Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Aihe vapaa
Kukaan maistanut nyhtökauraa jo?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="vierailija, post: 31302834"]</p><p>Vähän kummalista että sä puhut maailmanlaajuisesta. Pitäähän se varmaan kuljettaa ja se ei sillon ekologista ole. jos se pysyy vaan suomessa niin sitten se on ja niin mä luulen että se pysyykin kun ei tota kukaan osta. Kauhee kohu mut tuote ei mikään ihmeelllinen ja hinta järkyttävä. Mä ihmettelen myös että miten kaurasta ja pavuista saa 30 prosenttia proteeinia. Vaikka ne laskis yhteen laskimella niin ei tuu lähellekään ainakaan finelin mukaan. Toihan on pakosti geeniruokaa. Tää reetta kivelä on elintarvikekemisti.</p><p></p><p></p><p>Elintarvikekemistit työskentelevät tuotesuunnittelun, laadunvarmistuksen ja valvonnan tehtävissä elintarvikealalla. Tehtävänä voi olla myös tutkimus tai markkinointi. Työpaikkoja on esimerkiksi elintarviketeollisuudessa, tutkimus- ja valvontalaboratorioissa sekä elintarvikealan oppilaitoksissa. Työssä tarvitaan mm. elintarvikkeiden ainesosien tuntemusta ja alan tutkimusmenetelmien hallintaa sekä vastuullisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja ryhmätyöhön.</p><p></p><p>Työtehtävät</p><p>Elintarvikekemisti on elintarviketieteilijä, joka voi työskennellä tuotesuunnittelun tehtävissä elintarviketeollisuudessa, valvontatehtävissä elintarvike-, maatalous- ja ympäristöalojen laboratorioissa, tutkijana tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa tai opettajana elintarvikealan oppilaitoksissa.</p><p></p><p>Elintarvikekemia liittyy ravinnossa esiintyvien aineiden ja kemiallisten yhdisteiden rakenteisiin, ominaisuuksiin ja reaktioihin. Näiden merkitystä tutkitaan myös elintarvikkeiden laadun varmistamiseksi ja elintarviketurvallisuuden kannalta. Elintarvikekemiassa kehitetään myös alan tutkimusmenetelmiä.</p><p></p><p>Elintarviketeollisuudessa työtehtäviä ovat tuotesuunnittelu ja laadunvarmistus. Tuotesuunnittelussa on huomioitava monenlaisia tekijöitä. Ruoan tulee olla laadultaan hyvää, terveellistä ja turvallista. Työssä on huomioitava myös valmistettavuuteen, säilyvyyteen ja kustannuksiin liittyviä tekijöitä.</p><p></p><p>Elintarviketeollisuuden laadunvarmistuksessa huolehditaan erilaisin laboratoriotutkimuksin ja testein siitä, että elintarvikkeiden koostumus on halutunlainen ja asetetut laatuvaatimukset täyttyvät. Raaka-aineiden ja elintarvikkeiden laatua valvotaan eri valmistusvaiheissa, samoin kuumennus-, jäähdytys- ja säilytyslämpötiloja sekä tuotannossa käytettävien koneiden, laitteiden, työvälineiden ja tilojen puhtautta.</p><p></p><p>Elintarvikealan, maatalousalan ja ympäristöalan tutkimus- ja valvontalaboratorioissa työt liittyvät analytiikkaan, valvontaan ja riskinarviointiin. Työ on erilaisten näytteiden analysointia, joka kohdistuu elintarvikkeisiin, rehuihin, siemeniin, lannoitteisiin ja myös eläintauteihin, mikä tähtää laadun, terveellisyyden ja turvallisuuden varmistamiseen sekä koko elintarvikeketjun turvallisuuden valvontaan ja parantamiseen.</p><p></p><p>Valvontatehtävissä voidaan toimia myös esimerkiksi kunnan elintarvike- tai terveystarkastajana. Tehtäviin voi kuulua mm. elintarviketeollisuuden yritysten, kauppojen, ravintoloiden jne. omavalvonnan valvomista, tarkastuskäyntejä ja näytteenottoa.</p><p></p><p>Tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa tehdään elintarvikealan tutkimusta, joka kohdistuu esimerkiksi elintarvikkeiden rasvoihin, proteiineihin, hiilihydraatteihin, vitamiineihin, kivennäis- ja hivenaineisiin ja antioksidantteihin. Tutkimus voi kohdistua myös elintarvikkeen sisältämiin mahdollisin haitallisiin aineisiin.</p><p></p><p>Tutkimus voi liittyä myös siihen, miten elintarvikkeet valmistetaan raaka-aineista, ruoan laatuun, hyvään ravitsemukseen, funktionaalisiin elintarvikkeisiin, biotekniikkaan, mikrobien hyötykäyttöön, mikrobiologiseen turvallisuuteen, viruksiin ja bakteereihin, eläin- ja kasvitauteihin, allergeeneihin, tuotannossa käytettävien antibioottien vaikutuksiin ja kemialliseen elintarviketurvallisuuteen kuten lisäaineisiin.</p><p></p><p>Työhön voi liittyä myös tietopalvelutehtäviä, joissa annetaan neuvontaa. Opetustehtävissä työskennellään elintarvikealan koulutusta antavissa oppilaitoksissa toisen asteen ammatillisista oppilaitoksista yliopistoihin. Hallintotehtävissä työskennellään esimerkiksi elintarvikealan ja elintarviketurvallisuuden säädösten ja ohjeiden suunnittelun ja kehittämisen parissa.