Kuinka tarkkaa lastenne päiväkodeissa on?

Täytätte varmaan lapsenne hoitoaika lapun 1-3viikon välein? Laitatteko siihen aina tarkan kellon ajan milloin lapsi menee hoitoon aamulla ja millon haetaan iltapäivällä? Mitä hoitajat sanovat jos menettekin 30min sen jälkeen mitä olette ilmoittanut tai haette vähän myöhempään tai aikaisemmin? Ja miten teillä päiväkodeissanne pitää nuo laput palauttaa?
Seuraavan viikon hoitoajat ilmoitettava viimeistään edellisviikon perjantaina? Niinkö?
 
ei meillä mitään lappuja täytellä. jos on poikkeava hoitoaika sanon edellisenä päivänä jos en ole aikaisemmin tiennyt että haetaankin lapsi siihen ja siihen aikaa tai että joku toinen hakee. yleensä niin tuo poikkeava aika, että jos haen levon tai ruoan aikaan
 
Minkä ajan teillä lapsi sitten hoidossa ja päiväkoti auki? Eli mikä normaali hoitoaika teillä? Ja tietääkö hoitajat sen, kun eivät vaadi mitään lappusia? Jokaisella kunnalla vissiin vähän eri, mutta kiinnostaa tosissaan. =)
 
Ei meillä mitään lappuja sen kummemmin tarvitse täytellä. Ilmoitan hoitopäivät heti kun saan uuden työvuorolistan (3 viikon välein).. Aiemmin ei tarvinnut ilmoitella mitään, kun työajat oli säännöllisesti iltaa ja aamua vuoroviikoin.

Mulle aina nauretaan siellä kuinka tunnollisesti ilmoitan pienetkin aikataulun muutokset, "täällähän me ollaan" ne sanoo..
 
Meillä täytetään kerrn viikossa tulevavlle viikolle ajat millon viedään ja haetaan. Me soitetaan jos ollaan menossa 30 min myöhempään kun tavallisesti, niin eivät tarttee odttaa aamupalan kanssa, eikä sitä jos ovat esim retkelle lähdössä. Sama pätee hakemisessa, soitan jos meen hakemaan enemmän kun puoli tuntia aikasemmin, jos tas jostain syystä myöhästyn niin soitan heti kun huomaan etten kerkee ajoissa.

Meillä nuo laput roikkuu päiväkodissa seinällä, jos haluaa niin voi täyttää 2 viikkoa eteenpäin heti kerralla.

Sanomista ei ole ollut viemisistä eikä hakemisista.
 
ei meilläkään
mitään lappusia ole. Tosin aina viedään suht samaan aikaan, jos ei esim. menekkään aamupalalle, niin ilmoitan edellisenä päivänä tai viim. sinä aamuna soitan. Jos haetaan aikasemmin, niin joskus sanon siitä aamulla tai joskus vaan on haettu.

Niilläkin, joilla hoitoaika vaihtelee enemmin, niin sanovat vaan suullisesti. Toisaalta meiän pk on auki (tarpeen mukaan mutta yleensä) 7-17, joten eipä siihen kovin erilaisia päiviä mahdu.
 
Riippuu ihan mihin aikaan päivästä tuo tai hakee, et miten tarkkaa on. Mahdollisista liukumista on hyvä keskustella. Jos haku on vaikka juuri ennen ulkoiluajan loppumista, on varmaan hyvä ettei se veny ei tarvi odotella lapsen kanssa pihalla muiden mentyä. Tai jos on vaikka aamupala aika ei ole kiva jos lapsi tulee sinne myöhässä. Näin oli ainakin meillä päiväkodissa aikanaa. Nyt pph:lla joustoa helpommin.

Vaikuttaahan se jos lapsia on paljon ja esim. päiväkoti on sellainen jossa on iltahoitoakin, niin on hankalaa jos jotkut lapset haetaan myöhässä ja toiset tuodaan kovin ajoissa, niin saattaa olla porukkaa liikaa paikalla. Käytännöt kai vaihtelee paljon paikan mukaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Heidipeidi:
Minkä ajan teillä lapsi sitten hoidossa ja päiväkoti auki? Eli mikä normaali hoitoaika teillä? Ja tietääkö hoitajat sen, kun eivät vaadi mitään lappusia? Jokaisella kunnalla vissiin vähän eri, mutta kiinnostaa tosissaan. =)
Mekin täytttiin jo paikkaa anoessa millon halutaan viedä ja hakea. (Niin hoitajat tietää sillon jo miten meillä on aikomus toimia.) Niitä voi sitten tarpen vaatien muuttaa. Mutta kuitekin meillä laitetaan ne vielä erikseen. Helpompi niin kun että hoitajien pitäisi yrittää muistaa kaikkien muuttuneet ajat ja kuka hakee.
 
Lappuja
Meillä osa-aika hoito 12pv/kk ja täytetään joka kuun hoitopäivistä lappu. Hoitopäivät pitää ilmoittaa aina 2vko ennen torstaina. Olen yleensä jotain aikoja merkinnyt mutta en tiedä olisko tarve. Meillä tarha auki 7-17.
 

Yhteistyössä