ratikassa. Kokeiltiin myös vierekkäin istuttavia tuplia ja olivat kyllä aika hankalat meidän käyttöön, liikutaan paljon kaupungilla ja läheskään jokapaikassa ei niiden kanssa mahtunut menemään. Nyt siis jo luovuttu tuplista ja neiti kävelee ja seisomalauta on aina varmuuden vuoksi mukana.
Tuplat ovat varmasti hyvät jos lenkkeilette paljon ja puistorattaina toimivat mainiosti.
 

Yhteistyössä