Kuka ymmärtää mitä tämä tarkoittaa ? on suomea ja vain yksi lause

vierailija
Kiitos mutta mä en ymmärrä vieläkään. Näin tälläisen myynti-ilmoituksen ja kohde oli ihan täydellinen mutta tuo teksti on outo. joudunko maksamaan jotain extra juttuja? onko nykyinen omistaja jostain velkaa ja ne velat siirtyy ostajalle?
 
vierailija
1.) Selvitä asia vielä pankin ja välittäjän kanssa, jos alat kauppoja hieromaan.

2.) Tuo tarkoittaa sitä, että kiinteistö toimii lainan vakuutena tai kiinteistölle on haettu lainalupaus ja sitä on vielä korotettu myöhemmin kun kiinteistön arvo on noussut (tai muuten vaan). Eli kiinteistö on kahden lainan vakuutena, mutta niitä lainoja ei ole koskaan nostettu tai ne on maksettu tai maksetaan kaupan yhteydessä pois eli mitään lainaa ei ole olemassa. Sen takia panttikirjat luovutetaan lainoittamattomina.

Sana rasite hämää kun sitä voisi kuvitella haitallisena asiana, mutta se on vain lakitekninen termi. Esim. tontille vievä tiekin on "rasite", vaikka se onkin vain tie ja itse asiassa voi olla ihan hyväkin asia kun sitä pitkin pääsee liikkumaan.

Ostajalle tuo panttaus tuo lisätietoa siitä, että pankki pitää kiinteistöä ainakin jonkin arvoisena ja sitä voi käyttää lainan vakuutena kun sille on kiinnitys myönnetty. Eli siitä on oikeastaan hyötyä mitä korkeammalla hinnalla kiinteistö on kiinnitetty koska se kertoo siitä minkä arvoisena pankki sitä pitää. Pientä kesämökkiä ei suostuta kiinnittämään puolen miljoonan hinnasta.

Asia selviää kyllä sitten kun alat omaa lainaa neuvotella pankin kanssa, mutta tiivistettynä se siitä tarkoittaa vain sitä, että edellinen omistaja on aikanaan ottanut lainan, jonka vakuutena osin tai kokonaan on tuo kiinteistö ollut ja kun sinä ostat sen, edellisen omistajan laina maksetaan pois ja sen lainan panttikirjat siirtyvät sinulle, jos maksat käteisellä, tai pankillesi, jos otat sieltä lainaa.
 
vierailija
Kiva kun sait selventävän vastauksen #4:lta. Aikoinaan kesämökkikauppa kariutui hämäräperäisten panttien takia. Puolisoni kysyi silloin ajoissa neuvoa asiantuntijoilta. Usein mietin olisiko mökin osto ollut muuten hyvä idea.
 

Yhteistyössä