KUINKA SAAN taaperoni potalle /wc-pytylle?

poika 1,5v ja osaa sanoa kun kakka tulee,otan vaipan pois ja yritän istuttaa potalle/pöntölle-hirveä huuto-ihan inhoaa sitä istumista-mitkään keinot ei tepsi..sitten kakkii tyytyväisenä lattialle.olisi mukava saada pöntölle mielummin,mutta miten?
 
Taitaa olla tauon paikka pottailussa. Pidä muutama viikko potta piilossa ja yritä uudestaan.

Meidän poitsu (pian 2 v.) käy ihan mielellään pissalla potalla, mutta kakalla ei. Nyt on sitten aloitettu lahjonta: äiti lupasi poitsulle tikkarin, jos kakka tulee pottaan. Vielä ei olla onnistuttu. En tiedä mikä siinä kakkailussa on semmoista, että se pitää tehdä kontillaan lattialla ja mieluiten esim. pöydän alla tai verhon takana. :whistle:
 
Täällä kanssa vähän onkelmia pottailussa. Muutamat pissat on tullut pottaan mutta kakkaa ei. Välillä ei suostu istumaan koko potalle ja joskus vaan istuilee siinä vaikka mitään ei tulekaan. Kai ne hokaa sen joskus et on paljon mukavampaa kakata pottaan kun vaippaan. :D
 
meillä yleensä pientä vastarintaa potalle mennessä, mutta laitan vaan neidin potalle (siis 1v 8kk) ja annan kirjan käteen, jota sitten siinä lueskellaan ja kuin huomaamattaan pissi/kakka tipahtaa pottaan. Joskus neiti jopa juokseen vessaan ja hokee tähän, tähän ja osoittaa pottaa =)
 
mein nyt 2v3kk teki tos syksy-talvella muutamia kertoja pissit ja kakat pottaan, sit tuli et millään ei halunnu ja oltiin pari kuukautta ilman pottaa kunnes itse halus taas istua. Nyt vaan istuu muttei suostu mitään tekemään... luin noita pottakirjoja, et pakottaa ei sais voi tulla muuten kammo, ja sit se et ku on lähemmäs 3v ois paljon helpompaa koska sit lapsi osaa vasta yhdistää hädän ja potan ja pidättää hädän et kerkee potalle... moni voi sit oppia nopeestikin ku eivät halua enää vaippoja pitää ollenkaa. Vaik anoppi välillä hyöryää et vieläkö vaipoissa ni silti mennää lapsen halun ja kyvyn mukaan potalle :heart:
:)
 
Joo-o!! Meillä tytöt 2v2kk ja 10kk ja esikoinen ollut 2 kk ilman vaippaa. Tyttö kävi potalla monta kertaa päivässä jo ennenkun oppi kävelemään, mutta kun kävelemään oppi, loppui myös potalla istumiset. Pottaa ei edes näytetty tytölle moneen kuukauteen ja piikuhiljaa taas yritettiin, mutta turhaan...sillon tällön harvoin saatiin pieni pisu potan pohjalle ja se siinä. Äitillä meni usko koko hommaan ja ajattelin, että kesällä on hyvä opettaa, kun voi juoksennella peppu paljaana ulkona..mutta tyttö juuri 2 v täytettyään ihastui serkkunsa pikkuhousuihin ja lupasin hankkia heti kun opetellaan potalle. Joo, vastasi pikkuneiti ja pikkuhousut hankittiin, eikä ole vaippoja sen jälkeen käytetty. Nyt on 2 kk esitelty kavereille ja tutuille pikkuhousuja ja hätä hoidetaan hienosti potalla tai pöntöllä tai puskassa ulkona ollessa. Kuukauden päivät puin vaipan päikkäreille ja yöksi ja ulos lähtiessä, mutta sitten sekin jäi pois. Vahinkoja on tietysti sattunut ja tulee sattumaan, mutta meidän tyttö kasvoi "isoksi" pikkuhousut saatuaan =)
 
En ottais potattelusta stressiä, oppii kun oppii. Jokaisella on oma kypsymisaikansa näissä potta (samoin kuin syömis-)-asioissa. Jos potattelu tuntuu vastenmieliseltä lapsesta, ei oo mitään järkee jatkaa moista, varsinkin kun ikää on noin vähän. Taukoa vaan. Eikös se todellinen rakon ym. hallinta- kyky toimi vasta n. 3 vuotiaalla kunnolla. Relaa vaan...
Mä itse potatin ahkerasti kahta ekaa lastani, kahta jälkimmäistä en oo jaksanut niin potattaa ja samaan aikaan kaikki, n. 2 vuotiaana, ovat alkaneet oppia kuivaksi. Anna lapsen luontaisen milenkiinnon ko asiaa kohtaan rauhassa herätä.
 
meidän neiti teki tänään eka pissin pottaan ikää 1v 6kk jee pottaa pelkäs aluks huuti kun laitto sen siihen istumaan mutta samalla kun ite oli vessas asioilla niin samal houkuttelin tytön potalle eka se vaan käväs istumassa siin sit tänään otettiin kirja mukaan ja aika istuttiin ja sit se pissa tuli !!
 
Oikeastaan jo 9kk suostui istuskelemaan potalla, mutta ei sinne tullut kuin pari kertaa kakka ihan tuurilla. Lopetin sitten joksikin aikaa ja 11kk iässä taas kokeiltiin. Nyt neiti on vuoden ja joka päivä istuskellaan potalla heräämisen jälkeen. Jos mennään tarpeeksi nopsaan niin pissat saadaan pottaan, mutta kun mies ottaa sängystä niin jäävät aina köllimään ja leikkimään ja pisut kerkeää silloin tulla vaippaan. Kakatkin osuu jo aika usein pottaan. Tyttö istuu potalla mielellään. Meillä on aina leluja, joilla leikitään samalla kun pottaillaan. Tyttö ei osaa vielä nousta itse seisomaan edes tukea vasten, joten potaltakaan ei osaa pois pyrkiä. Saapa nähdä tuleeko takapakkia sitten kun nousee ja kävelee...
 
Miellä tyttö teki kanssa aikansa tota, itse asiassa aika kauankin, pissas tai kakkas vaan seisaaltaan ja aina tuli kaikki lattialle....ei kyllä osannu ilmottaa hädästä ennen, vaan vasta samalla, kun jotain jo tuli. Aikansa noin tehtyään hoksas potan, joka on aina ollu esillä, muttei koskaan tositarkoituksella käytössä ja kun kerran sai pissattua pottaan, ei vaippoja tarvittu kuin kuukauden verran eteenpäin silloin tällöin :) Kaikki ajallaan!!
 
Kyllä se lapsi sinne potalle oppii,kun on siihen valmis.Ei sitä pakottaa kannata,eikä siitä stressiä ottaa.Itselläni tuo kuopus on nyt 2v5kk ja on nyt vasta 3 viikkoa käynyt pissalla ja kakkalla potalla ja hyvin jo ilmoittaa koska on hätä ja menee itse vessaan.Vahinkoja ei pahemmin ole tullut.Tätä ennen ei edes pottaa päin vilkaissut saati siihen istunut ja huusi kun yritettiin.Sitten vaan päätettiin jättää vaippa päivisin pois ja pikkarit tilalle ja 2 päivää pissasi ja kakkasi housunsa ja sitten tajusi sen potan tarkoituksen.Mutta kukin ajallaan,joku oppii taidon 1 vuotiaana ja joku vasta 3 vuotiaana.Ei ne koko ikäänsä vaipoissa kulje.Niin että ei kannata hermoilla,pidä taukoa välillä ja yritä uudelleen!
 

Yhteistyössä