</p><p></p><p>Tutkimustyötä tehdään laboratorioissa käyttäen apuna erilaisia analysoinnissa tarvittavia välineitä, laitteita ja tietotekniikkaa. Toimistossa laaditaan raportteja. Ammattiin kuuluu sekä itsenäistä työskentelyä että ryhmätyötä ja palavereja. Yhteistyötä tehdään mm. muiden tutkijoiden, tuotannon ja alkutuottajien ja viranomaisten kanssa. Työ on yleensä päivätyötä. Työhön voi kuulua matkustamista esimerkiksi konferenssien vuoksi.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="vierailija, post: 31302834"] Vähän kummalista että sä puhut maailmanlaajuisesta. Pitäähän se varmaan kuljettaa ja se ei sillon ekologista ole. jos se pysyy vaan suomessa niin sitten se on ja niin mä luulen että se pysyykin kun ei tota kukaan osta. Kauhee kohu mut tuote ei mikään ihmeelllinen ja hinta järkyttävä. Mä ihmettelen myös että miten kaurasta ja pavuista saa 30 prosenttia proteeinia. Vaikka ne laskis yhteen laskimella niin ei tuu lähellekään ainakaan finelin mukaan. Toihan on pakosti geeniruokaa. Tää reetta kivelä on elintarvikekemisti. Elintarvikekemistit työskentelevät tuotesuunnittelun, laadunvarmistuksen ja valvonnan tehtävissä elintarvikealalla. Tehtävänä voi olla myös tutkimus tai markkinointi. Työpaikkoja on esimerkiksi elintarviketeollisuudessa, tutkimus- ja valvontalaboratorioissa sekä elintarvikealan oppilaitoksissa. Työssä tarvitaan mm. elintarvikkeiden ainesosien tuntemusta ja alan tutkimusmenetelmien hallintaa sekä vastuullisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja ryhmätyöhön. Työtehtävät Elintarvikekemisti on elintarviketieteilijä, joka voi työskennellä tuotesuunnittelun tehtävissä elintarviketeollisuudessa, valvontatehtävissä elintarvike-, maatalous- ja ympäristöalojen laboratorioissa, tutkijana tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa tai opettajana elintarvikealan oppilaitoksissa. Elintarvikekemia liittyy ravinnossa esiintyvien aineiden ja kemiallisten yhdisteiden rakenteisiin, ominaisuuksiin ja reaktioihin. Näiden merkitystä tutkitaan myös elintarvikkeiden laadun varmistamiseksi ja elintarviketurvallisuuden kannalta. Elintarvikekemiassa kehitetään myös alan tutkimusmenetelmiä. Elintarviketeollisuudessa työtehtäviä ovat tuotesuunnittelu ja laadunvarmistus. Tuotesuunnittelussa on huomioitava monenlaisia tekijöitä. Ruoan tulee olla laadultaan hyvää, terveellistä ja turvallista. Työssä on huomioitava myös valmistettavuuteen, säilyvyyteen ja kustannuksiin liittyviä tekijöitä. Elintarviketeollisuuden laadunvarmistuksessa huolehditaan erilaisin laboratoriotutkimuksin ja testein siitä, että elintarvikkeiden koostumus on halutunlainen ja asetetut laatuvaatimukset täyttyvät. Raaka-aineiden ja elintarvikkeiden laatua valvotaan eri valmistusvaiheissa, samoin kuumennus-, jäähdytys- ja säilytyslämpötiloja sekä tuotannossa käytettävien koneiden, laitteiden, työvälineiden ja tilojen puhtautta. Elintarvikealan, maatalousalan ja ympäristöalan tutkimus- ja valvontalaboratorioissa työt liittyvät analytiikkaan, valvontaan ja riskinarviointiin. Työ on erilaisten näytteiden analysointia, joka kohdistuu elintarvikkeisiin, rehuihin, siemeniin, lannoitteisiin ja myös eläintauteihin, mikä tähtää laadun, terveellisyyden ja turvallisuuden varmistamiseen sekä koko elintarvikeketjun turvallisuuden valvontaan ja parantamiseen. Valvontatehtävissä voidaan toimia myös esimerkiksi kunnan elintarvike- tai terveystarkastajana. Tehtäviin voi kuulua mm. elintarviketeollisuuden yritysten, kauppojen, ravintoloiden jne. omavalvonnan valvomista, tarkastuskäyntejä ja näytteenottoa. Tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa tehdään elintarvikealan tutkimusta, joka kohdistuu esimerkiksi elintarvikkeiden rasvoihin, proteiineihin, hiilihydraatteihin, vitamiineihin, kivennäis- ja hivenaineisiin ja antioksidantteihin. Tutkimus voi kohdistua myös elintarvikkeen sisältämiin mahdollisin haitallisiin aineisiin. Tutkimus voi liittyä myös siihen, miten elintarvikkeet valmistetaan raaka-aineista, ruoan laatuun, hyvään ravitsemukseen, funktionaalisiin elintarvikkeisiin, biotekniikkaan, mikrobien hyötykäyttöön, mikrobiologiseen