Maustekakku
Ainekset
(yksi iso tai kaksi pientä kakkua)
4 dl piimää tai kermaviiliä
1 1/2 dl sokeria
2 dl tummaa siirappia
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 1/2 tl soodaa
(2 dl rusinoita)
7 dl vehnäjauhoja
175 g voita tai margariinia
1. Sekoita piimä, sokeri ja siirappi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rusinat, jos haluat niitä käyttää. Lisää sulatettu rasva.
2. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan.
3. Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia.
Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoista ja on väriltään kauniin ruskea.
Kakku maistuu parhaimmalta jäähtyneenä ja soveltuu hyvin pakastettavaksi.
tämä on ainakin joskus ollut siirappipurkin takana,löytyy dansukkerin sivuilta