Aivan! Anaalirauhasia voi auttaa tyhjenemään syöttämällä koiralle raakaluita, jotka kovettaa vatsaa ja rauhaset tyhjenee. Jos tämä ei auta niin niitä voi puristaa mut tää kannattaa käydä eläinlääkärillä opettelemassa tai jättää ammattilaiselle.Sirkkeli - toi hinkkaaminen voi johtua myös anaalirauhasvaivoista.Rauhaset ei tyhjene kunnolla,alkava anaalirauhastulehdus tms.
Tuossa on varmaan totuuden siemen mukana! Meidän koirat ovat valtaosan päivästä tuolla ulkona, pellolla ja metsässä ja syövät hiiriä, myyriä, lintuja... milloin tuoreempana ja milloin vähemmän tuoreena, niin ei ole ikinä ollut tarpeen kyseenalaistaa matolääkkeiden tarvettaAinoastaan tarvittaessa, sanoi oman koiran kasvattaja. Olen ihan samoilla linjoilla, että ihan turhaa madottaa kaksi kertaa vuodessa ns turhaan. Kun ei edes tiedä, mitä matoja vastaan kuuria on antamassa. Ellei sitten ole ihan ulkokoira, joka käytännössä asuu metsässä tms. Pennut toki madotetaan.
Kyllä sen koiran kunnosta, turkista ja oireista näkee, jos matoja on.
No se on täysin eri juttuAlkuperäinen kirjoittaja meillä;28442889:Tuossa on varmaan totuuden siemen mukana! Meidän koirat ovat valtaosan päivästä tuolla ulkona, pellolla ja metsässä ja syövät hiiriä, myyriä, lintuja... milloin tuoreempana ja milloin vähemmän tuoreena, niin ei ole ikinä ollut tarpeen kyseenalaistaa matolääkkeiden tarvetta
Pennuthan madotetaan AINA kuten jo totesinkin.Käsittääkseni kaikilla (myös niillä remmissä lenkitettävillä fifeillä) on matoja. Madot saadaan jo emältä, joten koiran omistaja ei tähän asiaan voi kovinkaan paljoa vaikuttaa. Matolääkityksen tehtävä on pitää kannat kurissa niin, että tilanne ei pääse pahaksi. Eli kyllä se madotus kannattaa hoitaa ajallaan eikä odottaa oireita madoista. Siinä kohtaa, kun näkyviä oireitä ilmenee on koiralla jo todella paljon matoja. Meillä madotetaan noin kaksi kertaa vuodessa koirat. Matolääkkeenä käytän pääasiassa Nemavetia, koska se tulee isolle laumalle selvästi halvimmaksi.