turvallisuuteen, viruksiin ja bakteereihin, eläin- ja kasvitauteihin, allergeeneihin, tuotannossa käytettävien antibioottien vaikutuksiin ja kemialliseen elintarviketurvallisuuteen kuten lisäaineisiin. Työhön voi liittyä myös tietopalvelutehtäviä, joissa annetaan neuvontaa. Opetustehtävissä työskennellään elintarvikealan koulutusta antavissa oppilaitoksissa toisen asteen ammatillisista oppilaitoksista yliopistoihin. Hallintotehtävissä työskennellään esimerkiksi elintarvikealan ja elintarviketurvallisuuden säädösten ja ohjeiden suunnittelun ja kehittämisen parissa. Tutkimustyötä tehdään laboratorioissa käyttäen apuna erilaisia analysoinnissa tarvittavia välineitä, laitteita ja tietotekniikkaa. Toimistossa laaditaan raportteja. Ammattiin kuuluu sekä itsenäistä työskentelyä että ryhmätyötä ja palavereja. Yhteistyötä tehdään mm. muiden tutkijoiden, tuotannon ja alkutuottajien ja viranomaisten kanssa. Työ on yleensä päivätyötä. Työhön voi kuulua matkustamista esimerkiksi konferenssien vuoksi. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa ISÄ?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen vaihtoehtobudjetti on höttöä täynnä
1 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Relaatio 1071
37 min sitten
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
3.
"Massiivisia vihreän vedyn hankkeita perutaan nyt urakalla Euroopassa – ”Vähäarvoista”"
Tänään 09:12
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Näin kostat turhautuneisuutesi
Tänään 05:55
vierailija
6 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Oranssit päivät
Eilen 22:38
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Naton korkein sotilasjohtaja: Meidän on iskettävä ensin
Eilen 21:54
vierailija
13 Viestiä
Aihe vapaa
7.
"Erikoissyyttäjä: Donald Trumpin syytteet Capitol-kukkulan tapahtumista hylättävä"
Eilen 21:53
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
8.
"Kristillisten Mia Puolimatka siirtyy perussuomalaisiin: ”Pitkään kypsynyt ratkaisu oli helppo tehdä”"
Eilen 21:50
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Suomessako ei korruptiota? Opetushallitus tilaa kieltenopetusta käsittelevän selvityksen RKP-taustaiselta ajatushautomolta, ja yllätys yllätys...
Started by vierailija
Sunnuntai klo 23:37
Luettu: 553
Aihe vapaa
2.
"Helsinkiläinen koulu jakoi äidinkielen tunnilla härskin seksikirjan oppilaille luettavaksi – ”Hinkkausseksiä”, ”Kuinka k****n saa syvälle suuhun”"
Started by vierailija
Eilen 15:28
Luettu: 549
Aihe vapaa
3.
Kauppalehti: Pääkirjoitus - OrpoPurran arvonlisäverojen nosto on osoittautumassa virheeksi
Started by vierailija
Sunnuntai klo 22:58
Luettu: 451
Aihe vapaa
4.
Miksi Euroopan pitäisi rahoittaa Ukrainan sotimista?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 10:16
Luettu: 342
Aihe vapaa
5.
Ärsyttää naapurien välinpitämättömyys
Started by viisikymppinen isoäiti
Eilen 09:55
Luettu: 336
Aihe vapaa
6.
Yhteys poliisiin tai lääkärille? Sillä vastuunkantajana on ikävä tehtävä: Tuntemani iäkäs autoilija on vaaraksi liikenteessä itselle ja monille muille
Started by vierailija
Sunnuntai klo 20:25
Luettu: 307
Aihe vapaa
7.
”Ilkeät kielet kertovat, ettei Sanna Marin muun muassa tervehtinyt loppuaikoinaan kollegoitaan eduskunnassa.” -No nehän on rehellisiä, ei ilkeitä!
Started by vierailija
Eilen 11:57
Luettu: 297
Aihe vapaa
8.
300 000 työtöntä onkin ammattiyhdistysten aikaansaannosta...
Started by vierailija
Sunnuntai klo 23:13
Luettu: 251
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Millaista seksivalistusta saitte koulussa?
Latest: Rätti Väsynyt
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
K/B-komposti
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
3.
Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen vaihtoehtobudjetti on höttöä täynnä
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
4.
K/B-komposti 2.0
Latest: vierailija
2 min sitten
Aihe vapaa
5.
Relaatio 1071
Latest: vierailija
2 min sitten
Aihe vapaa
6.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
16 min sitten
Aihe vapaa
7.
Heinäkuiset 2025🌼
Latest: kolmattakertaa
18 min sitten
Lapsen saaminen
8.
Sattuuko hampaan poisto?
Latest: vierailija
19 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Aihe vapaa
Kukaan maistanut nyhtökauraa jo?
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu