Kuka vastaa huoltokorruption seurauksista?

Vaasan kaupunginhallitus ja johtavat virkamiehet, mm. kaupunginjohtaja Markku Lumio, ovat nyt peittelemässä vakavaa asiaa käyttämällä hyvä sisko ja veli -verkostoaan ja pyrkivät näin eroon perheellemme ja erityisesti tyttärelleni aiheuttamistaan vahingoista. Vaasassa sosiaaliviranomaiset ovat rikkoneet Suomen lakia, perus- ja ihmisoikeuksia peittämällä tyttäreni pahoinpitelyä tämän äidin ja äidin sukulaisten toimesta ja edesauttamalla äitiä kaappaamaan lapseni. Näin on puolueellisesti autettu äitiä, joka on tunnustanut itsekin käyttäneensä väkivaltaa tyttäreemme. Sosiaaliviranomaiset ottivat oikeudelle kuuluvat asiat itselleen ja kehnosti hoidetun huoltajuusselvityksen seuraukset ovat vakavat. Suurimpana kärsijänä on itse lastensuojelun kohde, tyttäreni, joka joutui lapsikaappauksen uhriksi. Kaupungin virkamiesten muodostama suhdeverkosto takaa sen, ettei kenenkään tarvitse ottaa vastuuta tapahtuneesta. Katson perheeni olevan huoltokorruption uhri.

Tyttäreni yli vuoden kestänyt kaappaus ja vapaudenriisto ovat aiheuttaneet suurta vahinkoa ja henkistä kärsimystä hänelle ja minulle. Tyttäreni koulunkäynti keskeytyi yli vuodeksi ja hän on kaappausaikana yksin joutunut käsittelemään eroa isästään. Kansainvälisessä keskustelussa lapsikaappauksen seurauksiin on liitetty erilaisia vahingollisia vaikutuksia, kuten lapsen masennus, yhteisyyden menetys, tasapainoisuuden ja turvallisuuden sekä luottamuksen menetys, kohtuuton pelokkuus jopa tavallisissa tilanteissa, yksinäisyys, suuttumus, avuttomuus, identiteetin muodostumisen hajoaminen ja hylkäämisen pelko. Ne aktualisoituvat tilanteissa, joissa lapsi viedään yllättäen ulkomaille ja eristetään tutusta ja turvallisesta kasvuympäristöstä ja läheisistä ihmisistä, kuten tyttärelleni on tapahtunut.

Tyttäreni oli eristettynä isästään, kavereistaan ja sosiaalisesta ympäristöstään. Tällaisessa tilanteessa lapsi kärsii, hän traumatisoituu. Pitkään kaapatuilla lapsilla post-traumaattinen stressi ja traumatilat muuttuvat pysyviksi, usein puhjeten myöhemmin aikuisiässä. Kun lapsi eristetään toisesta vanhemmastaan ja yhteydenpito estetään, niin kaapattu lapsi on hämmentynyt ja ahdistunut. Hän kärsii. Hänen itsetuntonsa heikkenee ja hän joutuu hyvin varhain ottamaan vastuun itsestään. Kaapatut lapset menettävät liian aikaisin lapsuutensa ja luottamuksensa aikuisiin. Palautetuilla lapsilla esiintyy häiriökäyttäytymistä, sopeutumisvaikeuksia, pelkoja ja post-traumaattisia stressioireita. Lievimmissäkin ja suhteellisen pikaisissa palautustilanteissa, lapsi on voinut unohtaa täysin entisen kotimaan kielen, mikä aiheuttaa ärtymystä ja hermostuneisuutta, koska kaverit ja sukulaiset eivät osaa uutta, opittua kieltä. Lapset ovat muuttuneet rauhattomiksi ja levottomiksi. Lapsen kaappaaminen on lapselle vahingollista, ja lapset kärsivät lapsikaappauksista.

Valitettavasti perheeni kohtaama epäoikeudenmukaisuus viranomaisten puolelta ei ole vain yksittäinen poikkeustapaus Vaasassa. Viranomaisten vaakakupissa liikutaan ääripäästä toiseen ja tasapainon löytäminen huoltajuusasioissa näyttää olevan vaikeaa. Minulle tulee koko ajan kirjeitä ja puheluita, joissa isoäidit ja isät kiittävät, kun olen tuonut sosiaaliviranomaisten epärehellisyyttä esille. Eräässä tapauksessa 4,5 vuoden taistelun jälkeen Hilkka Sundqvist yllättäen päätti, että erään isoäidin poika on nyt lähihuoltaja. Ennen päätöstä lapsi ehti kuitenkin sairastua äidin toimesta. Lisäksi saan äideiltä kirjeitä, joissa lukee, että sosiaaliviranomaiset ovat kääntyneet isien puolelle pelastaakseen asemansa. Tähän voi viitata myös se, että Länsi-Suomen lääninhallituksen vastaanottamista 11 kantelusta kuudessa tapauksessa kantelija oli äiti ja viidessä kantelija oli isä. Tämän minulle kertoi LSLH:n sosiaalitarkastaja Lea Liukku, jonka tapasin heinäkuussa 2007. Liukun mukaan kantelujen lukumäärä on kasvanut ja heitä huolestuttaa.

Lisää luettavaa aiheeseen liittyen http://www.syrjityt.fi -sivulta.
 
Äiti kiristää isää lasten tapaamisilla uhaten. Kun tuli eteen asia, missä ei isä voinut joustaa (isästä riippumattomista syistä) äiti esti tapaamiset ja veti asian käräjille.

Sosiaaliviranomaiset uskovat mennen tullen äidin ihmeellistäkin ihmeellisemmät tarinat (tiivistettynä: isä alkoholisti-aggressiivinen-narkkari-henkinen ja seksuaalinen hyväksikäyttäjä, joka asuu autiotalossa jossa matot jäätyvät lattiaan ja jossa lapset suljetaan ullakolle kynttilän kanssa)

Tarinoita ei välitetty edes tarkistaa, vaan isää kuulematta ja näkemättä tuli äidin yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa laatima sopimus allekirjoitettavaksi; tapaamiset valvonnan alle.

Miten tämä voi millään tavalla palvellalasten etuja, kysyn vaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja VanhaEnsiSynnyttäjä:
Äiti kiristää isää lasten tapaamisilla uhaten. Kun tuli eteen asia, missä ei isä voinut joustaa (isästä riippumattomista syistä) äiti esti tapaamiset ja veti asian käräjille.

Sosiaaliviranomaiset uskovat mennen tullen äidin ihmeellistäkin ihmeellisemmät tarinat (tiivistettynä: isä alkoholisti-aggressiivinen-narkkari-henkinen ja seksuaalinen hyväksikäyttäjä, joka asuu autiotalossa jossa matot jäätyvät lattiaan ja jossa lapset suljetaan ullakolle kynttilän kanssa)

Tarinoita ei välitetty edes tarkistaa, vaan isää kuulematta ja näkemättä tuli äidin yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa laatima sopimus allekirjoitettavaksi; tapaamiset valvonnan alle.

Miten tämä voi millään tavalla palvellalasten etuja, kysyn vaan.
Ottamatta kantaa itse asiaan kun en siitä mitään tiedä niin miksei olisi lasten etu tavata isää? Vaikka sitten valvotuissa tapaamisissa? Luulisi että se että saa tavata on kaikkien etu.
 
Ja tapauksen tuntien (ollaan väännetty ennenkin), äitiä myötäämällä ei sitten pitkäaikaisia tuloksia saatu, koska tässä ollaan jälleen. Nyt tuntuu päinvastoin, että lasten etu on tehdä kertakaikkiaan loppu tällaisesta pelleilystä, niin, että äidille menee perille että jos haluaa meille kiukutella niin siitä sitten vaan, mutta että jättää lapset niistä kuvioista rauhaan.
 
Minulla on jano vaikuttaa niin kaupunkimme kuin koko Suomen epäkohtiin.

Meillä Suomessa tällä hetkellä isiä ei kohdella yhdenvertaisesti. Se näkyy varsin pitkälti huoltajuuskysymyksissä, joista meillä lausuntoja annettaessa on sosiaaliviranomaisten toimesta tiettyä asennevammaa. Aina lähdetään siitä, että lasten huolto myönnetään äidille ja vain poikkeustapauksissa lapset annetaan isälle. Kuitenkin täytyy muistaa se pieni lapsi, jonka elämään kuuluu sekä isä että äiti. Lapsen kehitystä ajateltaessa on erittäin tärkeää, että hänellä on riittävä suhde kumpaankin vanhempaansa kaikissa tilanteissa, avioliiton ollessa onnellinen tai erotilanteessa. Täytyy myös sanoa, että tuomioistuimissa käytäntö ei välttämättä ole riittävän hyvä siinä, että annettaisiin kummallekin vanhemmalle riittävän hyvät tapaamisoikeudet. Tässä asiassa on varsin paljon parantamisen varaa.

Suomella on omia kansainvälisiä sitoumuksia, ihmisoikeussopimuksia, mutta myös muita sopimuksia, joissa korostetaan perheen asemaa ja kummankin vanhemman asemaa. Nämä sopimukset ovat Suomessa jääneet liian vähälle huomiolle päätöksiä tehtäessä. Näiden kansainvälisten sopimusten asemaa on jatkossa syytä pyrkiä korostamaan ja toteuttamaan.

Olen Niko Linsa, 10-vuotiaan tyttäreni yksinhuoltaja. Taistelen suomalaisessa hallintokoneistossa lasten oikeuksien puolesta, tasavertaisen vanhemmuuden puolesta, tulevien isien puolesta, lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ja hyvä sisko ja veli -verkostoa vastaan.

Äänestä tasa-arvoa, äänestä minua niin vien sinut ja ajatuksesi valtuustoon. Äänestämällä minua annat minulle voimaa vaikuttaa. Äänestä minua, taistelen puolestasi. Minä olen jo vaikuttanut ja tulen edelleen vaikuttamaan. Tehdään yhdessä töitä ja korjataan maamme ja kaupunkimme epäkohtia.

Näin vaikutan:

Haluan aktiivisesti vaikuttaa kansalaisten puolesta.

Olen vaikuttanut ympäri Suomea ja panostanut siihen, että Suomen lastensuojelulakiin on tullut muutoksia ja parannusta. Olen tehnyt enemmän töitä kuin kansanedustaja. Olen yötä päivää ajanut muutosta asiaan, joka tähän saakka on jäänyt vähemmälle huomiolle suomalaisessa oikeuskäytännössä ja sosiaaliviranomaisten työssä kansainvälisistä sopimuksista ja sitoumuksista huolimatta. Olen herättänyt niin Vaasan kuin koko Suomen siihen, miten lasten ja isien oikeuksia viedään.

Kunnallisvaalit (Esivaali)

Tue minua, että pääsisin Vaasan valtuustoon. Haluan täysvoimalla taistella hyvä sisko ja veli -verkostoa ja sukupuolisyrjintää vastaan. Äänestä esivaaleissa:
http://kotivaalit.fi/Suomeksi/Kunta.iw3?candidate=6f5a25ae-1666-447e-aff0-7b0d87851b0b

Oikeusturvaterveisin
Niko Linsa EOK:n jäsen
Vaasa
 

Yhteistyössä